Хотели в Казанлък | Намирайте и сравнявайте идеалните оферти в trivago
Сравняване на цени от множество сайтове, за да откриете идеалното за Вас място за престой
Намерени места за престой: 0Претърсени сайтове за резервации: 95

Хотели в Казанлък (Стара Загора, България)

Хотели в Казанлък

Казанлък, България: намерете чудесни евтини хотели. Търсете и сравнявайте цените на оферти за настаняване, за да намерите съвсем ниски цени с trivago.

  • Обширно търсене на хотели в Казанлък онлайн
  • Намерете евтин хотел в Казанлък!
  • Резервирайте на идеалната цена!

В Долината на розите и тракийските царе

Казанлък е живописен български град, разположен в подбалканската котловина в централната част на страната. Благоприятните климатични условия в района и красивата природа създават чудесни условия за почивка и спорт както през лятото, така и през зимните месеци. На няколко километра от него се намира предпочитаната дестинация за спа и балнео почивка Павел баня. Казанлък е известен като център на Розовата долина , заради огромния брой розови масиви засадени в района, от които се добива висококачествено розово масло широко използвано в парфюмерията, козметиката и фармацевтиката. Освен с това той се слави като града на 100-те художници, а също и на тракийските царе. Тук се намира най-голямата и най-добре запазена Тракийска гробница в България, която е включена в списъка на ЮНЕСКО.

Тракийско наследство

Казанлък е изключително красив град, обитаван още от времето на неолита и неслучайно е част от 100-те национални обекта на България. В древността по тези земи е съществувала богата тракийска култура , свидетелство, за която са открити при многобройните археологически разкопки в района. Само на няколко километра от града на розите, под водите на днешния язовир Копринка, се намира единственият, изцяло проучен досега тракийски град Севтополис, основан от тракийския цар Севт III. Античният град е бил столица на Одриското царство и е заемал важно място в историческото развитие на Тракия през елинистичната епоха. Гробницата на Севт III е открита в могилата Голямата Косматка, 12 км северно от Казанлък. Тя е част от Долината на тракийските царе, която включва още известната Тракийската гробница както и гробниците и храмовете, открити в няколко съседни могили. Тракийската гробница датира от ІV-ІІІ в. пр. н.е. и се намира в парк „Тюлбето” в града. Тъй като изисква специален режим на съхранение не е достъпна за посещения от туристи. Ако обаче искате да я разгледате от близо, по време на вашата почивка в Казанлък можете да видите нейното идентично копие, построено до нея в мащаб 1:1. То е отворено за туристически посещения през цялата година.

В района около Казанлък са разпръснати множество тракийски храмове, използвани за гробници и мавзолеи на тракийски владетели и висши аристократи. Почти всички те са леснодостъпни, тъй като се намират в непосредствена близост до централните автомобилни пътища.

Градът на розите и на деятелите

Независимо дали сте на почивка в Казанлък, само минавате през града или имате бизнес дела не пропускайте да се отбиете до Музея на Розата. Той е единственият в света, изцяло посветен на маслодайното растение. В града може да посетите още къщата на видния български писател, художник и обществен деец Димитър Чорбаджийски – Чудомир, която е обявена за музей на следващата година след смъртта му. Можете да се запознаете с родната къща на акад. Дечко Узунов или да разгледате къщата — експозиция на друг известен художник проф. Ненко Балкански. В Казанлък се намира и родният дом на композитора Петко Стайнов, който обогатява българската музикална култура и допринася за нейното значително развитие.

Още експонати отразяващи богатата материална и духовна култура на Казанлъшкия край, както и демонстрации на ритуали свързани с празника на розата и производството на розово масло, можете да разгледате в историческия музей на града, един от най-старите регионални музеи в страната. В същата сграда се помещава художествената галерия, където са изложени творбите на десетки местни, именити художници като Дечко Узунов, Васил Бараков, Петко Клисуров, Иван Милев, Мара Йосифова и др.

В най-старата част на Казанлък е изграден Историко-етнографският комплекс „Кулата“. В него са реставрирани са архитектурно-исторически паметници от епохата на Възраждането. Ако се разходите до там бихте могли да наблюдавате стари занаяти като бакърджийство, лютиерство, примитивно розоварене или да разгледате възрожденските къщи.

Районът около града също предлага множество възможности за извънградски туризъм. Не липсва и избор от варианти за настаняване около тях. В непосредствена близост до Казанлък са разположени две от забележителностите включени в списъка на 100-те национални обекта на България - Паметникът на свободата на връх Шипка и паметникът на връх Бузлуджа, които са част от историко - архитектурния резерват „Шипка - Бузлуджа”.

Уют, отдих и занимания независимо от сезона

Дали ще изберете града за своята лятна или зимна почивка, или ще отседнете в него само за уикенда, вие лесно можете да намерите подходящо място за нощувка отговарящо на вашите изисквания. Географското разположение на Казанлък и близостта му със склоновете на Стара планина създават чудесни условия за отдих и спорт през цялата година. Ако предпочитате градската обстановка бихте могли да проверите за свободни стаи в Гранд Хотел Казанлък, Хотел Роза или Хотел Палас, които се намират в централната част. Освен тях, евтини нощувки в града предлагат множество семейни хотели с различна категоризация. Бихте могли да намерите отлични хотели и в района около Казанлък. Местоположението на града предоставя изключително добри условия за пешеходен и велотуризъм, спортно ориентиране, спортно катерене, алпинизъм, ски туризъм и др. Организират се високопланински походи с водачи, както и вълнуващи авиоразходки над долината. Недалеч от града има многобройни хотели и планински хижи, които са подходящи както за семейна почивка, така и еколагери, зелени училища, обучение по зимни спортове, туристическо ориентиране и др. През летния сезон особено предпочитано място за почивка е язовир Копринка, където има възможности за практикуване на водни спортове и риболов.

Долината на розите и Тракийските царе е изключителното богата на минерални води, чиято лечебната сила е доказана през вековете. Те обуславят развитието на спа и уелнес туризмът в региона. Близо до Казанлък се намират Казанлъшките минерални бани, а на около 20 км от града, в посока запад е националният балнеоложки център Павел баня, известен със своите седем лековити извора.

Възможностите за настаняване в Казанлък и района около него са многобройни. Къде ще отседнете зависи само от вашите предпочитания. За да изберете възможно най-добрите условия и цени за вашия бюджет, разгледайте офертите в Триваго. Сравнете актуалните предложения, прегледайте снимките и рейтингите на предлаганите хотели. Това ще ви помогне да сте сигурни и спокойни по време на вашата почивка, за да се насладите безпроблемно на престоя си в Долината на розите.

Хотели Казанлък

Тези хотели също може да Ви харесат...

Забележителности - Казанлък

Топ Дестинации

Още Топ Дестинации