Хотели в Рибарица (Ловеч, България)

 1. Изберете дати, за да видите цени и наличност
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
 2. Изберете дати, за да видите цени и наличност
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
 3. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 4. Изберете дати, за да видите цени и наличност
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
 5. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 6. Изберете дати, за да видите цени и наличност
  Изберете дати, за да видите цени и наличност

Хотели в Рибарица

Рибарица, България: намерете чудесни евтини хотели. Търсете и сравнявайте цените на оферти за настаняване, за да намерите съвсем ниски цени с trivago.

 • Обширно търсене на хотели в Рибарица онлайн
 • Намерете евтин хотел в Рибарица!
 • Резервирайте на идеалната цена!

Рибарица – из дебрите на Тетевенския балкан

Село Рибарица, един от най – старите курорти в България , се намира в подножието на Тетевенския балкан в Стара планина. Разположено е край живописните брегове на река Бели Вит и е особено подходящо място за тези, които търсят почивка сред тишината и уюта на гористите хълмове. Въпреки, че туризмът е основен поминък в района, местните жители са успели да съхранят автентичната селска атмосфера и домашния уют, характерни за този край на България. Заради красивата природа и кристално чистият въздух през 1963 г. селото е обявено за планински климатичен курорт и е предпочитано място за отдих както от български, така и от чуждестранни туристи.

Рибарица се намира на 12 км. източно от гр. Тетевен и на около 120 км. от София. Самото село е с дължина 12 км. и е сред най-дългите села в България. Разположено е от двете страни на главния път и няма много странични разклонения. До Тетевен можете да стигнете по автомагистрала Хемус, като се движите в посока София-Варна. Когато стигнете в гр. Ябланица, трябва да слезете от магистралата и да влезете в града. Движете се в посока към центъра и следвайте табелите. Разстоянието Ябланица-Тетевен е около 24 км и се изминава за около 30 мин. с кола. Пътят е ненатоварен, двулентов и добре поддържан. Надморската височина се увеличава плавно и няма остри завои. Пред погледа ви се движат нагънати планински масиви, усеща се живителния дъх на широколистна гора, ширят се тучни пасища и се чува шепота на бистри планински потоци. От Тетевен до Рибарица се стига за 20 мин. Друг вариант е да минете през Троян. Разстоянието между двете селища е 56 км. и има достатъчно табели, които да ви упътят.

Еко туризъм

Природата в региона е разнообразна, с неповторима флора и фауна. Рибарица попада в границите на защитената територия Национален парк “Централен Балкан” , която започва от Габровския и завършва в Карловския регион. В околностите на курорта се намира биосферния резерват „Царичина“, до който се стига по еко пътека. Други две туристически пътеки водят до съседните на „Царичина” резервати – „Боатин” и “Козя стена”. Непременно се възползвайте шанса да се качите до хижа Вежен и връх Вежен, хижа Бенковски и лобното място на Георги Бенковски с кървавото кладенче. В този район е и защитена местност “Черният рът”.

По време на вашата почивка в Рибарица ще имате възможност да организирате множество разходки и излети до интересни забележителности и туристически обекти в региона. Селото е изходен пункт за различни планински, пешеходни и вело маршрути водещи към дебрите на красивата Тетевенска планина. Можете да наемете велосипеди, високопланински колела, ATV-та, както и професионални водачи за пешеходните турове. В близост до курорта има подходящи места за пикници, риболов и др. В далечината над Рибарица се извисява Вежен – най-високият връх на местния планински дял, който със своите 2198 м е трети по височина в Стара Планина.

Някои хотели в Рибарица предлагат организирани посещения на интересните места в района, така че е добре да се информирате за това на рецепцията. В района на близкия град Тетевен можете да посетите Водопадите Скока, Козница и Пръскалото. На 25 км северозападно от града е разположена пещерата Съева дупка, до която води поддържан асфалтиран път. Ако сте любители на пещерното дело и времето е подходящо за по-дълги разходки, може да посетите и други природни забележителности в землището на Тетевен като пещерите Лястовицата и Моровица.

Почувствайте се като у дома си

Разнообразието от възможности за настаняване в Рибарица е голямо. Първите ваканционни имоти в него се появяват още в началото на XX век. В последните години, с нарастването на популярността на курорта, неговата леглова база постоянно се увеличава. Можете да изберете нощувки в хотели, вили, къщи за гости, апартаменти или почивни станции, различни по категория и ценови клас. Голяма част от местата за настаняване в Рибарица наблягат на условия близки до домашният уют. Такива са например ваканционните къщи Рай и Слънчев цвят, вилите Омайниче, Аморе и Марчела. Вила Аморе е двуетажна с капацитет за 9 човека. Отоплява се с локална парна инсталация. На първия етаж се намира оборудвана кухня, дневна и битова стая с камина. Трите спални помещения и санитарните възли са разположени на втория етаж.

С най-добри отзиви в Рибарица, сред потребителите в Триваго, е семеен хотел Къщата. Той е пригоден за целогодишно ползване и предлага чудесни условия за почивка и разтоварване от забързаното ежедневие. На Ваше разположение има басейн, барбекю, камини, както и специализиран кът за най-малките гости.

Независимо в кой сезон ще посетите Рибарица, най-добре е предварително, преди датата на вашето заминаване да потърсите информация за различните хотели, да проверите какви оферти се предлагат, да направите своя избор и едва тогава да потеглите на път.

Забележителности

Най-голямата забележителност на Рибарица, разбира се, е дивата природа на Национален парк “Централен Балкан”, в границите на който се намира селото. Но ако са ви омръзнали планинските походите и искате да разгледате други интересни места в района, най-добре е да се разходите до Тетевен. Освен историческия музей на града, бихте могли да разгледате различни други културни паметници и да се насладите на уникална старобългарска архитектура и съхранените до наши дни народни обичаи и традиции. Музеят е създаден през 1931 година, а експозицията му включва три раздела - археология, етнография и възраждане. В Тетевен може да посетите още музеите Йорговата къща, Бобевската и Хаджииванова къща – музей, която е една от най-посещаваните къщи в Тетевен.

Струва си да посетите и манастира „Св. Великомъченик Георги Победоносец”, в Гложен. Селото се намира на около 24 км от Рибарица. Самият манастир е разположен е на източния склон на планинския рид Лисец, точно под връх Камен Лисец. Неговата архитектура копира тази на манастирите в Атон. Храмът е основан по време на Втората българска държава от руския княз Григорий Глож и днес е един от най-интересните старопланински манастири у нас. Най-видната личност в Гложенския манастир през 19 век e известният лечител игумен Евтимий от Сопот. Светата обител е била и любимо място на Васил Левски, чието скривалище се пази и до днес.

По време на вашата почивка в Рибарица, не пропускайте да се разходите до минералните бани в село Шипково, което се намира на около 30 км от селото. В Шипково има три минерални извора и няколко сондажа, а температурата им варира от 18 до 35 градуса по Целзий. Курортът е смесица от природни богатства, минерална вода, красива околна среда, чист въздух и спокойствие, които ще ви помогнат максимално да се отърсите от ежедневния стрес, натрупан през годината.

Our top-rated cheap hotels in Рибарица

 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност

Често задавани въпроси за Рибарица