Хотели в Велинград (Пазарджик, България)

 1. 368 лв на нощувка
  Очаквана цена за:04.2024 г.
 2. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 3. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 4. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 5. Изберете дати, за да видите цени и наличност
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
 6. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 7. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 8. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 9. Изберете дати, за да видите цени и наличност

Хотели в Велинград

Велинград, България: намерете чудесни евтини хотели. Търсете и сравнявайте цените на оферти за настаняване, за да намерите съвсем ниски цени с trivago.

 • Обширно търсене на хотели в Велинград онлайн
 • Намерете евтин хотел в Велинград!
 • Резервирайте на идеалната цена!

Сред Hotels с топ оценка в/ъв Велинград

 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност

Велинград - Спа столицата на България

Велинград е сред най-известните балнеоложки и климатични курорти в България. През 2008 година, на Конференцията на Световната браншова организация на хотелиерите и ресторантьорите, той е обявен за СПА столица на Балканите. Причината за това са големият брой минерални извори, от които блика лечебна вода с ниска минерализация и температура между 26 до 94 градуса по Целзий. Градът е разположен в Чепинската котловина в Западните Родопи на 800 м надморска височина и приблизително на 130 километра от София. Състои се от три квартала - Каменица, Чепино и Лъджене, които в миналото са били отделни села. Зимата в района е мека, лятото прохладно, а есента суха и топла. Температурите рядко падат под 0 градуса дори и в най-студените дни. Изключително красивата природа, чистият планински въздух и климатичните условия правят града притегателен център за български и чуждестранни туристи през цялата година.

Възможности за ски и планински туризъм

Освен с минералните си извори и множеството балнеохотели, Велинград е известен с подходящите си условия за активна почивка. В района на града има няколко интересни исторически местности, до които се организират походи през топлите дни на годината. Обособени са редица подходящи маршрути за маршрути за пешеходен и велотуризъм.

На около 16 км. от града се намира Местността Юндола. Стратегически разположена между 2 планини на около 1400 м надморска височина, тя е подходящо място за както за зимен така и за летен туризъм. В активния ски сезон работят няколко ски писти, оборудвани с влекове, а през топлите месеци Юндола е отправна точка за туристическите маршрути към връх Белмекен (2626 м) в Рила и връх Черновец (1834 м) в Западните Родопи. Тук също можете да намерите подходящи места за настаняване в близост до пистите, или хижи по планинските маршрути.

Спа и уелнес отдих

В района на Велинград бликат около 80 термални извора , които по количество и състав съчетават едновременно лечебните свойства на водите в Баня, Хисаря и Наречен. Водата в тях помага при лечението на редица заболявания, между които белодробни проблеми, бронхиална астма, проблеми на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, стомашно-чревния тракт, затлъстявания, хипертонична и хипотонична болест и др. Почти всички големи хотели в града предлагат условия, които ще ви позволят да се възползвате максимално от природните богатства в региона. Велинград се слави и със своите минерални бани, басейни, плажове, балнеосанаториуми и отлични СПА хотели. Най-горещи са водите в квартал Каменица. Тяхната температура достига до 91°С.

Независимо поради каква причина искате да отседнете тук, лесно можете да изберете най-подходящия хотел според вашите приоритети. Във Велинград и района около него се предлагат многобройни оферти на атрактивни цени за хотели с различна категория, къщи за гости, частни апартаменти и стаи под наем. В зависимост от вашите нужди можете да избирате от места предлагащи спа почивка, удобства за практикуване на зимни или летни спортове, балнеолечение или просто отдих за няколко дни с цел опознаване на района. Ако предпочитате лукса и искате да се отърсите от ежедневния стрес в релаксираща среда проверете за свободни стаи в хотелите Макси Парк и СПА, Свети Спас, или Гранд хотел Велинград. Всички те разполагат с басейни с минерална вода, модерни, оборудвани със съвременни технологии зони за почивка и уелнес процедури. Чудесни условия за отдих предлагат и четиризвездните Роял Спа Велинград, хотел Клептуза, Олимп, Хевън и както и други хотели от тази категория, по-голямата част от които също разполагат със спа центрове. Хотел Клептуза се намира се намира непосредствено до едноименното езеро в квартал Чепино, което е най-големия карстов извор в България, а районът около него е защитена зона. Една част от водата му се използва за водоснабдяването на Велинград, а друга част пълни две красиви изкуствени езера, които са сред най-популярните и предпочитани места за почивка на местните жители и гостите на курортния град. През лятото в езерото можете да наемете водно колело или да си починете на сянка в някой от близките ресторанти. Не далеч от извора има маркирана туристическа пътека, която ще ви отведе до точката, където се пресичат 24 меридиан и 42 паралел.

Ако разполагате с ограничен бюджет и търсите по-евтин хотел във Велинград добра алтернатива са тризвездните и двузвездни хотели, между които Спа хотел Елбрус, Хотел Александрия, Маркита, Медея и други хотели от тези категории.

Забележителности в района на Велинград

На около 12 км от Велинград се намира пещерата Лепеница - най-красивата и значима в района на община Ракитово. Нейната дължина е 1525 м. Тя има три етажа, но за посещения са достъпни само два от тях. В пещерата можете да влезете само с водач пещерняк и специална екипировка. Богата е на сталагмити, сталактити и сталактони, драперии, пещерни езерца, бисери, скални рози и други пещерно образувания. В близост до курорта се бихте могли да разгледате и резерватите Рогачица и Валявиците, Филибишка поляна, местностите Черновец и Куртово, спортната база „Белмекен”, а също така и природната забележителност Пашови скали.

Любителите на историческия туризъм, могат да посетят намиращата се на 18 км източно от града средновековна българска крепост Цепина, която е паметник на културата с национално значение. Тя се намира на около 5 км от село Дорково и е изградена е на едноименен връх с надморска височина 1136 м. През Средновековието крепостта е била политически и административен център. Днес голяма част от нея е реставрирана, а в подножието на Цепина има експозиция с находките, открити при археологическите й проучвания. В района на същото село е открито и палеонтологично находище. При разкопките са намерени скелети на мастодонти на възраст няколко милиона години, което ги прави най-древните открити останки на тези животни в Европа. Част от тях са изложени в музея до находището.

Язовир батак, който е шести по големина България се намира на 17 км от Велинград. Той е предпочитано място е за почивка на планина и осигурява възможност за риболов през цялата година. На западният бряг на водоема се намира курорта Цигов Чарк. Цените за настаняване там са значително по-ниски и това е чудесна алтернатива за наемане на евтин хотел в района на Велинград.

Религиозен туризъм

Ако искате да обиколите светите места в тази част на Родопите можете да посетите трите големи църкви на територията на Велинград – Света троица, Света Богородица, и Свети Георги и да разгледате множеството параклиси в околността. Параклис Свети Илия е разположен до езерото Клептуза, близо до спа хотел Клептуза и на метри от открито при разкопки тракийско светилище. Параклис Свети Спас се намира близо до минералните извори в Чепино и се посещава най-вече на Спасов ден от вярващи с надежда за изцеление. Параклис Свети Георги е един от най-старите и почитани от местното население параклиси. Намира се на хълма, южно от кв. Каменица. На неговото място някога е имало манастир, който е бил разрушен по време на помохамеданчването на българския народ. Параклис Свети Никола е издигнат на място, където преди векове е имало християнско светилище, а параклис Света Петка е изграден на поляната в самия център на местността Юндола. .

Our top-rated cheap hotels in Велинград

 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност