Хотели в Велинград (Пазарджик, България)

  282 лв на нощувка
  Очаквана цена за:07.2024 г.
 1. 357 лв на нощувка
  Очаквана цена за:07.2024 г.
 2. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 3. Изберете дати, за да видите цени и наличност
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
 4. Изберете дати, за да видите цени и наличност
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
 5. Изберете дати, за да видите цени и наличност

Хотели в Велинград

Велинград, България: намерете чудесни евтини хотели. Търсете и сравнявайте цените на оферти за настаняване, за да намерите съвсем ниски цени с trivago.

 • Обширно търсене на хотели в Велинград онлайн
 • Намерете евтин хотел в Велинград!
 • Резервирайте на идеалната цена!

Сред Hotels с топ оценка в/ъв Велинград

 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • 253 лв на нощувка
  Очаквана цена за:07.2024 г.
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност

Велинград - Спа столицата на България

Велинград е сред най-известните балнеоложки и климатични курорти в България. През 2008 година, на Конференцията на Световната браншова организация на хотелиерите и ресторантьорите, той е обявен за СПА столица на Балканите. Причината за това са големият брой минерални извори, от които блика лечебна вода с ниска минерализация и температура между 26 до 94 градуса по Целзий. Градът е разположен в Чепинската котловина в Западните Родопи на 800 м надморска височина и приблизително на 130 километра от София. Състои се от три квартала - Каменица, Чепино и Лъджене, които в миналото са били отделни села. Зимата в района е мека, лятото прохладно, а есента суха и топла. Температурите рядко падат под 0 градуса дори и в най-студените дни. Изключително красивата природа, чистият планински въздух и климатичните условия правят града притегателен център за български и чуждестранни туристи през цялата година.

Възможности за ски и планински туризъм

Освен с минералните си извори и множеството балнеохотели, Велинград е известен с подходящите си условия за активна почивка. В района на града има няколко интересни исторически местности, до които се организират походи през топлите дни на годината. Обособени са редица подходящи маршрути за маршрути за пешеходен и велотуризъм.

На около 16 км. от града се намира Местността Юндола. Стратегически разположена между 2 планини на около 1400 м надморска височина, тя е подходящо място за както за зимен така и за летен туризъм. В активния ски сезон работят няколко ски писти, оборудвани с влекове, а през топлите месеци Юндола е отправна точка за туристическите маршрути към връх Белмекен (2626 м) в Рила и връх Черновец (1834 м) в Западните Родопи. Тук също можете да намерите подходящи места за настаняване в близост до пистите, или хижи по планинските маршрути.

Спа и уелнес отдих

В района на Велинград бликат около 80 термални извора , които по количество и състав съчетават едновременно лечебните свойства на водите в Баня, Хисаря и Наречен. Водата в тях помага при лечението на редица заболявания, между които белодробни проблеми, бронхиална астма, проблеми на опорно-двигателния апарат, периферната нервна система, стомашно-чревния тракт, затлъстявания, хипертонична и хипотонична болест и др. Почти всички големи хотели в града предлагат условия, които ще ви позволят да се възползвате максимално от природните богатства в региона. Велинград се слави и със своите минерални бани, басейни, плажове, балнеосанаториуми и отлични СПА хотели. Най-горещи са водите в квартал Каменица. Тяхната температура достига до 91°С.

Независимо поради каква причина искате да отседнете тук, лесно можете да изберете най-подходящия хотел според вашите приоритети. Във Велинград и района около него се предлагат многобройни оферти на атрактивни цени за хотели с различна категория, къщи за гости, частни апартаменти и стаи под наем. В зависимост от вашите нужди можете да избирате от места предлагащи спа почивка, удобства за практикуване на зимни или летни спортове, балнеолечение или просто отдих за няколко дни с цел опознаване на района. Ако предпочитате лукса и искате да се отърсите от ежедневния стрес в релаксираща среда проверете за свободни стаи в хотелите Макси Парк и СПА, Свети Спас, или Гранд хотел Велинград. Всички те разполагат с басейни с минерална вода, модерни, оборудвани със съвременни технологии зони за почивка и уелнес процедури. Чудесни условия за отдих предлагат и четиризвездните Роял Спа Велинград, хотел Клептуза, Олимп, Хевън и както и други хотели от тази категория, по-голямата част от които също разполагат със спа центрове. Хотел Клептуза се намира се намира непосредствено до едноименното езеро в квартал Чепино, което е най-големия карстов извор в България, а районът около него е защитена зона. Една част от водата му се използва за водоснабдяването на Велинград, а друга част пълни две красиви изкуствени езера, които са сред най-популярните и предпочитани места за почивка на местните жители и гостите на курортния град. През лятото в езерото можете да наемете водно колело или да си починете на сянка в някой от близките ресторанти. Не далеч от извора има маркирана туристическа пътека, която ще ви отведе до точката, където се пресичат 24 меридиан и 42 паралел.

Ако разполагате с ограничен бюджет и търсите по-евтин хотел във Велинград добра алтернатива са тризвездните и двузвездни хотели, между които Спа хотел Елбрус, Хотел Александрия, Маркита, Медея и други хотели от тези категории.

Забележителности в района на Велинград

На около 12 км от Велинград се намира пещерата Лепеница - най-красивата и значима в района на община Ракитово. Нейната дължина е 1525 м. Тя има три етажа, но за посещения са достъпни само два от тях. В пещерата можете да влезете само с водач пещерняк и специална екипировка. Богата е на сталагмити, сталактити и сталактони, драперии, пещерни езерца, бисери, скални рози и други пещерно образувания. В близост до курорта се бихте могли да разгледате и резерватите Рогачица и Валявиците, Филибишка поляна, местностите Черновец и Куртово, спортната база „Белмекен”, а също така и природната забележителност Пашови скали.

Любителите на историческия туризъм, могат да посетят намиращата се на 18 км източно от града средновековна българска крепост Цепина, която е паметник на културата с национално значение. Тя се намира на около 5 км от село Дорково и е изградена е на едноименен връх с надморска височина 1136 м. През Средновековието крепостта е била политически и административен център. Днес голяма част от нея е реставрирана, а в подножието на Цепина има експозиция с находките, открити при археологическите й проучвания. В района на същото село е открито и палеонтологично находище. При разкопките са намерени скелети на мастодонти на възраст няколко милиона години, което ги прави най-древните открити останки на тези животни в Европа. Част от тях са изложени в музея до находището.

Язовир батак, който е шести по големина България се намира на 17 км от Велинград. Той е предпочитано място е за почивка на планина и осигурява възможност за риболов през цялата година. На западният бряг на водоема се намира курорта Цигов Чарк. Цените за настаняване там са значително по-ниски и това е чудесна алтернатива за наемане на евтин хотел в района на Велинград.

Религиозен туризъм

Ако искате да обиколите светите места в тази част на Родопите можете да посетите трите големи църкви на територията на Велинград – Света троица, Света Богородица, и Свети Георги и да разгледате множеството параклиси в околността. Параклис Свети Илия е разположен до езерото Клептуза, близо до спа хотел Клептуза и на метри от открито при разкопки тракийско светилище. Параклис Свети Спас се намира близо до минералните извори в Чепино и се посещава най-вече на Спасов ден от вярващи с надежда за изцеление. Параклис Свети Георги е един от най-старите и почитани от местното население параклиси. Намира се на хълма, южно от кв. Каменица. На неговото място някога е имало манастир, който е бил разрушен по време на помохамеданчването на българския народ. Параклис Свети Никола е издигнат на място, където преди векове е имало християнско светилище, а параклис Света Петка е изграден на поляната в самия център на местността Юндола. .

Our top-rated cheap hotels in Велинград

 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност

Често задавани въпроси за Велинград

 • Кои са най-добрите хотели в(ъв) Велинград?

  В(ъв) Велинград може да искате да проверите Royal Spa Hotel, SPA Hotel Elbrus, Spa Hotel Dvoretsa, and Grand Hotel Velingrad. Тези хотели са силно препоръчвани от много пътуващи.

 • Кои са най-добрите луксозни хотели в(ъв) Велинград?

  За да се насладите на лукс в(ъв) Велинград, може да искате да разгледате Spa Hotel Dvoretsa, Grand Hotel Velingrad, Balneo Complex & Spa Aquatonik, and Spa Hotel Rich. Тези хотели са известни със своите отлични удобства и услуги от висок клас.

 • Кои са най-добрите семейни хотели в(ъв) Велинград?

  Ако посещавате Велинград със семейството си, може да разгледате Royal Spa Hotel, SPA Hotel Elbrus, Spa Hotel Dvoretsa, and Grand Hotel Velingrad. Тези хотели предлагат разнообразие от услуги и дейности, подходящи за семейства.

 • Кои са най-добрите хотели, подходящи за домашни любимци, в(ъв) Велинград?

  Пътувате с домашни любимци? Хотелите Hotel Arte SPA & Park, Zdravets SPA Hotel, Kashmir Wellness & SPA Hotel Adults Only, and Лондон може да са идеални за това. Те не само приемат домашни любимци, но и предлагат множество удобства, за да се почувстват любимците Ви като у дома си.

 • Кои са най-добрите хотели със спа в(ъв) Велинград?

  Ако търсите релаксиращо спа изживяване по време на престоя си в(ъв) Велинград, проверете Royal Spa Hotel, SPA Hotel Elbrus, Spa Hotel Dvoretsa, and Grand Hotel Velingrad – всички от тях предлагат чудесни спа услуги и съоръжения.