Хотели в Хисаря | Намирайте и сравнявайте идеалните оферти в trivago
Сравняване на цени от множество сайтове, за да откриете идеалното за Вас място за престой
Намерени места за престой: 0Претърсени сайтове за резервации: 95

Хотели в Хисаря (Пловдив, България)

Хотели в Хисаря

Хисаря, България: намерете чудесни евтини хотели. Търсете и сравнявайте цените на оферти за настаняване, за да намерите съвсем ниски цени с trivago.

  • Обширно търсене на хотели в Хисаря онлайн
  • Намерете евтин хотел в Хисаря!
  • Резервирайте на идеалната цена!

Хисаря – древна и лечебна

Корените на Хисаря се губят в древността. Богатството на града са неговите животворни минерални извори. Именно те и благоприятните климатични условия са причината различни народи да са се заселвали в района и постепенно да го развият. Счита се, че първите обитатели тук са още от V-IV хилядолетие преди Христа. Историята на Хисаря се свързва с траките, славяните и особено с римляните. Всяка една народност е оставила своя отпечатък по тези земи. Много от паметниците на културата им са се запазили и до днес. По времето на император Диоклециан Хисаря достига своя възход. Градът е укрепен с уникална по рода си крепостна стена. Благодарение на нея и на архитектурата си, за Диоклецианопол (едно от старите имена на Хисаря, наред с Аугуста, Алексиополис и Топлица) се говори из цяла Европа.

В днешни дни Хисаря привлича гости не само от България, но и от цял свят. Градът се е утвърдил като водещ балнео курорт на страната. В него функционират 22 минерални извора, подходящи за лекуването на различни заболявания – от гинекологични проблеми до болести на бъбреците, очите и опорно-двигателния апарат. Макар да е сгушен в подножието на Южна Средна гора климатът в Хисаря е мек. Това се дължи на факта, че планината предпазва селището от студените ветрове, нахлуващи от север.

Разположението на Хисаря в сърцето на България и удобните пътища до него го правият лесно достъпен от всички краища на страната. При планиране на Вашата почивка в Хисаря може да се обърнете към някоя туристическа агенция или да се опитате сами да намерите отговарящия на Вашите изисквания хотел. Независимо от сезона ще откриете оферти за хотели, предлагащи изгодни пакети.

Минералната вода в Хисар – извор на здраве, младост и дълголетие

Наличието на множество минерални извори предопределя съдбата на Хисаря. Градът се е превърнал в един наистина съвременен балнеологичен курорт. За лечебната сила на хисарската минерална вода се носят легенди из целия Балкански полуостров. С нейна помощ са намерили лек за своите болежки хиляди хора. Но местните знаят, че само наличието на минерална вода не е достатъчно, за да просперира Хисаря. Именно с тази цел са построени кокетните малки хотели, къщите за гости и модерните, удобни спа хотели. Не е подценено и любезното обслужване на гостите на града. Уникален факт за 22-та извора тук е, че температурата в тях варира от 41 до 52°С. Ниската и минерализация я прави подходяща за всекидневна употреба. Казват, че е особено полезна за хора с бъбречни проблеми.

Докато си почивате или лекувате в Хисаря, имате възможността да се разходите и да видите някои от забележителностите в града и региона. Символът на селището е римската крепостна стена. Нейният градеж е отнел цели 20 години. От този период са останали запазени редица сгради, гробници, постройки, бани, както и амфитеатър. Всичко това представлява интерес за туристите.

Спа и балнео туризъм в Хисаря

Град Хисаря е известен със своето гостоприемство. Веднъж посетили града със сигурност ще се върнете отново в него. Един от препоръчваните от гостите на курота хотели в Хисаря е Чинар. Категоризираният с 3 звезди хотел е предпочитано място за нощувка независимо от целта на посещението Ви в Хисаря – бизнес дела, спа туризъм или уикенд със семейството. Намира се на комуникативно място – в самия център на града. Хотелската база се състои от 21 помещения – стаи и апартаменти. За най-претенциозните от Вас са обособени 3 специални VIP апартамента. Всеки един от тях е с по две стаи, като за удобство на посетителите към всяка от тях има прилежаща баня. На територията на комплекса работят още лоби бар и ресторант. А ако желаете да се поглезите, може да го направите в спа центъра на хотел Чинар, където ще Ви предложат избор от масажи и процедури. За националните и официалните празните домакините от хотел Чинар приготвят специални атрактивни пакети.

Ако предпочитате настаняване в къща за гости или малко семейно хотелче в Хисаря, ще откриете множество разнообразни оферти. Двузвездният хотел Камилите е целогодишно отворен за Вас. Близостта му до централния минерален плаж на Хисаря и местния парк го правят любимо място за гостите на града. Капацитетът му е от 33 легла, а в модерно обзаведените стаи, апартаменти и студио ще откриете съвременни удобства като плоскоекранен телевизор с цифрови канали и хладилник. Температурният комфорт в помещенията се осигурява от централна климатична система.

Ако цените комфорта и високото ниво на обслужване, погледнете офертите в един от най-известните висококатегорийни спа хотели в Хисаря - Сана Спа. Разположеният сред богата паркова растителност хотел е изборът не само на любителите на качествените спа услуги, но и на страдащите от различни заболявания. В спа хотела се предлага широк набор от лечебни програми за отделителната, храносмилателната системи, опорно-двигателния апарат. Вашето лечение тук ще протече под грижите на високо квалифицирани медицински лица. Хотел Хисар е притегателна точка и за любителите на спорта. За тях са налични плувни басейни, тенис корт, фитнес зала, игрище за мини футбол.

[е друг от високо оценените големи и луксозни хотели в Хисаря. Балнео, физиотерапия, процедури за лице и тяло, екзотични масажи… Всичко това ще откриете в разпростиращия се на две нива и на площ от 2000 кв.м. уелнес център на хотел Сана Спа. Разбира се лечебните манипулации се извършват под лекарски контрол. За деловите гости са създадени условия за организиране на бизнес конференции и обучения в специално оборудваните зали на хотела, а в ресторанта ще Ви изненадат с кулинарни специалитети от най-висок клас.

](trivago://bg::100-1313579)

Хотели Хисаря

Тези хотели също може да Ви харесат...

Забележителности - Хисаря

Топ Дестинации

Още Топ Дестинации