Хотели в Девин (Смолян, България)

 1. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 2. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 3. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 4. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 5. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 6. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 7. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 8. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 9. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 10. Изберете дати, за да видите цени и наличност

Хотели в Девин

Девин, България: намерете чудесни евтини хотели. Търсете и сравнявайте цените на оферти за настаняване, за да намерите съвсем ниски цени с trivago.

 • Обширно търсене на хотели в Девин онлайн
 • Намерете евтин хотел в Девин!
 • Резервирайте на идеалната цена!

Сред Hotels с топ оценка в/ъв Девин

 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност

Живописният планински град Девин

Разположен на 710 метра надморска височина, град Девин се намира в югозападната част на Родопите. Сгушен в сърцето на планината градът пленява с чист въздух, тишина и спокойствие.

Има редица причини, заради които си заслужава да посетите това райско кътче на България. Неизменно една от тях е красивата природа. Със своя уникален релеф районът около града е богат на пещери и различни природни образувания. Няколко защитени местности, до които има изградени екопътеки, ще Ви покажат удивително съчетание от величествени планини, реки и характерни ландшафти.

Освен прекрасната природа Девин притежава и богата история. До късната античност по тези земи са живели траки, а в периода от 1371 г. до 1912 г. градът е бил под османско владичество. Има съхранени различни археологически останки и артефакти, които може да видите събрани в музейна сбирка.

Основната причина, заради която градът ежегодно е посещаван от хиляди туристи, са минералните извори. Лековитите им свойства са го превърнали в прочут балнео и СПА курорт. Луксозни хотели с модерни СПА центрове целогодишно предлагат настаняване и лечебни процедури.

Не на последно място трябва да споменем и топлото гостоприемство на местните жители , с което е известен града. Несъмнено ще го усетите, ако предпочетете да запазите нощувки в някоя къща за гости или малък семеен хотел.

Какво да видите

Ако обичате разходките сред планината, непременно трябва да отидете на почивка в Девин. Живописният район край града е изключително подходящ за пешеходни преходи и предлага интересни природни образувания, които си заслужава да видите. Такъв е скалният феномен Слона, който се намира на около 4 км разстояние от Девин.

Особено красиво е Триградското ждрело. Представлява каньон, заобиколен от отвесни скали от едната си страна и река Триград от другата. Неслучайно е обявен за защитена местност. На територията му се намира и пещерата Дяволско гърло, за която се носят много легенди, включително и тази за митичния певец Орфей, който слязъл в подземното царство да търси своята любима Евридика. Тази част на Родопите като цяло изобилства от пещери, но непременно посетете Ягодинската. Тя е изключително красива.

Друга защитена местност, подходяща за туристически преходи, е Поречието на река Девинска. Достъпът до нея е улеснен от изградената екопътека „Струилица – Калето – Лъката“, която включва метални мостове, стълби и места за отдих. В местността има обособена зона за риболовен туризъм с дължина 3 км, където може да ловите балканска пъстърва.

Любителите на историческия туризъм също има от какво да бъдат заинтригувани. В околните села са намерени много тракийски могили. В центъра на града пък са разкрити останки от средновековен некропол от XIII – XIV век. Различни предмети са открити и при археологически проучвания на пещерите Ягодинска и Харамийска. Всички находки може да видите изложени с музейна сбирка в читалище „Родопска просвета“. В читалището често се организират и тематични изложби.

На около 30 км разстояние от Девин се намира архитектурния резерват Широка лъка. Той е част от Стоте национални туристически обекта на България и в него ще видите съхранен под различни форми българския фолклор и традиции. В самото село също може да отседнете, тъй като има няколко къщи за гости.

Балнео и спа туризъм

Град Девин е прочут най-вече заради своите минерални извори. В комбинация с чистия, свеж въздух и здравословния планински климат се е превърнал в популярен балнео и СПА курорт. Слънчевите дни през годината в района са много, зимата е мека, а лятото прохладно.

Минералните води са подходящи за лечение и профилактика на различни видове заболявания. Чрез външно приложение водата лекува болести на опорно-двигателния апарат, нервната система, половата система и кожни заболявания. Чрез питейно приложение се лекуват стомашно-чревни, жлъчно-чернодробни, бъбречно-урологични и обменно-ендокринни заболявания. Добре се повлияват и при заболявания на дихателната система.

В местността има 4 хидротермални извора със сходни физични и химични характеристики – находища „Беденски бани“, „Девин“, „Михалково“ и находища „Настан-1“ и „Настан-2“. Минералните извори се различават предимно по температурата на водата.

Да се насладите на лековитите свойства на водата е лесно достъпно. Много хотели разполагат със СПА център с минерален басейн. Разгледайте различните оферти за нощувка на хотел Евридика или хотел Орфей. Петзвездния хотел Персенк пък предлага пакети, включващи настаняване и спа процедури.

Къде да отседнете

Ако планирате почивка в Девин няма да е трудно да намерите подходящото за Вас място за нощувка. В града се предлага разнообразие от различни по категория места за настаняване. Има както луксозни СПА хотели от висок клас, така и по-икономични къщи за гости, семейни хотели или стаи под наем. Имате избор в зависимост от Вашите нужди.

Хотел Исмена например е категоризиран с 4 звезди. В него има изграден оборудван медицински център и се предлагат лечебни балнео програми. Освен това се организират и различни активности за свободното време като джип-сафари, лов и риболов и конна езда. Може да разгледате актуалните оферти и промоции на официалния сайт на хотела.

Ако разполагате с по-ограничен бюджет и търсите възможности за икономична ваканция, то тогава потърсете настаняване в някоя къща за гости, където домакините ще Ви посрещнат лично и ще се опитат да задоволят всяко Ваше желание. Така неизменно ще усетите прочутото родопчанско гостоприемство. В къща за гости „Старата лоза“ се предлагат под наем както стаи, така и апартаменти.

Някои хотели разполагат със собствен ресторант. В тях може да опитате традиционни ястия и специалитети като родопски клин, пататник, смилянски фасул и балканска пъстърва.

Our top-rated cheap hotels in Девин

 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност

Често задавани въпроси за Девин

 • Кои са най-добрите хотели в(ъв) Девин?

  В(ъв) Девин може да искате да проверите Спа Персенк, Исмена, Маунтин, and Крис. Тези хотели са силно препоръчвани от много пътуващи.

 • Кои са най-добрите луксозни хотели в(ъв) Девин?

  За да се насладите на лукс в(ъв) Девин, може да искате да разгледате Спа Персенк, and Orpheus Spa. Тези хотели са известни със своите отлични удобства и услуги от висок клас.

 • Кои са най-добрите семейни хотели в(ъв) Девин?

  Ако посещавате Девин със семейството си, може да разгледате Маунтин, Крис, Trigrad Retreat And Wellness, and Аркан хан. Тези хотели предлагат разнообразие от услуги и дейности, подходящи за семейства.

 • Кои са най-добрите хотели, подходящи за домашни любимци, в(ъв) Девин?

  Пътувате с домашни любимци? Хотелите Спа Хотел Девин, Edelvays House, Кристал, and Мурсал може да са идеални за това. Те не само приемат домашни любимци, но и предлагат множество удобства, за да се почувстват любимците Ви като у дома си.

 • Кои са най-добрите хотели със спа в(ъв) Девин?

  Ако търсите релаксиращо спа изживяване по време на престоя си в(ъв) Девин, проверете Спа Персенк, Исмена, Маунтин, and Спа Хотел Девин – всички от тях предлагат чудесни спа услуги и съоръжения.