Намерени места за престой: 0
Претърсени сайтове за резервации: 0
Сравняване на цени на хотели от множество сайтове...
Намерени места за престой: 0
Претърсени сайтове за резервации: 0

Хотели в Девин (Смолян, България)

Зареждане

Хотели в Девин

Девин, България: намерете чудесни евтини хотели. Търсете и сравнявайте цените на оферти за настаняване, за да намерите съвсем ниски цени с trivago.

  • Обширно търсене на хотели в Девин онлайн
  • Намерете евтин хотел в Девин!
  • Резервирайте на идеалната цена!

Живописният планински град Девин

Разположен на 710 метра надморска височина, град Девин се намира в югозападната част на Родопите. Сгушен в сърцето на планината градът пленява с чист въздух, тишина и спокойствие.

Има редица причини, заради които си заслужава да посетите това райско кътче на България. Неизменно една от тях е красивата природа. Със своя уникален релеф районът около града е богат на пещери и различни природни образувания. Няколко защитени местности, до които има изградени екопътеки, ще Ви покажат удивително съчетание от величествени планини, реки и характерни ландшафти.

Освен прекрасната природа Девин притежава и богата история. До късната античност по тези земи са живели траки, а в периода от 1371 г. до 1912 г. градът е бил под османско владичество. Има съхранени различни археологически останки и артефакти, които може да видите събрани в музейна сбирка.

Основната причина, заради която градът ежегодно е посещаван от хиляди туристи, са минералните извори. Лековитите им свойства са го превърнали в прочут балнео и СПА курорт. Луксозни хотели с модерни СПА центрове целогодишно предлагат настаняване и лечебни процедури.

Не на последно място трябва да споменем и топлото гостоприемство на местните жители , с което е известен града. Несъмнено ще го усетите, ако предпочетете да запазите нощувки в някоя къща за гости или малък семеен хотел.

Какво да видите

Ако обичате разходките сред планината, непременно трябва да отидете на почивка в Девин. Живописният район край града е изключително подходящ за пешеходни преходи и предлага интересни природни образувания, които си заслужава да видите. Такъв е скалният феномен Слона, който се намира на около 4 км разстояние от Девин.

Особено красиво е Триградското ждрело. Представлява каньон, заобиколен от отвесни скали от едната си страна и река Триград от другата. Неслучайно е обявен за защитена местност. На територията му се намира и пещерата Дяволско гърло, за която се носят много легенди, включително и тази за митичния певец Орфей, който слязъл в подземното царство да търси своята любима Евридика. Тази част на Родопите като цяло изобилства от пещери, но непременно посетете Ягодинската. Тя е изключително красива.

Друга защитена местност, подходяща за туристически преходи, е Поречието на река Девинска. Достъпът до нея е улеснен от изградената екопътека „Струилица – Калето – Лъката“, която включва метални мостове, стълби и места за отдих. В местността има обособена зона за риболовен туризъм с дължина 3 км, където може да ловите балканска пъстърва.

Любителите на историческия туризъм също има от какво да бъдат заинтригувани. В околните села са намерени много тракийски могили. В центъра на града пък са разкрити останки от средновековен некропол от XIII – XIV век. Различни предмети са открити и при археологически проучвания на пещерите Ягодинска и Харамийска. Всички находки може да видите изложени с музейна сбирка в читалище „Родопска просвета“. В читалището често се организират и тематични изложби.

На около 30 км разстояние от Девин се намира архитектурния резерват Широка лъка. Той е част от Стоте национални туристически обекта на България и в него ще видите съхранен под различни форми българския фолклор и традиции. В самото село също може да отседнете, тъй като има няколко къщи за гости.

Балнео и спа туризъм

Град Девин е прочут най-вече заради своите минерални извори. В комбинация с чистия, свеж въздух и здравословния планински климат се е превърнал в популярен балнео и СПА курорт. Слънчевите дни през годината в района са много, зимата е мека, а лятото прохладно.

Минералните води са подходящи за лечение и профилактика на различни видове заболявания. Чрез външно приложение водата лекува болести на опорно-двигателния апарат, нервната система, половата система и кожни заболявания. Чрез питейно приложение се лекуват стомашно-чревни, жлъчно-чернодробни, бъбречно-урологични и обменно-ендокринни заболявания. Добре се повлияват и при заболявания на дихателната система.

В местността има 4 хидротермални извора със сходни физични и химични характеристики – находища „Беденски бани“, „Девин“, „Михалково“ и находища „Настан-1“ и „Настан-2“. Минералните извори се различават предимно по температурата на водата.

Да се насладите на лековитите свойства на водата е лесно достъпно. Много хотели разполагат със СПА център с минерален басейн. Разгледайте различните оферти за нощувка на хотел Евридика или хотел Орфей. Петзвездния хотел Персенк пък предлага пакети, включващи настаняване и спа процедури.

Къде да отседнете

Ако планирате почивка в Девин няма да е трудно да намерите подходящото за Вас място за нощувка. В града се предлага разнообразие от различни по категория места за настаняване. Има както луксозни СПА хотели от висок клас, така и по-икономични къщи за гости, семейни хотели или стаи под наем. Имате избор в зависимост от Вашите нужди.

Хотел Исмена например е категоризиран с 4 звезди. В него има изграден оборудван медицински център и се предлагат лечебни балнео програми. Освен това се организират и различни активности за свободното време като джип-сафари, лов и риболов и конна езда. Може да разгледате актуалните оферти и промоции на официалния сайт на хотела.

Ако разполагате с по-ограничен бюджет и търсите възможности за икономична ваканция, то тогава потърсете настаняване в някоя къща за гости, където домакините ще Ви посрещнат лично и ще се опитат да задоволят всяко Ваше желание. Така неизменно ще усетите прочутото родопчанско гостоприемство. В къща за гости „Старата лоза“ се предлагат под наем както стаи, така и апартаменти.

Някои хотели разполагат със собствен ресторант. В тях може да опитате традиционни ястия и специалитети като родопски клин, пататник, смилянски фасул и балканска пъстърва.

Хотели Девин

Тези хотели също може да Ви харесат...

Квартали - Девин

Забележителности - Девин

Топ Дестинации

Още Топ Дестинации