Хотели в Кефалония (Йонийски острови, Гърция)

 1. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 2. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 3. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 4. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 5. 79 лв на нощувка
  Очаквана цена за:2.06 - 3.06
 6. 212 лв на нощувка
  Очаквана цена за:1.05 - 2.05
 7. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 8. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 9. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 10. 217 лв на нощувка
  Очаквана цена за:2.05 - 3.05

Хотели в Кефалония

Кефалония, Гърция: намерете чудесни евтини хотели. Търсете и сравнявайте цените на оферти за настаняване, за да намерите съвсем ниски цени с trivago.

 • Регион
 • Намерете изгодни оферти за настаняване
 • Резервирайте на идеалната цена!

Накратко

Кефалония е най-големият от групата на Йониските острови. Това гръцко бижу в Йонийско море притежава неподражаема красота и чар – пясъчни плажове и неповторими пейзажи, в съчетание със слънчево време, вкусна храна и пивко вино. До средата на ХХ-ти век островът е бил изключително популярна туристическа дестинация, но различни исторически събития от миналия век като Втората световна война и тежко земетресение през 1953 год. временно изместват погледа на почиващите към други хоризонти. Днес интересът към това красиво кътче засилено се възражда и Кефалония отново се превръща в желано място за почивка. От части това се дължи и на писателя Луис де Берниер с романа му „Мандолината на капитан Корели“. Романът е филмиран в хитова продукция с Никълък Кейдж и Пенелопе Крус, която е заснета на острова. Така неизмеримия чар на Кефалония стана световно популярен и към острова отново се стичат безброй туристи. Въпреки това той все още не е пренаселен, не изглежда прекалено оживен и е запазил своята интимна атмосфера.

Култура

Гръцката митология е неизменна част от културното наследство на остров Кефалония. Ако се придържаме към нея Одисей е живял на остров Итака, който се намира в съседство до Кефалония. Местните жители обаче не пропускат възможността да изтъкнат факта, че омировият герой е пребивавал и по техните земи. В близост до южното селце Порос са открити артефакти, които доказват това. От местните жители също така ще чуете, че корабокрушението на свети Павел по пътя му към Рим не се е случило в Малта, както е описано в „Денят на Апостолите“, а се е случило именно на Кефалония. Има и други истории, с които местните гърци се гордеят и обичат да разказват. Например за посещението на Мадона, която спряла на екскурзия с яхтата си във Фискардо.

Кухня

Островът е осеян с лозя и маслинови градини. Типично по гръцки един от най-важните експортни продукти за Кефалония е зехтинът. Гроздето пък се преработва в стафиди и вино. Не пропускайте възможността да изпиете чаша от местния сорт „Робола“, поднесен с вкусно сирене Фета. Друга разпространена растителност на острова са овощните дръвчета и свежи плодове се продават почти навсякъде. Някой традиционни местни ястия също заслужават Вашето внимание. Особено вкусен е месния пай Креатопита. Друг специалитет са захаросаните бадеми „мандола“. Естествено в почти всички ресторанти се предлагат прясна риба и морски деликатеси.

Фестивали и културни събития

Карнавалите на остров Кефалония все още се празнуват по традиционния начин и са едни от най-известните в Гърция. Те са изключително пищни и шарени и включват много танци. Най-големите са в Аргостоли и Ликсури, където по улиците минават процесии от маскирани хора. Ако ги посетите ще напълните сетивата си със звуци, цветове и преживявания.

Гърците на острова са вярващи православни християни и особено много почитат светеца Герасимос, който е и покровител на Кефалония. През летните месеци има поне по няколко празника в чест на различни светии. На 15 юли започва и фестивалът в Аргостоли, който продължава 15 дни. Между 15 и 20 август пък се провежда винен фестивал с традиционна храна, песни и танци.

Климат, отдих и спорт

Температурите на острова през месеците от май до октомври варират между 23 до 36 С0. Пред август месец жегите са големи, а валежите са рядкост. Понякога има бриз и е леко ветровито, което създава чувство за хлад. Но ако не обичате горещините по-добре изберете друг месец, през който да посетите острова.

Единственто място, където има сняг през зимата е планината Енос, чиито най-висок връх е 1625 метра. Тя е национален парк, в който може да видите диви коне и редки растителни видове. Остров Кефалония има изключително интересна форма. Тя наподобява жаба като задните й крака представляват два полуострова. Бреговете му са много назъбени, в следствие на което има много заливи и пещери.

Плажовете и природните пейзажи си остават главната атракция за туристите. Повечето плажове са с обли камъчета, но има и пясъчни с различен цвят – бели, жълти, червени, черни. Много от тях, над 20, са удостоени с отличието „син флаг“. Плажът Митрос се слави като един от най-красивите в света.

Какво не бива да пропускаме

На много места по южното крайбрежие на Кефалония може да срещнете застрашения вид големи морски костенурки карета-карета. Според местните хора през август месец, на плажа край южния нос Мунда, може да видите как малките се излюпват и поемат към морето. Плажът се намира между селцата Скала и Кателиос. Достъпът до него е свободен, но няма шезлонги и чадъри, за да не се пречи на костенурките.

Друга интересна природна забележителонст е езерото Мелисани и неговата пещера. Езерото е кръстено на нимфа, която отчаяна заради несподелена любов се хвърлила в него. За да разгледате красивата пещера Ви трябва гребна лодка. Местните предлагат различни оферти, за да Ви превозят до там, но си заслужава. Водата в нея има странен син оттенък и искри като диамант. Въпреки това виждате ясно на огромна дълбочина, тъй като е кристално чиста.

Също така не пропускайте пещерата Дрогарати или наричана още Драконовата пещера. Според легендата тя е била бърлога на дракон. Открита е преди 300 години и е интересна с това, че се намира на 90 метра под морското равнище. За да влезете в нея, трябва да слезете по 170 стъпала.

Аргостоли

Столицата Аргостоли е приятен и чист крайбрежен град, който е построен на ново след земетресението от 1953г. При реконструкцията е запазен неокласическия стил на част от сградите. Животът в града е концентриран около главната пешеходна улица. Освен това в него може да разгледате Историческия и Археологическия музеи. Друго интересно място край Аргостоли е фарът, носещ името на св.Теодор. Като столица на Кефалония, в града има по-голям избор от светски живот, хотели и заведения, което не е типично за останалата част на острова.

Фискардо

Пристанището Фискардо се намира на върха на единия крак на жабата и е най-северната точка на острова. Това е единственото селище отцеляло след земетресението от 1953 година. Все още рибарството е основен поминък в селцето. На центъра му има фонтан с фигура на жаба в средата. Докато се радхождате в него може да посетите и Музеят на маслината, виното и хляба.

Скала

Скала е градче, разположено в южната част на Кефалония. През последните години то се е превърнало в предпочитано място, където отсядат туристи, тъй като се намира непосредствено до брега и има прекрасен пясъчен плаж. Плажът е дълъг повече от 3 км и е оборудван с чадъри и шезлонги. Атмосферата в градчето е много спокойна и отпускаща, въпреки това има достатъчно хотели, кафенета, ресторанти и барчета, където може да се настаните и да прекарате свободното си време.

Кефалония е остров, който пленява с природните си красоти и традиционното гръцко спокойствие. Той е привлекателно и интересно място за лятна екскурзия и почивка. На него няма достъп до магистрали, луксозни комплекси и високи сгради, а само първичност и усещане за връзка с природата!