Хотели в Прага (Прага, Република Чехия)

  135 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 1. 171 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 2. 81 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 3. 125 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 4. 107 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 5. 164 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 6. 94 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 7. 228 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
  226 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 8. Изберете дати, за да видите цени и наличност

Хотели в Прага

Прага, Република Чехия: намерете чудесни евтини хотели. Търсете и сравнявайте цените на оферти за настаняване, за да намерите съвсем ниски цени с trivago.

 • Обширно търсене на хотели в Прага онлайн
 • Намерете евтин хотел в Прага!
 • Резервирайте на идеалната цена!

Сред Hotels с топ оценка в/ъв Прага

 • 193 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
  143 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 • 116 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 • 116 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 • 74 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 • 63 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 • 87 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 • 154 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
  102 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.

Прага, град на чудесата

Разположена на брега на р.Вълтава, столицата на Чехия е град, в който се влюбвате мигновено. Нейният чар, изтъкан от калдъръмени алеи, тесни криволичещи улички, безброй кули, дворци и мостове, е неустоим и провокира Вашето въображение. Автентичните сгради, разнообразието от архитектурни стилове и съвременният дух на Прага са в основата на нейната притегателна сила. Призната за един от най-красивите градове в света, тя излъчва романтика, магия и съвършенство. Потопете се в приказката, наречена Прага, и тя завинаги ще остане в паметта и сърцето Ви!

Славно минало

Огромното културно-историческо наследство на Прага носи белега на различни епохи и разкрива бурно минало. Освен окупацията от Хитлер през Втората световна война, последвалата Пражка полет през 1968 г. и по-късната нежна революция през 1989 г., Прага е била сцена на велики събития още през Средновековието. Тогава тя е превъзхождала по големина градове като Лондон и Париж и е била най-значимият еврейски център на стария континент, за което свидетелства запазената „Старонова Синагога”. Тя е най-старата действаща синагога в Европа и една от първите готически сгради в Прага, а според легендата, в основата ѝ са поставени камъни от Йерусалимския храм. За величието на древна Прага съдим и по това, че тя два пъти е била столица на Свещената Римска империя.

Днес, запазените архитектурни шедьоври само потвърждават това бляскаво минало и създават неповторима атмосфера. Издигнат грандиозно на западния бряг на реката, на хълма Храдчани, Пражкият замък доминира над целия град и е негов основен символ. Включен в списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО, той е един от най-големите европейски дворци, датиращ от 9 в. Бивша резиденция на знатни крале, днес, внушителният замък на Прага, е официално седалище на Чешкия президент. Целият комплекс включва наблюдателни кули, музеи, галерии, изумителната базилика „Св.Георги”, както и уникалната катедрала „Св.Вит”. Изваяна в готически стил, тя е най-впечатляващият храм в страната. Красивите ѝ стъклописи предизвикват възторг, а под нея са разположени гробниците на някои от най-известните Бохемски крале. „Златната улица” допълва своеобразната Ви екскурзия из този непроменен от вековете комплекс. Нейните антикварни магазини само подчертават автентичния му вид. Дори множеството хотели, в бароков стил Ви карат да се потопите в един свят на крале и кралици. Възползвайте се от предложенията на хотел Golden Star, който се намира непосредствено под Пражкия замък и предлага интересен интериор, ежедневна закуска и типични чешки ястия. Насладете се на панорамната гледка и почувствайте духа на Прага!

До крепостните стени на двореца е разположен кварталът Мала Страна, в центъра на който се откроява бароковата църква „Св.Николай”. Тя е истинско бижу със закръглената си фасада, украсата от стенописи и розов мрамор. Връзката на двореца със Стария град е Карловият мост, който е визитната картичка на Прага и най-древното подобно съоръжение в Европа. Кръстен на името на Карл IV, по чието разпореждане е построен, мостът, дълъг цели 516 м, е забележително творение на изкуството. По цялата му дължина има скулптури и статуи на над 30 светци, а присъствието на музикантите и художниците засилва усещането за музей под открито небе. Гледката към двете части на Прага е неотразима, а атрактивните екскурзии с корабчета по реката Ви дават възможност да разгледате моста от всички страни и да оцените неговото достолепие.

Магията на стария град

Посещението на Стария град е пътуване във времето, което обхваща периода от 11 в. до наши дни. Старометският площад е историческият център на Прага, който е включен в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО заради многото си забележителности. Безспорно най-голям интерес предизвиква сградата на старото кметство с уникалната си часовникова кула. Тя е построена през 15 в. и се състои от три основни елемента: астрономически часовник, показващ движението на слънцето, планетите и зодиакалните знаци; средновековен часовник, наречен “разходката на апостолите” и календар на месеците. Най-запомнящата се постройка на площада е Тинската катедрала, чиито високи камбанарии завършват с остри кулички, придавайки ѝ приказен вид. Историята на катедралата е свързана с чешката реформация и нейния идеолог Ян Хус , чийто паметник също присъства в центъра на Старометския площад. Тук се намира и изградената в готически стил църква „Дева Мария пред Тин”, която от 14 в. насам, е главният храм за тази част от града. “Барутната кула” пък е била един от входовете към Стария град. Бивш склад за барут, от където произлиза и нейното име, днес тя впечатлява с богата изложба, разположена на върха ѝ и прекрасна гледка, която се разкрива оттам.

Освен културни забележителности, историческият център на Прага е идеално място за любителите на шопинга. Антикварните магазинчета изкушават с предмети от типичното за района изкуство, включително и сувенири от традиционния мозерски кристал. Уютните кафенета и ресторанти Ви предлагат да си отдъхнете и да опитате вкусната местна кухня, както и прочутата чешка бира. Разнообразието от хотели Ви канят да удължите престоя си в Прага. Изберете хотел Red Lion Hotel, който е разположен в красива историческа сграда и предлага стаи с автентични старинни мебели. Ако пък предпочитате модерния дизайн на разумни цени, наемете елегантен апартамент в хотел Old Town Apartment Caroli, който е само на 5 минути пеша от центъра на Стария град.

Разходката продължава с Музея на комунизма , който се оказва най-посещаваното място в Прага. Историята на този строй, и в частност Пражката пролет, е пресъздадена чрез фотографии, видео, звуци и текст на няколко езика. Не трябва да пропускате и църквата „Св. Богородица от Лорето” , която е точно копие на къщата в Ефес, в която Богородица е прекарала последните години от земния си път. Тя е ренесансова постройка с полукръгъл свод и съдържа Лоретанската съкровищница, част от която е „Пражкото слънце” , чиито лъчи са украсени с 6222 диаманта. Манастирът „Страхов” пък притежава изумителна теоложка библиотека с над 16 000 тома от произведения на философска и богословска тематика.

Ако посещавате Прага в периода около Коледа и нова година, ще останете приятно очаровани от коледния базар, който се провежда всяка година на площада в Стария град. Дървените, подобни на планински хижи къщички предлагат ръчно изработени сувенири, а оборът с животни и сцената на Рождество са истинска атракция за децата. Потопете се в светлините на Прага и във вълшебството на празника!

Съвременен облик

Съвсем естествено около Стария град на Прага, с течение на времето се появяват сгради със съвременна архитектура, които създават облика на Новия град. Постройката, която предизвиква обществени дебати заради причудливата си форма и нестандартната за златна Прага визия, е „Танцуващата къща”. Архитектите Франк Гери и Владимир Милунич развихрят своето въображение и изграждат от стъкло, бетон и стомана, тази офис сграда, на последния етаж на която, е разположен и един от най-скъпите ресторанти в града. Репутацията ѝ на необичайно творение привлича интереса на хиляди туристи. Сред богатствата на Новия град са още Националният музей и зоологическата градина. Основната сграда на музея е в неоренесансов стил, а широкото каменно стълбище на входа е внушителна гледка. Разнородните колекции и богатият набор от експонати няма да Ви разочароват. Зоологическата градина на Прага е любимо място за разходки и почивка не само на туристите, но и на жителите на града. Грижата за животните и поддържането на условия, близки до естествената им среда са оценени от посетителите и през 2007 г. зоопаркът е обявен от списание Форбс за седмия най-добър в света.

В Новия град се намират и основните пазарни райони на Прага. Освен познатите малки магазинчета и модни бутици, тук може да се разходите и из няколко големи търговски центъра. Заведенията също са разнородни – барове, кафенета, кръчми или бирарии. Повечето от тях предлагат жива музика и много от скъпоценното чешко пиво. Местата за настаняване варират от евтини квартири и стаи за нощувки, през хостели, апартаменти и луксозни хотели. За разлика от Стария град, тук може да се забавлявате и да си почивате на доста по-достъпни цени. Пример за това е хотел Wenceslas Square Hotel, който разполага с просторни и модерни стаи само на 100 м от Националния музей. За тези от Вас, които обичат да посещават нощните заведения, Прага предлага изискани дискотеки с музика и танци до сутринта. Жижков е кварталът с най-много пъбове и най-големи възможности за дегустация на традиционните за Прага ястия. Не се колебайте да пробвате известния чешки гулаш, наденички, свинско месо и пържени питки. Всичко това обилно полято с бира или с питие по Ваш избор. Ако пък чешката кухня не отговаря на вкуса Ви, посетете някои от ресторантите в града, предлагащи интернационални менюта.

Чудесната екскурзия из отделните райони на Прага съставя пъзела на този изключителен град, който не престава да изумява посетителите с архитектурното си, интелектуално и духовно наследство. Прага се разкрива пред очите на посетителите постепенно, всеки път нова и различна. Открийте я и Вие!

Our top-rated cheap hotels in Прага

 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • 106 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 • 155 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
  159 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
  312 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 • 116 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 • 102 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност

Често задавани въпроси за Прага