Хотели в Букурещ | Намирайте и сравнявайте идеалните оферти в trivago
Сравняване на цени от множество сайтове, за да откриете идеалното за Вас място за престой
Намерени места за престой: 0Претърсени сайтове за резервации: 95

Хотели в Букурещ (Ilfov, Румъния)

Хотели в Букурещ

Букурещ, Румъния: намерете чудесни евтини хотели. Търсете и сравнявайте цените на оферти за настаняване, за да намерите съвсем ниски цени с trivago.

  • Обширно търсене на хотели в Букурещ онлайн
  • Намерете евтин хотел в Букурещ!
  • Резервирайте на идеалната цена!

Букурещ – автентична и европейска

Столица на Румъния и най-многолюден град на Балканския полуостров, Букурещ е живописно разположена по бреговете на р.Дъмбовица. Тя изненадва с визията си – комбинация от традиционен и европейски стил, както и с непрекъснатото си развитие. Богатата култура и асоциирането на Букурещ с френската столица провокират любопитството на посетителите и превръщат града в една от най-желаните дестинации. Всеки път нова и различна, тя се разкрива постепенно, оставяйки зрънце съмнение за нещо пропуснато. Това само засилва чара ѝ и Ви кара да я посещавате отново и отново…

Мащабна архитектура

Създаването на Букурещ през 1459 г. е обвито в мистерията на една легенда. Смята се, че неин основател е пастир на име Букур, който един ден, докато пасял стадото си, се загубил в непрогледна мъгла. В опит да се спаси, той се помолил на Господ и станало чудо – времето се прояснило и Букур успял да намери пътя. В знак на признателност, той построил малък параклис, около който не след дълго се заселили хора. Така, сякаш от нищото, се появила Букурещ. Днес, градът е известен с широки булеварди, красиви паркове и изумителна архитектура, и единствено наличието на над 360 църкви, препраща символично към митичните му корени. Най-внушителната сграда на Букурещ безспорно е Дворецът на парламента. Идеята за неговото построяване се заражда през 1972 г. след посещението в Корея на тогавашния румънски лидер Николае Чаушеско. Създаден, за да увековечи неговото управление, Дворецът на парламента е най-пищният в света, а огромните му размери го нареждат на второ място след сградата на Пентагона в САЩ. Трудът на 200 архитекти и около 20 000 работници е вложен в съвременния му вид – 12 етажа и други 8 под земята, просторни зали, богата декорация и разнообразни стилове Ви канят на кратка екскурзия из съкровищата на двореца. Може да наблюдавате това уникално творение и от хотел Parliament Hotel, който е в непосредствена близост и предлага модерни помещения и традиционна румънска кухня. Прекрасната гледка се допълва от емблематичния булевард с 41 фонтана, който е естествено продължение на двореца. Най-големият от тях изобразява столицата Букурещ, а около него са наредени фонтаните на всички окръзи в страната. В съседство с този гигантски комплекс се намира Площадът на Революцията , където е и университетът Пиата. Център на интелектуалните и политически събития в Букурещ, той помни драматичните битки, разиграли се в града по време на революцията през 1989 г. Именно затова днес, в средата на площада, се издига паметникът на Прераждането в памет на загиналите в тези събития. Тук може да видите и Националния художествен музей , който притежава забележителни колекции от средновековното и модерно румънско изкуство, както и шедьоври на европейски творци. Не трябва да пропускате и дома на биологичното многообразие – Природонаучният музей, който ще Ви потопи в непознатия свят на живата и неживата природа. Интересен факт е, че зад дебелите стъкла на музея всички експонати са показани в естествената им среда и впечатлението, че са живи е напълно достоверно! Насладете се на това преживяване преди да обърнете погледа си към очарователните кътчета на стария град!

На крачка от автентичността

Район „Липскани” е историческият център на Букурещ. Получил името си заради многото немски търговци от Лайпциг, той пленява с каменните улички, антикварните пазари, автентичните работилници и хотели, както и със задушевната атмосфера, която цари наоколо. За да разгледате всички забележителности на този район, отседнете в бутиков хотел Amzei, който се помещава в историческа резиденция, датираща от началото на 19 в. и напълно се вписва в изящната архитектура на древния град. Започнете Вашата опознавателна екскурзия от останките на Стария княжески съд, под който, според легендата, Влад Дракула е държал своите затворници. Княжеската църква е най-старата сграда в града и впечатлява със запазените фрески от 16 в. Всяка година, през месец юли, тук се провежда празникът „Старият Букурещ”. Теглени от коне каляски и парад на костюми от 1800 г. преминават под звуците на традиционна музика, а специални изпълнения радват жителите и гостите на града. Присъстват и ястия от румънската кухня, най-популярно сред които е „мамалигата” , представляваща сварено царевично брашно. Същото приповдигнато настроение ще Ви завладее и ако посетите Букурещ за Коледа или Нова година, когато градът е окъпан от светлините на празничната украса.

Оживлението в историческия център се дължи и на възможностите за пазаруване и забавление, които се откриват пред минувачите. Лъскавите бутици изкушават с дизайнерски облекла и аксесоари, а местните занаятчии ще Ви отрупат със сувенири и характерни за Букурещ и страната предмети. Скъпи, евтини, луксозни или не – тук ще откриете магазини и стоки за всеки вкус и всеки бюджет. Това, което впечатлява е, че някои търговски вериги се стремят да запазят автентичната обстановка като наемат великолепни исторически сгради. Пример за това е известната книжарница Carturesti, която запълва интериора на сграда със статут на архитектурна забележителност. Така, под въздействието на заобикалящия ги декор, любителите на книгите могат да се докоснат до духа на стария Букурещ. Полъх от недалечното минало ще усетите и в традиционните ресторанти, където на почит е румънската кухня, а клубовете и дискотеките ще Ви потопят в ритъма на нощния живот. След като потанцувате, не пропускайте възможността да се полюбувате на красивото течение на р.Дъмбовица, по която сноват туристически гондоли, подобни на тези във Венеция, превръщайки я във водния „Булевард на влюбените”. Много от разположените тук хотели гледат към реката и атрактивните лодки, но освен неповторим изглед, хотел Antique предлага и евтини нощувки във функционално обзаведени стаи. Почувствайте романтиката на една ръка разстояние!

Eвропейско влияние

Малкият „Париж” на Балканите е другото име на Букурещ. Редица сгради, паркове и паметници са изградени от френски архитекти и излъчват европейска елегантност. Булевард „Съединение” наподобява, и дори превъзхожда по размери, парижкия „Шанз-Елизе”, а Триумфалната арка е умалено копие на френския оригинал. Построена в памет на войниците от Първата световна война, тя е един от най-интересните туристически обекти в страната, а гледката, която се разкрива от върха ѝ, ще Ви остави без дъх. До нея, заобиколен от голяма лятна градина, се намира хотел Triumf, който разполага с уютни стаи и закуска, сервирана всяка сутрин. Идеалното му местоположение ще Ви осигури лесен достъп и невероятна гледка към известната арка и към най-големия градски парк, в непосредствена близост. Херастрау по името на едноименното езеро, е любимо място за отдих и разходки. Снабден с велосипедни алеи, съоръжения за скейтборд, детски площадки и увеселителен парк, той е истинска атракция за жителите и посетителите на Букурещ. Колоритът му се допълва от японската градина и обособената водна площ, върху която свободно плават различни птици. Но перлата в короната на Херастрау, е най-големият музей на открито в Европа, наречен Музей на селото. Съвкупността от реконструирани селски къщи от всички райони на страната, вятърните мелници, воденици и дори църкви, успешно пресъздават духа на румънското село с неговия автентичен бит и архитектура. Музеят пази и уникална колекция от близо 20 000 национални костюма, а на фестивала на традиционните занаяти, майстори и занаятчии от цяла Румъния демонстрират своите умения. За да удължите престоя си в това етнографско бижу, се настанете в хотел Herastrau, в самото сърце на парка. Тишината и идилията ще Ви накарат да се почувствате като у дома си!

Парк Карол I е друг красив парк в Букурещ, проектиран отново от френски пейзажен архитект. Концертите на открито присъстват неизменно в лятната му програма и привличат хиляди зрители. Концертната зала в центъра на Букурещ е друг шедьовър на френската школа. Носеща името Румънски Атенеум и построена в неокласически стил, богато украсена с романтични щрихи и форми, тя е сърцето на музикалната общност и сцена на ежегодния международен музикален фестивал Джордже Енеску.

Своеобразната екскурзия из Букурещ приключва без да претендира за изчерпателност. Макар и малка част от нейните съкровища, споменатите забележителности, хотели и места за забавление са достатъчни, за да подчертаят удивителния ѝ характер. Град на промените и изобилието, Букурещ крие по нещо за всеки. Готови ли сте да я опознаете?

Хотели Букурещ

Тези хотели също може да Ви харесат...

Квартали - Букурещ

Забележителности - Букурещ

Топ Дестинации

Още Топ Дестинации