Хотели в Русе (Русе, България)

 1. 106 лв на нощувка
  Очаквана цена за:07.2024 г.
  147 лв на нощувка
  Очаквана цена за:08.2024 г.
 2. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 3. Изберете дати, за да видите цени и наличност
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
 4. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 5. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 6. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 7. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 8. Изберете дати, за да видите цени и наличност

Хотели в Русе

Русе, България: намерете чудесни евтини хотели. Търсете и сравнявайте цените на оферти за настаняване, за да намерите съвсем ниски цени с trivago.

 • Обширно търсене на хотели в Русе онлайн
 • Намерете евтин хотел в Русе!
 • Резервирайте на идеалната цена!

Сред Hotels с топ оценка в/ъв Русе

  88 лв на нощувка
  Очаквана цена за:07.2024 г.
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност

Русе – Дунавската столица на България

Русе е най-големият български град, разположен по поречието на река Дунав. Входна врата е към нашата северна съседка Румъния. По тази причина е посещаван от много румънски граждани от пограничните населени места за закупуване на стоки от първа необходимост, които се предлагат тук на по-изгодни цени. Те, както и всички гости на града могат да намерят евтини нощувки в Русе. Градът изобилства от хотели и апартаменти, които ще Ви предложат отлично обслужване на конкурентни цени.

Русе се намира на малко повече от 300 км от столицата на България София. Дотам води добре поддържан асфалтов път, които обаче е доста натоварен, тъй като по него пътуват голямо количество тежкотоварни автомобили. От и до града се движат редовни автобусни линии, водещи до всички точки на страната. Русе е достъпен и с влак. Във вътрешността му функционира много добре организиран градски транспорт. С автобус или тролей може да стигнете до всяка точка на града или до по-малките населени места около него. В близост до Русе, до село Щръклево, има и летище, което обаче в момента не е действащо. Преди от него са се извършвали вътрешни и международни граждански и карго полети. В края на 2014 г. то става общинска собственост и от тогава местните власти работят за възобновяване на дейността му. Пристанище Русе е от стратегическо значение не само за страната, но и за цяла Европа. От него има лесен достъп до железопътната и пътната инфраструктура на България. То е важна част от няколко основни европейски транспортни коридора.

История на Русе

Русе е обявен за най-добрия за живеене град в България за 2014 г. Но за да стигне до това признание градът е претърпял редица възходи и падения през своето многовековно развитие.

Името на Русе е със славянски корен и означава червен. Първите сведения за него датират някъде от преди 20 века. Историята на Русе започва като древно тракийско селище, а по време на Римската империя се свързва с крепостта Сексагинта Приста, която по това време е била пристан за войските. През 6 век крепостта пада под набезите на славяните и аварите. На нейно място се изгражда селището Руси, в което кипи оживена търговия със съседните народи отвъд река Дунав. Края на 14 век пада под османско владичество и тогава градът получава ново име – Русчук. След Освобождението градът вече носи сегашното си наименование и се превръща в основен център на културния и стопански живот на Княжество България.

Днес Русе е известен още и като малката Виена или градът на свободния дух. В Русе или региона са родени множество бележити българи прославили Родината ни. Незабравими в днешната ни история ще останат имената на революционерите баба Тонка (Тонка Обретенова), Никола Обретенов, Стефан Пенев. От тук са и корените на известни хора на изкуството като писателят и нобелов лауреат Елиас Канети, писателят Светозар Димитров, по-известен с творческия си псевдоним Змей Горянин, поетът и преводач Стефан Гечев, оперната прима Виолета Шаханова и много други. От Русе водят началото си и редица спортисти и треньори, донесли световна слава на България – Нешка Робева, световния шампион по шахмат Веселин Топалов и олимпийския ни първенец в стрелбата с малокалибрен и пневматичен пистолет Таню Киряков.

Предпочитани хотели в Русе

На своите гости Русе ще предложи множество места за настаняване на конкурентни цени и високо качество на обслужване.

Изборът от евтини хотели в Русе, където обаче това не е за сметка на качеството е огромен. Един такъв хотел е City House, който се намира в сърцето на Русе. Въпреки централното си местоположение City House е ситуиран на спокойна улица, далеч от градския шум и суета. Сградата, в която се помещава хотела е паметник на културата и в него ще усетите изисканият стил на местната аристокрация от преди 2 века. Освен с единични и двойни стаи, модерно и стилно обзаведени, в хотел City House ще откриете още приятен ресторант с лятна градина за хубавите дни, както и детски кът където може да оставите спокойно децата си на грижите на персонала.

Друг централно разположен хотел е Splendid. Тризвездният комплекс ще задоволи и най-претенциозните си посетители. Независимо дали сте в Русе по бизнес дела или на почивка, това е Вашия избор. Легловата база на хотела е разпределена в 32 стаи и 1 апартамент. Ресторантът към хотела е с капацитет от 50 места. В него всяка сутрин ще се насладите на богата закуска.

Изборът от хотели в Русе продължава с четиризвездния Дунав плаза. Перфектното разположение на хотела се съчетава с изключителното обслужване от страна на опитния персонал. Наред с другите услуги, имате възможност да се използвате от трансфер от и до международните летища на Букурещ.

Малко по-встрани от центъра на Русе, в неговата периферия, е разположен един от най-новите хотели в града – Космос. Неговото предимство е, че е в непосредствена близост до централните железопътна и автогара.

Какво да посетим в Русе

Забележителностите, които си заслужава да се посетят в Русе не са едно или две. Освен изгодни места за нощувки в града ще откриете и обекти свързани с историята на страната. Едно такова място е къщата-музей на баба Тонка. През 2015 г. след значително реновиране и 23 годишно прекъсване музеят отново отвори врати за жителите и гостите на Русе. В него са изложени вещи и предмети свързани с бита и революционната дейност на видния род Обретенови.

Участниците в движението 100 национални туристически обекти ще получат в Русе един печат в книжката си. Това може да се случи на Пантеона на Възрожденците или в къщата-музей на великия българин Захари Стоянов. В програмата са включени и Ивановските скални църкви, които са разположени на по-малко от 20 км на юг от града. Те представляват сложна плетеница от отделни църквички, параклиси, скитове и килии, издълбани в скалите по протежението на река Русенски Лом.

Неразривно свързаната с историята на града крепост Сексагинта Приста е частично запазена и до днес. Нейните останки могат да се видят в централните части на Русе.

Русенци и гостите на града имат на разположение два чудесни парка, които са подходящи за разходки и пикници. Единият е Паркът на Възрожденците, а другия Паркът на Младежта. В първия от тях интерес представляват гробовете на Баба Тонка, Панайот Хитов и Любен Каравелов, личности, чиято история е неразривно свързана с града.

Our top-rated cheap hotels in Русе

  121 лв на нощувка
  Очаквана цена за:07.2024 г.
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност

Често задавани въпроси за Русе

 • Кои са най-добрите хотели в(ъв) Русе?

  В(ъв) Русе може да искате да проверите Hostel Ruschuk, Grand Hotel Riga, Brani Family Hotel, and Hotel Izvora. Тези хотели са силно препоръчвани от много пътуващи.

 • Кои са най-добрите луксозни хотели в(ъв) Русе?

  За да се насладите на лукс в(ъв) Русе, може да искате да разгледате and Domeniul Greaca. Тези хотели са известни със своите отлични удобства и услуги от висок клас.

 • Кои са най-добрите семейни хотели в(ъв) Русе?

  Ако посещавате Русе със семейството си, може да разгледате Grand Hotel Riga, Hotel Izvora, Seven Generations Winery Hotel, and Dunav Plaza Hotel. Тези хотели предлагат разнообразие от услуги и дейности, подходящи за семейства.

 • Кои са най-добрите хотели, подходящи за домашни любимци, в(ъв) Русе?

  Пътувате с домашни любимци? Хотелите Hostel Ruschuk, Grand Hotel Riga, Two Bedroom Townhouse Mika, and Ruse Central Apartment може да са идеални за това. Те не само приемат домашни любимци, но и предлагат множество удобства, за да се почувстват любимците Ви като у дома си.

 • Кои са най-добрите хотели със спа в(ъв) Русе?

  Ако търсите релаксиращо спа изживяване по време на престоя си в(ъв) Русе, проверете Seven Generations Winery Hotel, Cosmopolitan Hotel & Wellness, YALTA guesthouse, and Кристал – всички от тях предлагат чудесни спа услуги и съоръжения.