Хотели в Занзибар (Танзания)

  Изберете дати, за да видите цени и наличност
 1. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 2. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 3. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 4. Изберете дати, за да видите цени и наличност
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
 5. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 6. Изберете дати, за да видите цени и наличност
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
  Изберете дати, за да видите цени и наличност

Хотели в Занзибар

Занзибар, Танзания: намерете чудесни евтини хотели. Търсете и сравнявайте цените на оферти за настаняване, за да намерите съвсем ниски цени с trivago.

 • Регион
 • Намерете изгодни оферти за настаняване
 • Резервирайте на идеалната цена!

НАКРАТКО

Една сравнително малко позната и екзотична дестинация е Занзибар. Намира се в близост до континента Африка, в Индийския океан. Част е от държавата Танзания и се състои от два големи острова – Унгуджа и Пемба, както и от множество по-малки такива. Общата площ на Занзибар е близо 2700 кв.км, а населението наброява малко над 1 милион души.

Независимо, че Занзибар не е особено известен в България, основно заради отдалечеността си и визовия режим, могат да се открият страхотни оферти на наистина много добри цени. Веднъж стигнали до там обаче, по време на Вашата почивка, ще се насладите на безкрайни плажове покрити с бял ситен пясък, кристално чисти води, тишина и спокойствие. Ще бъдете посрещнати от гостоприемните домакини с особено популярния тук израз „hakuna matata“, който буквално означава „нямай грижи“.

КУЛТУРА

В миналото Занзибар е бил португалска и британска колония, после самостоятелна държава, но от средата на 20 век се обединява с Танганика и така се формира Танзания. Някога Занзибар е играл важна стратегическа роля в търговията между арабските страни. Днес е развит и известен екзотичен курорт. Тъй като туризмът е най-важната част от местната икономика, то изборът от качествени хотели в Занзибар на примамливи цени е огромен.

Днес основния поминък на местното население, освен туризма разбира се, е отглеждането на различни екзотични подправки като индийско орехче, канела, карамфил, както и риболова. В днешен Занзибар е роден Фарук Булсара, което е истинското име на великия, вече покоен, рок музикант Фреди Меркюри, лидер на световно известната група Куийн. Занзибар е и дом на червените маймуни – особен вид, който може да бъде видян само тук и никъде другаде.

Кухня

Кухнята на Занзибар е една от най-добрите и известни в Източна Африка. Поради факта, че тук се произвеждат много подправки, то и храната изобилства с тях. В менюто на заведенията фигурират най-добрите ястия от Индия, Европа и Арабския свят. Навсякъде се предлагат и специалитети от морски дарове, с които изобилства Индийския океан. Едно от характерните за острова ястия е угали. Представлява варена царевична каша и може да го опитате навсякъде.

Фестивали и културни събития

Избирайки някоя от примамливите оферти за почивки в тази част на света няма да Ви липсват и културните мероприятия. Занзибар изобилства от различни фестивали, провеждани целогодишно. Особено популярни сред гостите на курорта са тези, в които са представени местните музикални стилове и танци, характерни за района, и които могат да бъдат видени само тук. Те са и гордостта на коренното население на Занзибар. Разбира се има и събития презентиращи най-новите световни филмови премиери и театрални постановки. Интересно и същевременно екзотично за чуждестранните туристи е популярното състезание с дървени лодки. Неговото начало е поставено преди около 5 века.

КЛИМАТ, ОТДИХ И СПОРТ

По време на Вашата почивка на Занзибар освен на девствени плажове ще се насладите и на прекрасно време. Климатът на островите е подчертано тропически, като валежите са по-обилни през април и май. Температурите през деня рядко падат под 30°С през цялата година, а нощните са с десетина градуса надолу. Морската вода, в зависимост от сезона, варира в диапазона 25-28°С. С две думи природните дадености на Занзибар способстват за една пълноценна и вълнуваща ваканция в едно от райските кътчета на Земята. Курортът е популярна спирка за гмуркачите, благодарение на кораловите си рифове и разнообразната морска фауна. Сърфисти и всякакви авантюристи също си дават среща тук.

КАКВО НЕ БИВА ДА ПРОПУСКАМЕ

На територията на Занзибар са пръснати няколко градчета, в които освен великолепни луксозни хотели, ще откриете и множество интересни за почивка, разходка и разглеждане места – тесни, криволичещи между дворци и тропически колиби улички, наколни жилища, бели, пясъчни, девствени плажове, невероятно красиви лагуни и т.н.

Град Занзибар

Интересно място за туристите в град Занзибар е Каменният град. Помещава се в старата му част. Първите каменни къщи се предполага, че са построени около началото-средата на 19 век. Съвременният облик на град Занзибар се дължи без съмнение на луксозните хотели, построени в неговите предели. Той се явява и столица на Занзибар и е по-известен с името си Stone Town.

Ocean Paradise Resort & Spa е петзвезден комплекс където ще се почувствате наистина в Рая. Отстои на 45 минути път с автомобил от международното летище на Занзибар. Помещенията за настаняване на гостите са проектирани със сламени покриви, в типичен африканки стил.

Makunduchi

Makunduchi заема югоизточната част на остров Унгуджа. И той като град Занзибар е разделен на две части – стара и нова, като в старата живеят рибарите с техните семейства. Makunduchi е защитена местност и поради тази причина първият хотел тук е построен едва през 2006 г. Местните се гордеят с девствената си плажна ивица. Един от малкото хотели тук е La Madrugada, който е отличен с 3 звезди. Бунгалата на хотела предлагат спираща дъха гледка към водите на Индийския океан. В ресторанта на La Madrugada имате уникалната възможност да опитате специалитетите на танзанийската кухня.

Nungwi

Nungwi е малко селище в северната част на Занзибар. От столицата до него пътят е приблизително два часа с автомобил. За да стигнете може да наемете кола или такси. А и много от хотелите тук предлагат транспорт от и до Nungwi.

Категоризираният с 5 звезди Hideaway of Nungwi Resort & Spa се разпростира на площ от 10 хектара сред градини, обрасли с тропическа растителност. Ако пътувате до Занзибар по бизнес дела, то в този хотел имате на разположение удобна, оборудвана с аудио-визуална техника конферентна зала. За най-малките гости на Hideaway of Nungwi Resort & Spa се грижи опитен екип от аниматори.

В Занзибар има за всеки по нещо – непокътната африканска природа, девствени пясъчни плажове, тихо и спокойно море, което е рай за гмуркачи и сърфисти. Докато си почивате от жежкото тропическо слънце имате възможност да посетите местните ориенталски дворци, които са в изобилие или да се разходите по тесните калдъръмени улички в Stone Town, изпъстрени с малки очарователни магазинчета за сувенири.

Занзибар привлича и много младоженци, двойки решили да сключат граждански брак тук или да подновят сватбените си обети. Има една едничка опасност за гостите на остров Занзибар – ако останат по-продължително време, могат да се влюбят в това уникално кътче и никога да не искат да го напуснат.