Хотели в Виена (Виена, Австрия)

 1. 318 лв на нощувка
  Очаквана цена за:07.2024 г.
  120 лв на нощувка
  Очаквана цена за:07.2024 г.
 2. 134 лв на нощувка
  Очаквана цена за:07.2024 г.
 3. 172 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 4. 251 лв на нощувка
  Очаквана цена за:07.2024 г.
  135 лв на нощувка
  Очаквана цена за:07.2024 г.
 5. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 6. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 7. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 8. Изберете дати, за да видите цени и наличност

Хотели в Виена

Виена, Австрия: намерете чудесни евтини хотели. Търсете и сравнявайте цените на оферти за настаняване, за да намерите съвсем ниски цени с trivago.

 • Обширно търсене на хотели в Виена онлайн
 • Намерете евтин хотел в Виена!
 • Резервирайте на идеалната цена!

Сред Hotels с топ оценка в/ъв Виена

 • 159 лв на нощувка
  Очаквана цена за:07.2024 г.
 • 261 лв на нощувка
  Очаквана цена за:07.2024 г.
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • 152 лв на нощувка
  Очаквана цена за:07.2024 г.
 • 213 лв на нощувка
  Очаквана цена за:07.2024 г.
  126 лв на нощувка
  Очаквана цена за:07.2024 г.
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • 136 лв на нощувка
  Очаквана цена за:07.2024 г.

Виена – колосът на европейската култура

Величие, блясък и нежна класическа музика – това е Виена. Град, който покорява и вълнува, който събужда спомени за славни императорски дни и впечатлява с огромното си културно наследство. Завладяващата атмосфера на изкуството заедно с благоприятното географско положение, придават на столицата на Австрия уникален облик и я поставят сред най-красивите градове в Европа. Елегантната съвременна архитектура допълва по изключителен начин достолепието на този старинен град и превръща Виена в мечтана туристическа дестинация. Открийте я и Вие!

Под знака на хабсбургите

Развитието на Виена и нейното утвърждаване като главен културен център на Австрия не би било възможно без управлението на Хабсбургите. Известни с вкуса си към лукса и разточителството, представителите на тази династия създават редица исторически сгради, които все още пазят духа на империята и свидетелстват за нейната мощ. Имперският дворец „Хофбург” е една от тях. Днес, официална резиденция на президента на Австрия, той е бил, в продължение на 6 века, резиденция на прочутата династия. Тук се намират Сребърната колекция, Музеят на Сиси, който съдържа вещи на императрица Елизабет, Кралските покои, Националната библиотека, Имперската съкровищница, както и ценни колекции оръжия и музикални инструменти. Имперският бал в началото на всяка нова година напомня за приказната атмосфера от миналото и за това, че традициите са още живи.

Безспорни ценители на изкуството, Хабсбургите са притежавали впечатляваща колекция от картини от различни епохи, която днес е една от най-богатите в Европа. Нейното съхранение наложило създаването на музея на историята на изкуството, чиято сграда е абсолютно идентична с тази на природонаучния музей. Разположени един срещу друг, в близост до двореца „Хофбург”, двата музея са проектирани от един и същи архитект и са известни като „близнаците”. Изящният им вид и многообразието от колекции не престават да изумяват посетителите. Ако искате и Вие да бъдете част от това изкуство, настанете се в хотел Steigenberger Hotel Herrenhof, който е разположен в идеалния център на стара Виена и предлага просторни стаи с изглед към „Хофбург”. Потопете се в лукса на предлаганите спа процедури и се отдайте на заслужена почивка!

Имперското разточителство достига своя апогей с двореца Шьонбрун , включен в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство. Бившата лятна резиденция на Хабсбургите е една от основните забележителности в съвременна Виена. Зимната ѝ градина е най-дългата в света, а зоопаркът, създаден през 1752 г. е най-старият. Зелените площи са естествено продължение на великолепните интериори на двореца и носят отпечатъка на всеки владетел. Най-впечатляващият елемент е фонтанът на Нептун, който изобразява бога на моретата и океаните с тризъбец в ръце. Различните павилиони и тематични къщи, както и множеството скулптури спират дъха Ви и свидетелстват за богатството на Хабсбургската империя.

На мястото на бившите императорски конюшни днес се издига един от най-големите културни комплекси в света – Кварталът на музеите. В този своеобразен оазис на изкуството, където то се среща под всякаква форма, съжителстват успешно барок и модернизъм. Интересната архитектура на новите сгради, каквито са музеите Леополд и Мумок с нищо не помрачава историческия вид на по-старите постройки. Кафенета, ресторанти, хотели и сцени за различни фестивали привличат посетителите и превръщат Кварталът на музеите в едно от емблематичните за Виена места. Не го пропускайте!

Историческият център

Вашата екскурзия из Виена продължава в историческия ѝ център, където се издига катедралата „Св.Стефан”, символ на града и на австрийската идентичност. Разрушена почти до основи през Втората световна война, днес тя е най-внушителната готическа сграда в страната. Въздействието ѝ се дължи на богатия ѝ на каменни скулптури и украсени колони интериор, както и на невероятната гледка, която се разкрива от върха на южната ѝ кула. В близост до катедралата се намират малки магазинчета, кафенета и ресторанти, където можете да опитате известния виенски шницел и други национални специалитети. Множеството хотели също са на Ваше разположение. Ако искате да се любувате на забележителната катедрала, възползвайте се от елегантните стаи и обилната закуска в хотел Kaerntnerhof, който се намира само на 5 минути пеша от нея.

Булевардът „Рингщрасе” е най-големият във Виена и огражда в кръг централната част на града. Около него са разположени едни от най-интересните и запомнящи се сгради на Виена, като Кметството и Виенската държавна опера. Първата е седалище на кмета и общинския съвет, а площадът пред нея е място за различни прояви. През зимните месеци, той се превръща в огромна ледена пързалка, на която през деня звучи класическа музика, а вечер можете да се забавлявате под звуците на рок, фънк, реге и други. Коледният базар също се провежда пред Кметството, както и уникалният музикален филмов фестивал през лятото. Опери, оперети и майсторски концерти се излъчват под открито небе и Ви потапят в типичната за Виена обстановка на вечна класика.

Тази атмосфера Ви съпътства и във Виенската държавна опера, която отдавна се е превърнала в световна музикална институция. Известна с представленията си и с филхармоничния си оркестър, тя проследява историята на оперното изкуство в определената за това музейна част. Изисканият Виенски бал, който събира елита на Виена и, реномираният джаз фестивал са част от културните събития, които се организират в сградата на Виенската опера. Тя е великолепна през нощта, когато осветлението ѝ я прави най-красивата гледка във Виена. Не пропускайте да я наблюдавате от луксозните стаи на Grand Hotel Wien, за да усетите нейната магия!

На сутринта се разходете по най-оживената търговска улица – „Грабен” , която е изпълнена с популярни модни бутици, бижутерии и кафенета. Изцяло пешеходна зона, тя е ярък пример за това как Виена е успяла да обедини историческото си наследство с модерния дух на новото време. Обликът на улица „Грабен” и на целия център се променя напълно под светлините на коледната украса, която ежегодно привлича огромен брой туристи. Една екскурзия до Виена по това време на годината ще остане за Вас незабравимо преживяване!

Близо до природата

Освен средище на културата, Виена предлага различни атракции за свободното време. Увеселителният парк Пратер е една от тях. Блъскащи колички, влакче на ужасите, изстрелващи кули, водни пързалки и много други забавления очакват неговите посетители. Но перлата в короната му безспорно е прочутото Виенско колело , което е поредният символ на този пленителен град. То се движи много бавно, давайки Ви възможност да се насладите на красотата на Виена и да направите удивителни снимки от най-високата му точка. Паркът е предпочитано място за разходки, а множеството кафенета и ресторанти, пръснати между отделните атракции, ще направи престоя Ви тук още по-приятен.

Неизменна част от пейзажа на Виена е р.Дунав, която пресича града и създава усещането за близост до природата. На северния бряг на реката е разположена кулата „Дунав” , която разполага с тераса, издигната на височина от 160 м. Всички, които обичат екстремните емоции могат да се качат и да наблюдават Виена, която се разстила пред очите им. За тези от Вас, които са привърженици на по-земните неща, хотел The rooms Bed & Breakfast предлага евтини нощувки в модерни и удобни стаи, от които се разкрива приказна гледка към кулата „Дунав”.

Друго природно богатство, в близост до Виена, е Виенската гора , която през 2005 г. е обявена за резерват от ЮНЕСКО. Тя обхваща седем от районите на града и е прекрасно място за екскурзии, разходки, спорт и почивка. Уважението към естествените ресурси и господството на природата над урбанизма нееднократно нареждат Виена сред най-добрите места за живеене в света. Тя е извор на вдъхновение за редица творци, между които не можем да не споменем имената на Зигмунд Фройд и Моцарт. Основателят на психоанализата прекарва 47 години от живота си във Виена, които са пресъздадени документално в къщата-музей, носеща неговото име. В нея се съхранява и най-голямата психоаналитична библиотека в Европа, както и модерна арт колекция, изобразяваща влиянието на психоанализата върху изкуството и обществото. Къщата на Моцарт също е превърната в музей и е една от най-посещаваните в града.

Споменатото дотук е миниатюрна част от съкровищата на Виена. Град с над 150 дворци и 27 замъка заслужава да бъде откриван постепенно. Мистерията се разплита под нежните звуци на валса и на всички онези музикални събития, които се провеждат тук през цялата година. Луксозните търговски квартали ще задоволят страстта Ви към пазаруване, а лъскавите ресторанти ще ви изкушат със специалитети от местната кухня. Като прибавим и разнообразието от хотели, готови да задоволят Вашите най-високите изисквания, престоят Ви във Виена гарантирано ще бъде зашеметяващ!

Our top-rated cheap hotels in Виена

  174 лв на нощувка
  Очаквана цена за:07.2024 г.
 • 159 лв на нощувка
  Очаквана цена за:07.2024 г.
 • 194 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
  98 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 • 181 лв на нощувка
  Очаквана цена за:07.2024 г.

Често задавани въпроси за Виена

 • Кои са най-добрите хотели в(ъв) Виена?

  В(ъв) Виена може да искате да проверите Melia Vienna, NH Danube City, Ibis budget Wien Messe, and Ibis budget Wien Sankt Marx. Тези хотели са силно препоръчвани от много пътуващи.

 • Кои са най-добрите луксозни хотели в(ъв) Виена?

  За да се насладите на лукс в(ъв) Виена, може да искате да разгледате Hilton Vienna Plaza, InterContinental Wien, an IHG Hotel, Hotel de France, and Steigenberger Hotel Herrenhof. Тези хотели са известни със своите отлични удобства и услуги от висок клас.

 • Кои са най-добрите семейни хотели в(ъв) Виена?

  Ако посещавате Виена със семейството си, може да разгледате Melia Vienna, NH Danube City, Hotel Hadrigan, and Ibis Wien Mariahilf. Тези хотели предлагат разнообразие от услуги и дейности, подходящи за семейства.

 • Кои са най-добрите хотели, подходящи за домашни любимци, в(ъв) Виена?

  Пътувате с домашни любимци? Хотелите Melia Vienna, NH Danube City, Ibis budget Wien Messe, and Ibis budget Wien Sankt Marx може да са идеални за това. Те не само приемат домашни любимци, но и предлагат множество удобства, за да се почувстват любимците Ви като у дома си.

 • Кои са най-добрите хотели със спа в(ъв) Виена?

  Ако търсите релаксиращо спа изживяване по време на престоя си в(ъв) Виена, проверете NH Danube City, Doubletree by Hilton Vienna Schonbrunn, NH Wien Belvedere, and Hilton Vienna Plaza – всички от тях предлагат чудесни спа услуги и съоръжения.