Намерени места за престой: 0
Претърсени сайтове за резервации: 0
Сравняване от различни сайтове, за да откриете нашата най-добра цена…
Намерени места за престой: 0
Претърсени сайтове за резервации: 0

Хотели в Поморие (Бургас, България)

Зареждане

Хотели в Поморие

Поморие, България: намерете чудесни евтини хотели. Търсете и сравнявайте цените на оферти за настаняване, за да намерите съвсем ниски цени с trivago.

  • Обширно търсене на хотели в Поморие онлайн
  • Намерете евтин хотел в Поморие!
  • Резервирайте на идеалната цена!

Лечебната кал и слънчевите плажове на Поморие

Поморие е очарователен град, намиращ се на южното българско Черноморие. Основан е още през античността, като тогава е бил известен под името Анхиало. Това си име градът носи чак до 1934 година. Поморие е прочут, освен с богатата си история, и с ароматните си вина, които си струва да опитате. Традиционни поминъци за този регион са риболова, солодобива и винопроизводството. Те са с много дълбоки корени и продължават да се практикуват и до днес.

Разположен върху тесен, скалист полуостров, курортът е предпочитана дестинация както за морски туризъм, така и за спа и балнео почивка. Соленото езеро и лечебната кал, с която е известен, го превръщат във все по-желана дестинация за пътуване. Романтичната и непринудена атмосфера, пясъчните плажове и многобройните възможности за забавление са само част от причините, заради които всяко лято градът привлича хиляди хора от цял свят. Изборът от хотели, в които може да резервирате нощувка, не е малък – на разположение са както луксозни ризорти, така и уютни семейни къщи за гости. Близостта на Слънчев бряг, Несебър и областния център Бургас увеличават възможностите за развлечение и туризъм.

Спа и балнео туризъм

Градът е основан край Поморийското солено езеро, което е наричано от древните траки „свещено“, заради лечебните му свойства. Лиманната кал, с която се слави, се добива в южната част на езерото и е богата на водород, магнезий, хлор, калций, натрий и сулфати. От древни времена тя се използва за лечение и възстановяване от редица заболявания. Счита се, че пясъкът и минералните води на територията на селището също се отразяват благоприятно на здравето на човешкия организъм. Климатичните условия допълнително предразполагат за обособяването на Поморие в целогодишен балнеологичен и спа център. Ако искате да се отдадете на пълноценна почивка потърсете балнеохотел, в който се предлагат различни релаксиращи процедури като „Гранд хотел Поморие“.

В северната част на езерото се добива сол, която се е превърнала в традиционен символ за града. Посетете Музея на солта, който е единствен по рода си в Източна Европа. В него ще се запознаете с древна анхиалска технология за добиване на сол чрез слънчево изпарение на морската вода. В близост до музея може да намерите различни места за настаняване като хотел „Корал“, който е на пешеходно разстояние.

Градът се е превърнал в притегателна точка и за природолюбителите, тъй като е разположен на прелетния път на мигриращите птици Виа Понтика. На територията на Поморийското езеро са установени 269 вида птици.

Морски туризъм

Ежегодно в Поморие пристигат хиляди летовници, търсещи слънчеви плажове и водни развлечения. Основен е градския плаж, който е дълъг около 5 километра и е със средна широчина 30 метра. Покрит е с тъмен пясък, поради което силно поглъща слънчевите лъчи и благоприятства за по-бързото придобиване на слънчев загар. Цветът му се дължи на по-голямото съдържание на желязо и манган. Освен него в района може да посетите плаж Сарафово или южния плаж на село Равда. Хотел „При Американеца“ е разположен на самия бряг, в непосредствена близост до пясъчната ивица и предлага различни удобства като барбекю – ресторант и коктейл – бар.

Ако сте любител на водните спортове може да се гмуркате, да карате кайтборд или каяк или просто да поиграете плажен волейбол. Популярно за града е ветроходството - акваторията на Поморийския залив е предпочитана за ветроходни регати. Някои хотели разполагат със собствени басейни и фитнес зали, а други предлагат различни забавления за деца, което ги прави подходящи за семейни ваканции.

В централната част на града може да посетите различни заведения за хранене и да опитате традиционна българска кухня. По уличките ще се натъкнете на сергии, предлагащи най-разнообразни сувенири на достъпни цени. През свободното си време може да се разходите по крайбрежната алея или да отидете до пристана, който е любимо място на любителите рибари.

Исторически забележителности

Поморие е основан в края на V век пр.Хр., като голяма част от жителите му са били траки. Особено голям разцвет достига по време на римското владичество. Той е бил един от най-важните черноморски градове по българските земи. На територията му са се водели множество битки и са живели хора с различни култури и религии. Поморийският манастир „Свети Георги“ е един от най-почитаните християнски храмове в Източна България. В него може да видите запазен каменен релеф на Св. Георги.

Анхиало многократно е бил разрушаван и опожаряван, затова има малко запазени старинни постройки, въпреки многовековната му история. Те са превърнати в архитектурен резерват под името „Стари Поморийски къщи“. Различни останки и артефакти от миналото на града може да видите в Историческия музей, чиято сграда е паметник на културата. Ако търсите сравнително евтин хотел за нощувка, именно в старата част на града може да откриете икономични квартири за настаняване. Ако бюджетът Ви е органичен разгледайте условията, които предлага семеен хотел Електра. Гостоприемните жители на Поморие ще отворят домовете си за Вас и ще превърнат почивката Ви в незабравимо изживяване.

Част от историческото наследство на селището е и домът, в който е живял поета Пейо Яворов. Къщата е запазена до днес и в нея има музейна изложба с вещи на твореца. Яворов често е прекарвал дълги часове в размисъл седнал на скалите край морето, където сега има издигнат негов паметник.

Хотели Поморие

Тези хотели също може да Ви харесат...

Квартали - Поморие

Забележителности - Поморие

Топ Дестинации

Още Топ Дестинации