Хотели в Обзор (Бургас, България)

 1. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 2. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 3. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 4. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 5. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 6. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 7. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 8. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 9. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 10. Изберете дати, за да видите цени и наличност

Хотели в Обзор

Обзор, България: намерете чудесни евтини хотели. Търсете и сравнявайте цените на оферти за настаняване, за да намерите съвсем ниски цени с trivago.

 • Обширно търсене на хотели в Обзор онлайн
 • Намерете евтин хотел в Обзор!
 • Резервирайте на идеалната цена!

Сред Hotels с топ оценка в/ъв Обзор

 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност

Обзор – магията на планината и просторът на морето събрани на едно място

Заради своето удобно разположение и благоприятни климатични условия, Обзор от години е предпочитана дестинация за почивка от български и чуждестранни туристи. Малкият ваканционен град се намира почти по средата на пътя между двата най-големи български черноморски курорта – Варна и Бургас. Разстоянието до всеки от тях е около 65 км удобен и добре поддържан първокласен път. Съчетанието на чист планински въздух и морски бриз създава идеални условия не само за почивка, но и за лечение на много хронични болести или просто за укрепване на здравето.

Както почти всеки черноморски курорт в България и Обзор обезлюдява есенно време. Всяка година в началото на май градчето започва да се изпълва с живот, всички хотели отварят врати и за няколко месеца се превръща в шумно и весело място, което може да ви изкуши с многообразни летни забавления. Сезонът приключва с идването на октомври, а най-оживени са горещите месеци юли и август.

Настаняване

Всеки хотел в Обзор се стреми да предложи на своите гости атрактивни за сезона цени. Традиционно нощувките тук са значително по-евтини от тези в съседните големи черноморски курорти. И тъй като дори и в най-натоварените летни месеци градът остава сравнително спокоен и не толкова шумен той е идеалната за вас дестинация, ако тръгвате на почивка с малки деца. Изгодни пакети за няколко нощувки или по-продължителен престой лесно могат да се открият. В Обзор предлагането е огромно, особено след усиленото застрояването в последните години. Множество малки семейни хотели, накацали по-последните възвишения на Стара планина, квартири, апартаменти, вили и къщи за гости обикновено предоставят стандартни условия за почивка. Ако предпочитате удобствата на хотели с по-висока категория бихте могли да потърсите в Триваго подходящи оферти за някои от големите ваканционни комплекси, построени на брега на морето. Те разполагат със съвременно обзавеждане, модерна инфраструктура и редица допълнителни услуги, които могат да задоволят и най-изисканият вкус. Такива условия могат да ви предложат Сол Луна Бей Ризорт, РИУ Хелиос Бей, Сънрайз Ол Суит Ризорт и други високо категорийни комплекси от затворен тип.

Чудесна алтернатива за лятна почивка изпълнена с романтика и незабравими мигове са къмпингите Слънце, Луна и Простор. Те се намират северно от града и ще ви очароват с мириса на акациевите горички, сред които са разположени.

Развлечения

Плажът на Обзор е с дължина почти 10 км. Това го прави един от най-дългите по българското Черноморие. Въпреки това пясъчната ивица е просторна и широка, но трябва да имате предвид, че морето е доста дълбоко на места. На пясъка има платена сянка и място за свободно поставяне на хавлии и собствени чадъри. По-голямата част от плажа е охраняем, а за забавление на туристите са предвидени много водни атракциони. В близост до ивицата има заведения, където можете да седнете и да си купите храна и напитки.

Освен с морето Обзор е известен и с лековитите си минерални извори. Заради тях и здравословния климат в града са изградени голям брой детски лагери, почивни станции и спа хотели, който освен настаняване предлагат разнообразие от лечебни и уелнес процедури.

Ако обаче предпочитате планината и разходките на открито пред горещия пясък на плажа, можете да избягате от летните жеги в горите над курортното селище. Екопътека “Калето”, чиято дължина е около 2 км води до средновековната крепост носеща същото име. Пътеката минава през местността Габъра, от, където се открива величествена гледка към града и морето. Кратка почивка можете да направите в местността Аязмото. Там ви очакват туристически заслон с обезопасено огнище, маса и чешма с прохладна и лековита минерална вода. Другото често посещавано място е Първомайската поляна. Не далеч от нея се намира красив и стръмен скален водопад с височина над 10 метра.

Прохладните вечери можете да прекарате в някое от многобройните заведения пръснати из Обзор или да се забавлявате в баровете и дискотеките на курорта.

Забележителности

Обзор ще ви очарова с благоприятния си климат и подходящи за летен отдих природни условия, но и ще ви предложи и много повече от това. Основан още през древността, градът крие богата история. Тук са живели елини и римляни. Всяка епоха е оставила свои отпечатъци част от които можете да видите и до днес. По време на вашата почивка можете да отделите време и да посетите Музея в града. Неговата историко–географска колекция ще Ви запознае от близо с бита и културата на жителите в района. Експозицията включва огромно разнообразие от каменни, бронзови, железни, мраморни, стъклени, керамични и други предмети намерени случайно или открити при археологически разкопки в околността. Интересни са и останките от гръцки и римски колони, както и многото археологически находки централния градски парк. В центъра се намира и православната църква Св. Йоан Претеча, отново тясно свързана с историческото минало на курорта.

Районът около Обзор също предлага множество интересни места. На няколко километра от него в южна посока сe простра залива Иракли, който ще ви очарова със своята неповторима и девствена красота и е изключително подходящ за лагеруване на палатка. След него са нос Емине и село Емона, където можете да разгледате древно тракийско светилище и останки от средновековна крепост и манастир.

Местоположение и придвижване

До Обзор пътуват целогодишно автобуси от повечето големи градове на България. Редовни автобусни линии свързват града с Пловдив, София, Бургас и Варна, като през лятото броят на превозите се увеличава чувствително. Ако желаете да използвате железопътен транспорт бихте могли да достигнете до Бургас или Варна и от там с помощта на автобус или маршрутка да се придвижите до курорта. Двете големи летища обслужващи северното и южното Черноморие на България са отдалечени почти на еднакво разстояние от ваканционното селище. Летище Варна се намира на 67 км от града, а летище Бургас на 64 км.

Our top-rated cheap hotels in Обзор

 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност