Хотели в Плитвички езера (Lika-Senj, Хърватска)

 1. 298 лв на нощувка
  Очаквана цена за:05.2024 г.
 2. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 3. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 4. Изберете дати, за да видите цени и наличност
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
 5. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 6. Изберете дати, за да видите цени и наличност
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
 7. Изберете дати, за да видите цени и наличност

Хотели в Плитвички езера

Плитвички езера, Хърватска: намерете чудесни евтини хотели. Търсете и сравнявайте цените на оферти за настаняване, за да намерите съвсем ниски цени с trivago.

 • Обширно търсене на хотели в Плитвички езера онлайн
 • Намерете евтин хотел в Плитвички езера!
 • Резервирайте на идеалната цена!

Сред Hotels с топ оценка в/ъв Плитвички езера

 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност

Природния феномен Плитвички езера

Местността Плитвице е може би най-известният национален парк в Хърватска. Разположените на територията на парка Плитвички езера, 16 на брой, всяка година привличат хиляди туристи от цял свят с кристално чистата си вода и багри във всички нюанси на зелено, сиво и синьо. Всяко езеро е със свой уникален и неповторим цвят, който не може да бъде уловен от никой художник или фотограф. Посетете това място и се насладете на красотата на този природен феномен, която се допълва от многобройните водопади и водни каскади, които свързат стъпаловидно подредените езера. Гъстите гори, разнообразието от риби и птици и богатата флора са само част от нещата, които ще видите в това уникално творение на природата. Невероятните картини на разпръскваща се вода и пъстроцветни дъги ще се запечатат в съзнанието Ви завинаги.

До 1958 година този район е трудно достъпен и до него се е стигало единствено през горски просеки. След това обаче е изградена система от дървени мостчета покрай и през самите езера, което дава възможност на по-голям брой посетители да разглеждат парка. Това го превръща в популярна туристическа дестинация и желано място да разходка и почивка.

В покрайнините на националния парк се намира и едноименното село Плитвички езера, в което се предлагат множество оферти за настаняване. Освен него в близост се намират още десетки селца, където може да пренощувате. Трудно обаче бихте попаднали на луксозни хотели от висок клас. Местата, където се посрещат туристи, са предимно семейни хотели, частни квартири и къщи за гости. В пансион Izvor, например, може да получите легло и закуска срещу скромна цена.

Националният парк е част от световното наследство на ЮНЕСКО

Районът на Плитвичките езера се намира сред плато в източна Лика, недалеч от границата с Босна и Херцеговина. Заобиколен е от планините Мала Капела и Плешивица и е разположен в близост до пътя, който свързва Загреб с Далмация.

Националният парк Плитивице е природна забележителност, която определено заслужава да бъде видяна. Не случайно през 1979 е включена в списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Целият парк се намира на площ от около 8 кв. км, докато самите езера се разпростират на територия от около 2 кв. км.

В националния парк Плитвички езера има множество пътеки и маршрути, по които може да усетите величието на това природно чудо. Някои от тях ще Ви изкачат на високо, от където ще Ви се разкрият невероятни гледки и пейзажи. Други ще Ви отведат в близост до езерата, за да се насладите на кристално чистите им води и плуващите пасажи с рибки в тях. Паркът е рай за любителите на фотографията – разпръскваща се навсякъде вода от каскади и водопади, примесена с лъчите на слънцето, създава предпоставки за запечатването на неповторими кадри. Някои от маршрутите включват превоз с лодка през езерата или транспорт с автобус между отделни точки в парка, като това е включено в цената на входната такса. Когато си закупите билети от касата ще получите и подробна информация за възможните варианти.

Поради различни природни особености езерата се делят на Горни и Долни. Горните са 12, а долните – 4 на брой. Най-високото от тях, Прошчанското езеро, се намира на 639 метра надморска височина, а най-ниското, Новаковича брод, е на 503 метра. Първенец в надпреварата по площ е езерото Козяк, което е с размер от почти 1 кв. км и дълбочина от 47 метра.

Въпреки, че Плитвице е известен като дестинация за екскурзия предимно заради красивите си езера, към природните ценности на парка спадат и спелеолжки обекти – 20 пещери. Той е разположен върху карстова скала и в него може да видите невероятни скални образувания. Гъстите му гори пък са дом на елени, мечки, вълци и някои редки птици. Разнообразните му хабитати и микроклимати го превръщат в рай за дивите животни.

Полезна информация за Вашето пътуване

Първият въпрос, който възниква, когато се отправите на почивка към тази красива дестинация, е как да стигнете до там?! Ако пътешествате самостоятелно, а не с организирана екскурзия, и тръгвате от България, то най-удобният вариант би бил пътуването със сухоземен транспорт – автомобил, влак, автобус. Естествено, може да използвате и самолет, но имайте предвид че най-близките летища са в Загреб и Задар, които са отдалечени на около 130-150 км разстояние.

Паркът е отворен всеки ден през цялата година, включително и в празнични дни. През лятото работното време е удължено (обикновено от 08:00 до 19:00 часа). За да го посетите е необходимо да заплатите такса за билет. До входа на парка освен касите се намира и платен паркинг за коли, където може да оставите автомобила си. За допълнителна информация може да проверите на официалния сайт на парка.

В околностите на парка има много малки селца като Плитвички езера, Раковица, Полянак, Дрежник град и други. Те са подходящо място, където може да потърсите нощувка. Ако сте любител на лукса обаче на разчитайте да намерите хотели от висок клас. Легловата база е разпределена предимно в тризведни места за настаняване, пансиони и къщи, предлагащи легло и закуска. Местните жители обаче се славят със своето гостоприемство и любезност. Разгледайте различните оферти, които предлагат някои от десетките хотели като хотел Macola или Grabovac и изберете в зависимост от Вашите предпочитания и вкус.

Местната валута, с която може да се разплащате на всякъде, е куна. В туристическите райони местните често приемат и евро, но не винаги. Затова е добре да обмените валута предварително или някъде по път, тъй като в близост до парка няма големи градове и по-трудно се намират обменни бюра и банкови клонове.

Ако отделите няколко дни, за да посетите Плитвице, непременно трябва да опитате и хърватската кухня. Тя е повлияна от австрийската и унгарската, но същевременно си има и своя специфика. Типични за нея са месото на скара, далматинската пушена шунка и пърженото овче сирене. Местните сладки изкушения пък включват орахняца – традиционен орехов сладкиш, и фритуле – понички с домашно сирене или сладко.

Our top-rated cheap hotels in Плитвички езера

 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • 165 лв на нощувка
  Очаквана цена за:05.2024 г.
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • 345 лв на нощувка
  Очаквана цена за:05.2024 г.
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност

Често задавани въпроси за Плитвички езера

 • Кои са най-добрите хотели в(ъв) Плитвички езера?

  В(ъв) Плитвички езера може да искате да проверите Korana, Plitvice Holiday Resort, House Rapaic, and Hotel Jezero. Тези хотели са силно препоръчвани от много пътуващи.

 • Кои са най-добрите семейни хотели в(ъв) Плитвички езера?

  Ако посещавате Плитвички езера със семейството си, може да разгледате Apartment Ivan, Guest House Slavica, Biba & Leona, and Plitvice Pension Perisic. Тези хотели предлагат разнообразие от услуги и дейности, подходящи за семейства.

 • Кои са най-добрите хотели, подходящи за домашни любимци, в(ъв) Плитвички езера?

  Пътувате с домашни любимци? Хотелите Korana, Plitvice Holiday Resort, House Rapaic, and Hotel Jezero може да са идеални за това. Те не само приемат домашни любимци, но и предлагат множество удобства, за да се почувстват любимците Ви като у дома си.

 • Кои са най-добрите хотели със спа в(ъв) Плитвички езера?

  Ако търсите релаксиращо спа изживяване по време на престоя си в(ъв) Плитвички езера, проверете Plitvice Holiday Resort, Plitvica Selo, Grand Lakes Rooms, and Mobile Homes Camping Plitvice – всички от тях предлагат чудесни спа услуги и съоръжения.

 • Кои са най-добрите хотели с басейн в(ъв) Плитвички езера?

  Ако търсите хотел с басейн в(ъв) Плитвички езера, проверете Plitvice Holiday Resort, Mirjana, Plitvice Ethno House, and Dragans Den Plitvice – всички от тях предлагат чудесни съоръжения с басейн, за да се насладят гостите.