Хотели в Дубровник (Дубровник-Неретва, Хърватска)

 1. 258 лв на нощувка
  Очаквана цена за:13.03 - 14.03
  226 лв на нощувка
  Очаквана цена за:15.03 - 16.03
 2. 145 лв на нощувка
  Очаквана цена за:9.04 - 10.04
 3. 213 лв на нощувка
  Очаквана цена за:27.03 - 28.03
 4. 230 лв на нощувка
  Очаквана цена за:5.04 - 6.04
 5. 143 лв на нощувка
  Очаквана цена за:5.04 - 6.04
  196 лв на нощувка
  Очаквана цена за:9.04 - 10.04
 6. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 7. 239 лв на нощувка
  Очаквана цена за:17.03 - 18.03
 8. 83 лв на нощувка
  Очаквана цена за:21.04 - 22.04

Хотели в Дубровник

Дубровник, Хърватска: намерете чудесни евтини хотели. Търсете и сравнявайте цените на оферти за настаняване, за да намерите съвсем ниски цени с trivago.

 • Обширно търсене на хотели в Дубровник онлайн
 • Намерете евтин хотел в Дубровник!
 • Резервирайте на идеалната цена!

Сред Hotels с топ оценка в/ъв Дубровник

 • 10 лв на нощувка
  Очаквана цена за:11.05 - 12.05
 • 154 лв на нощувка
  Очаквана цена за:16.03 - 17.03
 • 197 лв на нощувка
  Очаквана цена за:9.04 - 10.04
 • 135 лв на нощувка
  Очаквана цена за:26.03 - 27.03
  56 лв на нощувка
  Очаквана цена за:29.03 - 30.03
 • 143 лв на нощувка
  Очаквана цена за:11.03 - 12.03
 • 219 лв на нощувка
  Очаквана цена за:8.04 - 9.04
  181 лв на нощувка
  Очаквана цена за:9.04 - 10.04
  106 лв на нощувка
  Очаквана цена за:29.03 - 30.03

Дубровник – раят на Земята

Разположен на самия край на Дубровнишкия провлак, в най-южната част на Хърватска, Дубровник е град, в който история, култура и съвремие съжителстват в пълна хармония и приемственост. Споменът и останките от миналото се преплитат с настоящето, а широкият хоризонт към Адриатическо море е символът на бъдещето. Многолик и динамичен, градът-мечта Ви кани на вълнуващо пътуване, в различни епохи, което ще Ви изпълни с възторг и ще Ви накара да се влюбите в него мигновено. Почувствайте магията на Дубровник!

Назад във времето

Основан през XIIти век след сливането на селищата Лаус и Дъбрава, Дубровник попада последователно под влиянието на Византия и Венеция, което определя настоящия му облик на един изключително красив и богат на исторически забележителности град. Апогеят в неговото развитие е през XVти и XVIти век, когато той се развива като самостоятелна държава – Република Рагуса , и се превръща в един от водещите търговски центрове. Заедно с интереса, нарастват и заплахите от нападения по море, които пораждат нуждата Дубровник да бъде защитен. Дългите 2 км крепостни стени опасват и до днес Стария град, и са считани за едни от най-добре запазените укрепления в Европа. Ширината им достига на места до 25 м, което ги прави изключително подходящи за разходка, а панорамата е изумителна – пред погледа Ви се простира истинско богатство от архитектурни паметници, кули, площади и безкрайна морска шир.

Кулата Минчета е най-високата точка от укрепленията на Дубровник, а извън градските стени се издигат крепостите Ревелин и Ловрийенац. Легендата гласи, че строежът на Ловрийенац е отнел само три месеца и е предотвратил заплаха от страна на венецианците, които са искали да построят своя крепост на същото място. На градските стени се намира и портата Пиле , която се състои от външна порта с арка и вътрешна – със статуята на Св. Блез, считан за покровител на Дубровник. Минавайки през нея, ще се озовете на мраморните улички в Стария град.

Включен в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО, той впечатлява не само с автентичния си чар, но и с нестихващата енергия, която се носи във въздуха. Магазини, заведения, пазари – всичко е съсредоточено в Стария град. Тук може да опитате чудесните морски деликатеси, прочутата далмацианска шунка, както и малките пити сирене в зехтин. Ако сте на почивка в Дубровник през лятото, не пропускайте най-стария културен фестивал в Хърватия, който изпълва улиците на града с музика, танци и спектакли. За да бъдете в центъра на събитията, възползвайте се от разумните цени на хотел Penatur Old Town, който предлага настаняване в удобни апартаменти само на 2 минути пеша от сърцето на Стария град!

Архитектурно богатство

Пешеходната зона на Дубровник е емблематичната за града улица Страдун , която пази спомена за две епохи – средновековие и барок. Стари къщи, хотели и изобилие от архитектурни паметници изумяват посетителите и разказват историята на Дубровник. Пътуването във времето започва с големия фонтан на Онуфрий, който е украсен с купол и е бил част от системата за водоснабдяване на града. Срещу него се намира църквата на Св. Спас, построена през 1520 г., когато градът оцелява след силно земетресение. До църквата е сградата на Францисканския манастир, който първоначално е бил извън крепостните стени. Днес, в манастира има музей на религиозна тематика, както и аптека, която е най-старата в Европа. За да почувствате древния дух на Дубровник, изберете за Вашия престой хотел Orlando, който се помещава в автентична каменна сграда на улица Страдун. Елегантните помещения на нормални цени са добра отправна точка за Вашата екскурзия из историческия център на града.

Най-бляскавата постройка безспорно е Дворецът Спонза , построен през XVIти век. Замислен като сграда на митницата, той е умело съчетание между готически и ренесансов стил. Средище на културни дейци и интелектуалци в миналото, днес в него се съхранява Държавният архив на Дубровник, считан за един от най-ценните в света. Над двореца, на височина от 31 м се издига Часовниковата кула и камбанария, чийто площад, в навечерието на всяка нова година, се озарява от светлините на хиляди фойерверки.

Сред символите на Дубровник се нареждат и бароковата църква Св. Блез, посветена на патрона на града, чийто празник се чества от местните жители на трети февруари, както и Княжеският дворец. В последния се намира Етнографския музей, чиято невероятна акустика го прави предпочитана сцена за класически концерти. Близо до него е катедралата на Дубровник, с богатата си история, обвита в легендата за Ричард Iви Лъвското сърце. Смята се, че след корабокрушение на остров Локрум, той решава да построи храм, но не на самия остров, а в града, и така се появява катедралата в романски стил. Нейната Съкровищница пази и до днес колекции от реликви и предмети на изкуството, както и останките на Св.Блез – в специални сребърни и златни форми. За да се любувате по-дълго на тържествената катедрала, изберете хотел Green Garden, от чиято просторна тераса, оборудвана с удобни шезлонги за пълноценна почивка гледката е възхитителна!

Поглед към морето

Изненадите и забележителностите на Дубровник сякаш нямат край. В източната част на града се намира Старото пристанище с крепостта Св. Иван , която датира от средата на XIVти век. Основната ѝ функция да защитава града, днес е изместена от двете атракции, които може да видите тук – аквариумът и Морският музей. Те ще Ви потопят във флората и фауната на Адриатическо море и ще Ви запознаят с миналото на Дубровник като морско пристанище. От крепостта се разкрива завладяваща гледка към планината Сръд, която е предпочитано място за отдих сред природата. Не пропускайте и ренесансовата градина Тръстено, разположена на хълм с изглед към морето. Разходката сред палми, евкалипти, мандарини, грейпфрути и вековни дървета ще се окаже изключително приятна, а Guesthouse Ivona ще Ви предложи отлични условия за почивка, само на 200 м от морския бряг.

Ако обичате круизите, може да посетите с корабче близкия остров Локрум. Обявен за природен резерват, той е осеян с ботанически градини с екзотични растения от цял свят. Малкото солено езеро „Мъртво море” е подходящо за плуване, а любителите на нудизма ще открият един от най-красивите плажове.

Подходящ за еднодневна екскурзия е и остров Лопуд , известен с транспорта си от дървени каручки. Няма автомобили, нито задръствания – само очарователни хотели, магазини и плажове с фин пясък. Истински рай на крачка от Дубровник! Спокойствие, зеленина и спиращи дъха пейзажи Ви очакват и в селищата Млини и Плат, чиято популярност сред туристите непрекъснато нараства. А ако се интересувате от история, посетете древните останки в град Цавтат и изпийте чаша ароматно кафе на крайбрежната му алея.

В Дубровник също може да се отпуснете под галещите лъчи на слънцето. Най-известният плаж, близо до Стария град е плажът Баня , който предлага и възможности за различни спортове, а в районите Плоче, Лапад и Груж луксозните хотели имат собствена плажна зона. Изберете хотел Valamar Club Dubrovnik, който предлага настаняване на база ол инклузив и Ви гарантира незабравима почивка с басейн, спортни игрища и развлекателни програми. Така ще откриете поредното лице на града, който кипи от живот и енергия. А опознавайки постепенно прелестите на Дубровник, у Вас ще нараства и желанието да го посещавате отново, и отново…

Our top-rated cheap hotels in Дубровник

 • 120 лв на нощувка
  Очаквана цена за:19.04 - 20.04
  237 лв на нощувка
  Очаквана цена за:12.03 - 13.03
 • 217 лв на нощувка
  Очаквана цена за:30.04 - 1.05
 • 121 лв на нощувка
  Очаквана цена за:14.04 - 15.04
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
  102 лв на нощувка
  Очаквана цена за:14.04 - 15.04
 • 113 лв на нощувка
  Очаквана цена за:30.03 - 31.03
 • 118 лв на нощувка
  Очаквана цена за:15.04 - 16.04
 • 107 лв на нощувка
  Очаквана цена за:29.03 - 30.03

Хотели Дубровник

Тези хотели също може да Ви харесат...

Квартали - Дубровник

Забележителности - Дубровник

Топ Дестинации

Още Топ Дестинации