Хотели в Дубровник (Дубровник-Неретва, Хърватска)

  1 022 лв на нощувка
  Очаквана цена за:07.2024 г.
  639 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 1. 628 лв на нощувка
  Очаквана цена за:07.2024 г.
 2. 454 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
  414 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
  814 лв на нощувка
  Очаквана цена за:07.2024 г.
 3. 417 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 4. Изберете дати, за да видите цени и наличност
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
 5. Изберете дати, за да видите цени и наличност

Хотели в Дубровник

Дубровник, Хърватска: намерете чудесни евтини хотели. Търсете и сравнявайте цените на оферти за настаняване, за да намерите съвсем ниски цени с trivago.

 • Обширно търсене на хотели в Дубровник онлайн
 • Намерете евтин хотел в Дубровник!
 • Резервирайте на идеалната цена!

Сред Hotels с топ оценка в/ъв Дубровник

 • 1 534 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
  457 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 • 334 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 • 417 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
  298 лв на нощувка
  Очаквана цена за:07.2024 г.

Дубровник – раят на Земята

Разположен на самия край на Дубровнишкия провлак, в най-южната част на Хърватска, Дубровник е град, в който история, култура и съвремие съжителстват в пълна хармония и приемственост. Споменът и останките от миналото се преплитат с настоящето, а широкият хоризонт към Адриатическо море е символът на бъдещето. Многолик и динамичен, градът-мечта Ви кани на вълнуващо пътуване, в различни епохи, което ще Ви изпълни с възторг и ще Ви накара да се влюбите в него мигновено. Почувствайте магията на Дубровник!

Назад във времето

Основан през XIIти век след сливането на селищата Лаус и Дъбрава, Дубровник попада последователно под влиянието на Византия и Венеция, което определя настоящия му облик на един изключително красив и богат на исторически забележителности град. Апогеят в неговото развитие е през XVти и XVIти век, когато той се развива като самостоятелна държава – Република Рагуса , и се превръща в един от водещите търговски центрове. Заедно с интереса, нарастват и заплахите от нападения по море, които пораждат нуждата Дубровник да бъде защитен. Дългите 2 км крепостни стени опасват и до днес Стария град, и са считани за едни от най-добре запазените укрепления в Европа. Ширината им достига на места до 25 м, което ги прави изключително подходящи за разходка, а панорамата е изумителна – пред погледа Ви се простира истинско богатство от архитектурни паметници, кули, площади и безкрайна морска шир.

Кулата Минчета е най-високата точка от укрепленията на Дубровник, а извън градските стени се издигат крепостите Ревелин и Ловрийенац. Легендата гласи, че строежът на Ловрийенац е отнел само три месеца и е предотвратил заплаха от страна на венецианците, които са искали да построят своя крепост на същото място. На градските стени се намира и портата Пиле , която се състои от външна порта с арка и вътрешна – със статуята на Св. Блез, считан за покровител на Дубровник. Минавайки през нея, ще се озовете на мраморните улички в Стария град.

Включен в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО, той впечатлява не само с автентичния си чар, но и с нестихващата енергия, която се носи във въздуха. Магазини, заведения, пазари – всичко е съсредоточено в Стария град. Тук може да опитате чудесните морски деликатеси, прочутата далмацианска шунка, както и малките пити сирене в зехтин. Ако сте на почивка в Дубровник през лятото, не пропускайте най-стария културен фестивал в Хърватия, който изпълва улиците на града с музика, танци и спектакли. За да бъдете в центъра на събитията, възползвайте се от разумните цени на хотел Penatur Old Town, който предлага настаняване в удобни апартаменти само на 2 минути пеша от сърцето на Стария град!

Архитектурно богатство

Пешеходната зона на Дубровник е емблематичната за града улица Страдун , която пази спомена за две епохи – средновековие и барок. Стари къщи, хотели и изобилие от архитектурни паметници изумяват посетителите и разказват историята на Дубровник. Пътуването във времето започва с големия фонтан на Онуфрий, който е украсен с купол и е бил част от системата за водоснабдяване на града. Срещу него се намира църквата на Св. Спас, построена през 1520 г., когато градът оцелява след силно земетресение. До църквата е сградата на Францисканския манастир, който първоначално е бил извън крепостните стени. Днес, в манастира има музей на религиозна тематика, както и аптека, която е най-старата в Европа. За да почувствате древния дух на Дубровник, изберете за Вашия престой хотел Orlando, който се помещава в автентична каменна сграда на улица Страдун. Елегантните помещения на нормални цени са добра отправна точка за Вашата екскурзия из историческия център на града.

Най-бляскавата постройка безспорно е Дворецът Спонза , построен през XVIти век. Замислен като сграда на митницата, той е умело съчетание между готически и ренесансов стил. Средище на културни дейци и интелектуалци в миналото, днес в него се съхранява Държавният архив на Дубровник, считан за един от най-ценните в света. Над двореца, на височина от 31 м се издига Часовниковата кула и камбанария, чийто площад, в навечерието на всяка нова година, се озарява от светлините на хиляди фойерверки.

Сред символите на Дубровник се нареждат и бароковата църква Св. Блез, посветена на патрона на града, чийто празник се чества от местните жители на трети февруари, както и Княжеският дворец. В последния се намира Етнографския музей, чиято невероятна акустика го прави предпочитана сцена за класически концерти. Близо до него е катедралата на Дубровник, с богатата си история, обвита в легендата за Ричард Iви Лъвското сърце. Смята се, че след корабокрушение на остров Локрум, той решава да построи храм, но не на самия остров, а в града, и така се появява катедралата в романски стил. Нейната Съкровищница пази и до днес колекции от реликви и предмети на изкуството, както и останките на Св.Блез – в специални сребърни и златни форми. За да се любувате по-дълго на тържествената катедрала, изберете хотел Green Garden, от чиято просторна тераса, оборудвана с удобни шезлонги за пълноценна почивка гледката е възхитителна!

Поглед към морето

Изненадите и забележителностите на Дубровник сякаш нямат край. В източната част на града се намира Старото пристанище с крепостта Св. Иван , която датира от средата на XIVти век. Основната ѝ функция да защитава града, днес е изместена от двете атракции, които може да видите тук – аквариумът и Морският музей. Те ще Ви потопят във флората и фауната на Адриатическо море и ще Ви запознаят с миналото на Дубровник като морско пристанище. От крепостта се разкрива завладяваща гледка към планината Сръд, която е предпочитано място за отдих сред природата. Не пропускайте и ренесансовата градина Тръстено, разположена на хълм с изглед към морето. Разходката сред палми, евкалипти, мандарини, грейпфрути и вековни дървета ще се окаже изключително приятна, а Guesthouse Ivona ще Ви предложи отлични условия за почивка, само на 200 м от морския бряг.

Ако обичате круизите, може да посетите с корабче близкия остров Локрум. Обявен за природен резерват, той е осеян с ботанически градини с екзотични растения от цял свят. Малкото солено езеро „Мъртво море” е подходящо за плуване, а любителите на нудизма ще открият един от най-красивите плажове.

Подходящ за еднодневна екскурзия е и остров Лопуд , известен с транспорта си от дървени каручки. Няма автомобили, нито задръствания – само очарователни хотели, магазини и плажове с фин пясък. Истински рай на крачка от Дубровник! Спокойствие, зеленина и спиращи дъха пейзажи Ви очакват и в селищата Млини и Плат, чиято популярност сред туристите непрекъснато нараства. А ако се интересувате от история, посетете древните останки в град Цавтат и изпийте чаша ароматно кафе на крайбрежната му алея.

В Дубровник също може да се отпуснете под галещите лъчи на слънцето. Най-известният плаж, близо до Стария град е плажът Баня , който предлага и възможности за различни спортове, а в районите Плоче, Лапад и Груж луксозните хотели имат собствена плажна зона. Изберете хотел Valamar Club Dubrovnik, който предлага настаняване на база ол инклузив и Ви гарантира незабравима почивка с басейн, спортни игрища и развлекателни програми. Така ще откриете поредното лице на града, който кипи от живот и енергия. А опознавайки постепенно прелестите на Дубровник, у Вас ще нараства и желанието да го посещавате отново, и отново…

Our top-rated cheap hotels in Дубровник

 • 1 594 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
  1 086 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 • 553 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • 268 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 • 279 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност

Често задавани въпроси за Дубровник

 • Кои са най-добрите хотели в(ъв) Дубровник?

  В(ъв) Дубровник може да искате да проверите Rixos Premium Dubrovnik, Hotel Adria, Sun Gardens Dubrovnik, and Hotel Lapad. Тези хотели са силно препоръчвани от много пътуващи.

 • Кои са най-добрите луксозни хотели в(ъв) Дубровник?

  За да се насладите на лукс в(ъв) Дубровник, може да искате да разгледате Rixos Premium Dubrovnik, Hotel Dubrovnik Palace, Hotel More, and Sun Gardens Dubrovnik. Тези хотели са известни със своите отлични удобства и услуги от висок клас.

 • Кои са най-добрите семейни хотели в(ъв) Дубровник?

  Ако посещавате Дубровник със семейството си, може да разгледате Hotel Dubrovnik Palace, Hotel More, Sun Gardens Dubrovnik, and Hotel Lapad. Тези хотели предлагат разнообразие от услуги и дейности, подходящи за семейства.

 • Кои са най-добрите хотели, подходящи за домашни любимци, в(ъв) Дубровник?

  Пътувате с домашни любимци? Хотелите Villa Doris, Dubrovnik Luxury Residence L'Orangerie, Club Dubrovnik Sunny Hotel, and Hotel Lero може да са идеални за това. Те не само приемат домашни любимци, но и предлагат множество удобства, за да се почувстват любимците Ви като у дома си.

 • Кои са най-добрите хотели със спа в(ъв) Дубровник?

  Ако търсите релаксиращо спа изживяване по време на престоя си в(ъв) Дубровник, проверете Rixos Premium Dubrovnik, Hotel Dubrovnik Palace, Hotel Adria, and Hotel More – всички от тях предлагат чудесни спа услуги и съоръжения.