Хотели в Хавай (САЩ)

 1. 736 лв на нощувка
  Очаквана цена за:05.2024 г.
 2. 474 лв на нощувка
  Очаквана цена за:05.2024 г.
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
 3. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 4. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 5. Изберете дати, за да видите цени и наличност
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
 6. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 7. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 8. Изберете дати, за да видите цени и наличност

Хотели в Хавай

Хавай, САЩ: намерете чудесни евтини хотели. Търсете и сравнявайте цените на оферти за настаняване, за да намерите съвсем ниски цени с trivago.

 • Регион
 • Намерете изгодни оферти за настаняване
 • Резервирайте на идеалната цена!

НАКРАТКО

Райското кътче Хавай е част от по-големия архипелаг на Хавайските острови, включващ още Оаху, където се намира Хонолулу, административният център на Хаваите, Мауи и Кауаи. През 1959 година магнетичните острови са провъзгласени и за 50-тия щат на САЩ. Всяка година Хавай привлича милиони европейски туристи със своите безкрайни плажове, действащи вулкани, живописна природа, изумрудени вълни и дръзки сърфисти. Тук ще се насладите на пълно безгрижие, уют и усещане за истинска почивка. Едно от малкото места за ваканция, които дори имат дреха, превърнала се в световноизвестен символ на този стил на живот на Хаваите, е типичната хавайската риза.

КУЛТУРА

Обичаите, които всяка година привличат огромен брой туристи да прекарат своята почивка тук, включват музиката, легендите и езикът. Голяма атракция за гостите на Хавайските острови е обичаят “Лей”, който е един от най-незабравимите хавайски традиции. “Лей” е венец, който трябва да бъде поднесен с целувка и да бъде свален, само ако притежателят му се чувства в уединение. Нещо повече, дори е считано за грубо, ако махнете венеца веднага след слагането му или пред всички наблюдаващи, включително и този, който Ви го е сложил! Друга особеност в културата на Хавай е неговият език. Той се състои само от 5 гласни и 8 съгласни, което го прави езика с най-кратката азбука на света. За туристите, които са на екскурзия, най-познатата и най-вероятно една от най-важните думи, които са необходими в Хавай, е „Алоха“. Освен че думата означава „здравей“, „довиждане“ и „любов“, също така означава и симпатия, обич, доброта, състрадание и привързаност.

Друг обичай в Хавай, подбуждащ интереса на туристите, е танцът Хула. Танцът е съпроводен с грациозни движения на ръцете и тялото, с типичните пъстроцветни костюми, под звуците на барабани и ударни инструменти. Днес танцът има две форми – древна (хула кахико) или съвременна (хула ауана). Древният танц се изпълнява предимно по време на разказването на легенди, истории или религиозни обреди. От друга страна, съвременният хула танц представлява интерес у туристите на Хавай, заради своята бързина, енергичност и музикалност.

Друг аспект, който подканва туристите за почивка на острова, са и легендите. На Хаваите, в миналото, легендите били единствения начин за документиране на историята, фактите и вярванията, за да достигнат до следващите поколения.

Кухня

Едно от нещата, които задължително трябва да опитате по време на престоя си в Хавай, е типичните хавайската ястия. Разнообразието и наситеността им ще погалят сетивата Ви с различна палитра от вкусове. С времето храната на Хавай се е усъвършенствала от по-простичка, до световноизвестни кулинарни ястия, които ще задоволят и най-изтънчения вкус. Ако желаете да опитате най-традиционната храна на острова, заложете на по-малки ресторантчета и местни продавачи край пътя, отколкото на наборът от скъпи заведения на острова.

Заради увеличения брой туристи всяка година, Хавай променя своя набор от ястия, за да угоди на европейския, американския и източния вкус. Въпреки това, основната храна за жителите на острова си остава Таро (Кало). Таро е вид зеленчук, отглеждан на различни части на Хавайските острови, поради различията в климата. Частите от Таро, които се готвят, са грудката и листата, и въпреки че вкуса му може да не остави особен спомен у туристите, местните жители го ценят заради възможността му да се намери лесно. Въпреки това, изживяването да опитате простичкия Таро се променя коренно, поради интеграцията му с различната международна кухня и възможността да се докоснете до типични Хавайски специалитети от Таро.

КЛИМАТ, ОТДИХ И СПОРТ

Представете си място, където никога не Ви е прекалено топло, или прекалено студено, а идеалната температура, на която можете да се насладите с удоволствие на почивката си. Топлите и меки пасати, перфектните температури и сините небеса на Хаваите благоприятстват за приятния климат на острова почти през цялата година. Въпреки това, на острова се наблюдават изключително разнообразни състояния и често по новините за времето можете да се осведомите за сърфирането на следващия ден, приливите и отливите, анализа на вятъра и валежите.

Хавайските острови са преминали и продължават да преминават през промени във своя терен и климатични условия. Например, в Биг Айланд (Хавай), можете да се насладите на нежното докосване на слънчевите лъчи по бреговете на острова, да летите над връх Мауна Кеа (обсипан със сняг) и да плувате с делфини в просторния басейн на някой луксозен хотел, в един и същи ден! Но ако планирате планински разходки, походи или изкачване на вулкани, се подгответе за по-хладни температури.

Едно от най-магическите места в Хавай, които трябва да посетите по време на екскурзията си до острова, е каньонът Ваймеа на остров Кауаи, който според американските индианци е един от двата полюса на положителната енергия на земното кълбо в Хавай. Ако пък сте любители на сърфа, лазурните вълни на острова представляват идеалното място за сърфиране и забавление

КАКВО НЕ БИВА ДА ПРОПУСКАМЕ

Райското кътче Хавай предлага дестинации, които не трябва да пропускате! Докато сте на почивка на Хавайските острови, отделете време да се отдадете на пълен релакс, да се насладите на мистериозните залези, ранните изгреви, неповторимата природа, топлия климат, богатата храна и великолепните забележителности.

Хонолулу

Хонолулу е столицата на щата Хавай, разположен на остров Оаху. Тя представлява огромен интерес за туристите, решили да отидат на почивка, тъй като е най-големият град на Хаваите. Можете да се насладите на по-скромна почивка с достъпни хотелски цени и лесно намиране, без помощта на карта, като The Equus, предлагащ паркинг, интернет, басейн, уют и простор, идеален за двойки, желаещи да се насладят на спокойствието и безгрижието, което цари на острова. Ако пък сте любители на вълнуващите преживявания и луксозната атмосфера, то Hilton Waikiki Beach предлага на своите гости широка гама от удобства и развлечения, включващи басейн, паркинг, фитнес, бар в хотела, вана и т.н.

Уайколоа

Перлата в типичния по стил американски лукс, Уайколоа, предлага на своите гости уединение, лукс и незабравимо изживяване. Хотелите, разположени на брега на града, са идеалносто място за събиране на топли слънчеви лъчи и плуване в тюркоазносините води на океана. Такъв е и Aston Shores at Waikoloa , който освен че е ситуиран на брега на Уайколоа, предоставя на гостите си оптимален комфорт, включително басейн и сейф в стаята.