Хотели в Тоскана (Италия)

  192 лв на нощувка
  Очаквана цена за:26.02 - 27.02
 1. 484 лв на нощувка
  Очаквана цена за:10.07 - 11.07
 2. 178 лв на нощувка
  Очаквана цена за:18.03 - 19.03
 3. 192 лв на нощувка
  Очаквана цена за:1.03 - 2.03
 4. 174 лв на нощувка
  Очаквана цена за:26.02 - 27.02
 5. 207 лв на нощувка
  Очаквана цена за:26.02 - 27.02
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
 6. 155 лв на нощувка
  Очаквана цена за:19.03 - 20.03
 7. 194 лв на нощувка
  Очаквана цена за:4.03 - 5.03
  592 лв на нощувка
  Очаквана цена за:3.03 - 4.03

Хотели в Тоскана

Тоскана, Италия: намерете чудесни евтини хотели. Търсете и сравнявайте цените на оферти за настаняване, за да намерите съвсем ниски цени с trivago.

 • Регион
 • Намерете изгодни оферти за настаняване
 • Резервирайте на идеалната цена!

Накратко

Тоскана е провинция, разположена в Централните части на Италия. Регионът е една от най-популярните туристически дестинации в тази прекрасна държава. Предпоставките за това от една страна са южния климат и излазът на Тоскана на две морета – Лигурско и Тиренско. Наред с това своеобразна столица е Флоренция, а за нея знаем, че тук може да се види огромна част от европейското и световно културно наследство. В Тоскана ще откриете още много градове, привличащи туристи от цял свят – Сиена, Пиза, Арецо…

Тоскана е сравнително близо до България. Единият вариант за Вашата почивка в Тоскана е да изберете пътуване със самолет. България Еър ще Ви предложи ежеседмичен регулярен полет до Флоренция. Много туристически агенции организират екскурзия с автобус до региона. А ако изберете да ползвате автомобил пътя ще Ви отнеме не повече от 15 часа. Трасето е почти изцяло с магистрали, като се преминава през териториите на Сърбия, Хърватска, Словения.

Култура

Историята на Тоскана е доволно интересна. До преди малко повече от 150 години е била самостоятелна държава, а след това се присъединява към Кралство Сардиния. По-късно е част от Кралство Италия, а в днешно време разбира се, се води към Република Италия, която е в състава на Европейския съюз.

Основен източник на културни и исторически забележителности в Тоскана е областния център Флоренция, но не само. Освен този вид туризъм, силно развит е и морския такъв, благодарение на курортите Виареджо и Версилия. В тях ще откриете някои от най-добрите хотели в Тоскана. В днешно време все по-голяма популярност добива и спа туризма в региона.

Кухня

Италианската кухня е известна в целия свят. Няма как да не опитате прочутите местни вина и сирена докато сте на екскурзия в Тоскана. Най-популярния в цялата страна, известен с невероятните си червени вина район, се намира именно в Тоскана. Това е Кианти. Традициите за направата на вино тук датират още преди появата на Римската империя. Почти всяко градче в Тоскана се гордее със собствено ястие. Така например в Импрунета това е пиле alla diavola или пиле по дяволски.

Фестивали и културни събития

И къде в Тоскана без фестивал на виното и храната. Провежда се началото на месец октомври в малкото градче Черталдо. По време на събитието ще опитате регионални вина и с ценните напътствия на професионални сомелиери ще може да изберете най-подходящото за Вас. През четирите дни на фестивала в Черталдо си дават среща и местните производители на хранителни продукти. Едно от нещата с които също се гордее Тоскана е хлябът. Ще ви се отдаде възможност да дегустирате множество видове тестени изделия.

Друго интересно събитие в Тоскана е Фестивалът за хорове и оркестри, който е в разгара на лятото – края на месец юли и е международен.

Климат, отдих и спорт

Тоскана се радва на всички облаги на Средиземноморския климат, който се характеризира с кратка и мека зима и дълго, прохладно лято. Домакините са се постарали максимално да извлекат полза от природните дадености на региона. Освен с естествената си красота, някои казват, че това е най-хубавата част на Италия, местните предлагат своето гостоприемство в редица хотели – било то големи и модерни комплекси или малки, семейни такива в идиличната провинция. Ако желаете да прекарате по-различно Вашата почивка в Тоскана, имате възможността да си наемете самостоятелна вила, в която ще си бъдете абсолютно независими.

Тоскана, както и цяла Италия, е под безспорното владичество на Цар Футбол. В интерес на туристите се предлагат и типичните за морските курорти водни атракции – каране на джет, ски, моторница и т.н. Във вътрешността на региона може да пояздите или да си правите самостоятелни разходки из прекрасната природа.

Какво не бива да пропускаме

Нещата, които не бива да се пропускат в Тоскана не са едно или две. За всеки вкус има по нещо – културни забележителности, спа туризъм, невероятна кухня и вина, прекрасни и чисти плажове. Независимо върху както ще акцентирате по време на екскурзията Ви тук, на Ваше разположение ще бъдат и първокласните хотели в Тоскана.

Флоренция

Флоренция е културната столица на Тоскана, Италия, а защо не и на цяла Европа. Емблематичната забележителност на града е катедралата Санта Мария дел Фиоре или по-известна като Дуомо. От купола ѝ, който е дело на Ренесансовия италиански скулптор Филипо Брунелески ще се насладите на приказна панорамна гледка.

Във Флоренция ще намерите страхотни хотели. В сърцето на града блести със своите 4 звезди Room Mate Isabella. В елегантния бутиков хотел ще намерите всичко необходимо за един комфортен престой. Ще се радвате на уют и спокойствие, като същевременно ще сте на една ръка разстояние от всичко най-интересно във Флоренция.

Пиза

Друга популярна дестинация сред туристите посещаващи областта Тоскана е Пиза. Без всякакво съмнение символът на града е неговата наклонена кула. Кулата става световно известна благодарение на една лекомислена човешка грешка. Нейните автори не са взели в предвид при първоначалния замисъл, че земята където са решили да я построят е изключително податлива. Това става причина с течение на времето кулата да се накланя. Дори при 1990 г. с оглед безопасността на туристите е затворена, като укрепването и е продължило цели 11 години. Днес тя отново е отворена за посещения за радост на стичащите се от цял свят гости.

Арецо

В източната част на Тоскана се намира град Арецо, също богат на исторически забележителности. Тук Вашето внимание заслужават църквата Св. Франциск, Археологическия музей, Къщата на Васари и много други. Допълнителен колорит внася и пазара за антични предмети, разположен на площад Piazza Grande.

На огромна популярност в града се радва бюджетния тризвезден хотел Casa Volpi. Сградата му е заобиколена от страхотна тропическа градина, където може да изпиете чаша ароматно италианско еспресо или друга напитка по Ваш избор. А за любителите на кулинарните изкушения работи хотелския ресторант, в който ще бъдат изкушени с невероятните местни специалитети.

Веднъж посетили Тоскана със сигурност ще се влюбите и ще се върнете отново. И действително има за какво – страхотни вина, местно производство, кулинарни изкушения, културни и исторически забележителности. Списъкът наистина е много, много дълъг. И не на последно място ще Ви заплени гостоприемството на местните жители и очарователните хотели в Тоскана.