Сравняване от различни сайтове, за да откриете нашата най-добра цена…
Намерени места за престой: 0Претърсени сайтове за резервации: 89

Хотели в Сингапур (Сингапур)

Хотели в Сингапур

Сингапур, Сингапур: намерете чудесни евтини хотели. Търсете и сравнявайте цените на оферти за настаняване, за да намерите съвсем ниски цени с trivago.

  • Обширно търсене на хотели в Сингапур онлайн
  • Намерете евтин хотел в Сингапур!
  • Резервирайте на идеалната цена!

Сингапур, между Изтока и Запада

На юг от полуостров Малайзия се намира едно божествено кътче земя – уникално съчетание от 63 острова със завидни природни ресурси, богато културно наследство и бързоразвиващи се технологии. Сингапур, наричан още Вратата или Перлата на Азия с нищо не отстъпва на световни дестинации като Дубай и Абу Даби, където бъдещето отдавна е станало настояще. Той е толкова разнолик и потаен, главозамайващ и контрастен, че думите са безсилни да опишат неговата магия. Посетете го и се убедете сами!

Културна мозайка

Възникнал през II в. н.е., Сингапур бележи истински разцвет в началото на XVIII в., когато става британска търговска колония. Основната заслуга е на Сър Томас Стамфорд Рафълс , който пръв открива остров Сингапур и стратегическата му позиция по пътя към Югоизточна Азия. Постепенно градът губи облика си на обикновено рибарско селище и се превръща в най-натовареното пристанище в света. В чест на ключовото британско влияние, на главната търговска улица се издига статуята на неговия основател, а един от най-престижните хотели в Сингапур – хотел Raffles, носи неговото име. В хотела се помещава и музей, който разказва историята на града във времето от 1880 до 1939 г. Не пропускайте и музея за класическо и модерно изкуство, както и този на азиатските цивилизации, който ще Ви очарова с древните си експонати.

Пътят на различните култури ще Ви отведе до известния Китайски квартал, където времето сякаш забавя своя ход. Вие попадате в автентичната атмосфера от тесни улички, малки дюкянчета и цветни храмове. Удивителното е, че тук съжителстват в абсолютна хармония три различни религии – Будизъм, Индуизъм и Ислям. Доказателство – храмът и музей на Буда, най-старият индуски храм в Сингапур и джамията със своите осемстенни минарета. Ако сте на почивка през февруари, ще имате възможността да наблюдавате пищните тържества по случай Китайската нова година, когато кварталът се изпълва със светлини, цветна украса и изобилие от местна храна. Само на 400 м от тази феерия се намира хотел Keong Saik, който предлага чудесни условия за отдих.

Продължете своята културна обиколка по Орчард Роуд , където освен сградите на Парламента и Националната библиотека Ви очаква истинско стълпотворение от МОЛ-ове. Магазините са толкова много, а цените – толкова атрактивни, че дори да не сте любители на шопинга, ще се изкушите да прекарате част от времето си в пазаруване. Ако искате да се докоснете до традиционните продукти, като: текстил, индийски подправки и свежа храна, трябва да посетите Арабската улица, частта от Сингапур, наречена Малката Индия и „мокрите пазари”, където сред задушаващата влажност на въздуха, производителите предлагат пресни продукти. Потопете се в тази богата палитра и открийте уникалния облик на Сингапур!

Модерно чудо

Срещата с различни култури е една своеобразна екскурзия във времето, която подготвя посетителите за невероятното приключение, наречено Сингапур. Още със стъпването на летище Чанги, Вие вече знаете, че нищо в този град не е обикновено. Къде другаде по света може да изгледате безплатен филм и да си отдъхнете в прохладна градина с пеперуди и водопад, докато чакате своя полет? Съчетанието на комфорт, уют и нови технологии е това, което ще Ви покори в Сингапур!

Най-мащабният проект, безспорно е хотел Marina Bay Sands, който е и най-скъпият хотел в света. Трите 55-етажни кули са свързани помежду си с небесна тераса под формата на лодка, където се намира басейн с впечатляващата дължина от 146 м, а панорамната гледка към забързания и динамичен Сингапур спира дъха! Към хотела е изградено огромно казино, търговски център, музей на науката и изкуствата, две плаващи шатри и още много места за развлечения и почивка. Атракция представлява и подвижният покрив на комплекса, от който събраната дъждовна вода струи като истински водопад, съпътствана от специално лазерно шоу. Можете да го наблюдавате от кабинките на второто по големина виенско колело в света, което се издига на брега в залива Марина Бей. Едно пълно завъртане трае малко над 30 вълшебни минути, през които погледът Ви обхваща забележителни територии в радиус от 45 км!

Друго „чудо” на човешкото въображение са Градините при залива, които освен модерни конструкции с растения от всички краища на света, изумяват посетителите с гигантски супер-дървета , между които има изградени мостове. Част от тези съоръжения генерират слънчева енергия и улавят дъждовната вода. Между „клоните” им са разположени светлини, които озаряват нощта и превръщат градината в приказен оазис. Място за отдих и почивка е и Ботаническата градина в центъра на Сингапур, която съдържа хиляди редки екземпляри от орхидеи – символ на града-държава. Разходката из тази тропическа зеленина е изключително приятна. Ако обичате нощните емоции, посетете крайбрежния булевард Кларк Куей, където са съсредоточени много барове, заведения и ресторанти. Изберете хотел Le Hotel Carpenter Street, разположен в непосредствена близост и се насладете на многообразието от коктейли и специалитети, допринесли за славата на Сингапур на предпочитана гурме дестинация!

Време за забавления

Сингапур постепенно се разкрива пред Вас с древните си обичаи и култури, с архитектурните си шедьоври и технологични паркове, които привличат милиони посетители годишно. Но Сингапур е известен и като най-чистия и зелен мегаполис в Азия, което го прави още по-привлекателен за туризъм. Естественият декор присъства в Зоологическата градина, където над 3000 животински видове са пръснати между водни басейни, скали и растения, така че нищо да не нарушава обичайния им начин на живот. Не пропускайте нощното сафари , което ще Ви позволи да се разхождате необезпокоявани сред пуснатите на свобода животни. Девствена природа радва и обитателите на най-големия резерват за птици в света – парка Джуронг. Възползвайте се от разходката и нахранете някои от екземплярите, които не са затворени в клетки. Преживяването си заслужава!

Рай за любителите на природата и чистите плажове е и остров Сентоса. Някогашна военна база, днес той е луксозен и спокоен курорт само на 700 м от динамиката на Сингапур. Главна атракция е т.нар. Подводен свят, където присъстват над 250 вида от морските обитатели, както и едно от най-редките същества на Земята – дюгонът. Не пропускайте и алеята с пеещи фонтани, в края на която се издига Мерлионът – статуя на митично животно, с тяло на риба и глава на лъв, считана за талисман и емблема на Сингапур – в превод от санскрит името на островния град-държава означава именно – Град на лъвове. За да почувствате „зелената” страна на Сингапур, се настанете в хотел Bay Hotel Singapore . Разположен сред красив парк, той предлага модерни стаи с гледка към остров Сентоса!

Част от натуралния пейзаж е и река Сингапур, която е поредното любимо място на туристите. Предложенията са наистина изкушаващи: круиз с лодка, екскурзия със сампан, разходка с кола-амфибия или просто отдих на брега. Каквото и да изберете, ще бъдете очаровани от контраста между издигащите се наблизо небостъргачи и скъпи хотели, и спокойствието, което цари във водата. Минало и съвремие се редуват в Сингапур, който не престава да изненадва, вълнува и покорява. Усетете и Вие неговата магия!

Топ Дестинации