Хотели в Любляна (Osrednjeslovenska, Словения)

 1. 113 лв на нощувка
  Очаквана цена за:11.03 - 12.03
  116 лв на нощувка
  Очаквана цена за:3.03 - 4.03
 2. 151 лв на нощувка
  Очаквана цена за:8.04 - 9.04
 3. 53 лв на нощувка
  Очаквана цена за:5.03 - 6.03
 4. 145 лв на нощувка
  Очаквана цена за:3.03 - 4.03
  137 лв на нощувка
  Очаквана цена за:13.03 - 14.03
  186 лв на нощувка
  Очаквана цена за:3.03 - 4.03
  156 лв на нощувка
  Очаквана цена за:3.03 - 4.03
  227 лв на нощувка
  Очаквана цена за:19.03 - 20.03
 5. Изберете дати, за да видите цени и наличност

Хотели в Любляна

Любляна, Словения: намерете чудесни евтини хотели. Търсете и сравнявайте цените на оферти за настаняване, за да намерите съвсем ниски цени с trivago.

 • Обширно търсене на хотели в Любляна онлайн
 • Намерете евтин хотел в Любляна!
 • Резервирайте на идеалната цена!

Сред Hotels с топ оценка в/ъв Любляна

 • 11 лв на нощувка
  Очаквана цена за:11.04 - 12.04
 • 158 лв на нощувка
  Очаквана цена за:3.03 - 4.03
 • 167 лв на нощувка
  Очаквана цена за:16.03 - 17.03
 • 115 лв на нощувка
  Очаквана цена за:2.05 - 3.05
 • 185 лв на нощувка
  Очаквана цена за:28.02 - 29.02
 • 107 лв на нощувка
  Очаквана цена за:5.03 - 6.03
 • 123 лв на нощувка
  Очаквана цена за:24.03 - 25.03
 • 87 лв на нощувка
  Очаквана цена за:4.03 - 5.03
 • 29 лв на нощувка
  Очаквана цена за:11.03 - 12.03

Романтиката и очарованието на Любляна

Любляна е една от най-малките, но в същото време привлекателни столици на Европа. Тя е най-големият и известен град в Словения. Многобройните къщи в бароков стил, красивите площади и кокетните кафенета създават изключително романтична атмосфера, която ще Ви отнесе назад във времето. Изберете да отседнете в някой от луксозните хотели или пък в някоя уютна къща за гости и прекарайте няколко незабравими дни в тази красива част от Европа.

В архитектурата на града неизменно ще намерите следи от близостта на страната с Австрия и Италия. Уличките са малки и тесни, сградите са не особено големи, но дизайнът им е повлиян изключително от виенските класически образци. Градът е обновяван два пъти след разрушителни земетресения през 1511 г. и през 1889 г. За възстановяване след последните разрушения е бил поканен един от най-големите архитекти Йоже Плечник, който е участвал в преустройството на големи части от Виена и Париж. Той изгражда архитектурата на града в неокласически и сеционистичен стил.

През централната част на града преминава река Любляница, която образно го разделя на две части – западната, позната като Новата част, и източната, наричана още Стария град. Ако посетите Любляна, задължително трябва да се разходите по крайбрежната алея до реката. Големите и зелени паркове придават на града свеж и чист вид, а също така са и любимо място за пикник на местните жители.

Изпълнен с художници, музеи, галерии и улични музиканти, градът определено има какво да Ви предложи, ако сте любител на изкуството. Националната галерия, Музеят за архитектура и дизайн и Музеят на модерното изкуство са само част от местата, на които трябва да се отбиете.

Кухнята в Словения е много близка до балканската, но в нея неизменно ще усетите влияние от културата на западните й съседки. Ако отидете на екскурзия до тази прекрасна столица непременно опитайте от деликатесите на малките сладкарници, с които тя е толкова известна. Изборът между места, където може да запазите нощувки, не е малък. Има както доста четиризвездни хотели, така и по- евтини варианти като частни апартаменти под наем или някой хостел.

Забележителностите на Любляна

Една от най-известните забележителности в тази европейска столица е Люблянският замък. Ако го посетите ще можете да се насладите на красива гледка, която ще Ви разкрие почти целия град. Замъкът е възникнал през Средновековието и през годините е бил използван като военна болница и затвор. Днес на територията му се провеждат много концерти, изложби и представления. Тъй като замъкът е разположен на хълм, за да достигнете до него може да използвате изградения за целта фуникуляр. На рецепцията на повечето хотели може да получите допълнителна информация как най-лесно и удобно може да стигнете до там.

Един от символите на града са неговите мостове. Тройният мост се издига над река Любляница и се състои от три моста, разположени един до друг. Районът около него е пешеходен, а каменните му стълби ще Ви отведат до алеите край реката. На няколко метра от него се намира и Драконовият мост, който е украсен с четири големи статуи на дракони и с други, по-малки, разположени по лампите, осветяващи моста през нощта. Разходете се по реката с някое от корабчетата, които потеглят от близките брегове и ще усетите истинската атмосфера и обаяние на Любляна.

Старият град се състои от три площада, отрупани с ресторанти и магазинчета. На площад Прешерен пък можете да видите статуята на словенския поет Франце Прешерен, която е популярно място за срещи. На площада също така ще видите триизмерна карта с миниатюри на забележителностите в района. Друго красиво място за снимки е Фонтанът на трите реки, който се намира в близост до сградата на кметството. В тази част на града много от жителите са отворили домовете си и всяка година посрещат десетки туристи, като им предлагат нощувка и закуска. Такова място например е Bed & Breakfast Atticus.

Освен с красивата архитектура столицата ще Ви очарова и с артистичния си дух, манастирът Крижанке е място за културни събития през цялата година и най-вече през лятото по време на Фестивала на Любляна, когато под открито небе се представят изложби, концерти, танцови изпълнение и театрални постановки. В центъра също се състоят множество събития – от инициативи за деца до музикални фестивали. Когато дойде есента градът се показва в нова светлина – проявява своя академичен дух и се изпълва със студенти от най-големия университет в страната. Това му придава свеж и младежки облик.

Настаняване, транспорт и кухня

В Любляна може да намерите типичните градски хотели, които са разположени на комуникативно място в централната стара или нова част и предлагат достъп до всички по-важни забележителности. Такъв хотел е четиризведният Premier Slon от веригата Best Western.

Ако сте на екскурзия с ограничен бюджет и търсите места, които предлагат евтини нощувки, може да се настаните в някой от десетките хостели в града. Условията и услугите, които се предлагат в тях, са разнообразни и може да изберете в зависимост от Вашите нужди. Разгледайте например офертите на хостел 24 или хостел Simbol.

Любляна е малък по площ град, което доста ще Ви улесни при придвижването и транспорта. Може да избегнете разходите за такси като просто се поразходите. Разстоянията са кратки и почти всичко в града се намира „зад ъгъла“. Дори да не сте любител на ходенето пеша пак няма да се уморите, ако просто повървите между отделните забележителности, които се намират близо една до друга.

Като бивша югославска република кухнята в Словения е близка до Балканската. Ако посетите страната непременно опитайте „щрулки“ – плитки от тесто, които се приготвят с месо, зеленчуци или сладко. Друго характерно ястие е „потица“ – традиционен словенски сладкиш с орехи, който се навива на руло. Словенците много се гордеят със своите сладки изкушения. Не бива да си тръгвате от страната, ако не сте опитали и местния ликьор „боровинчек“, който има място във всеки магазин или ресторант.

Ако сте любител на пазаруването, освен няколкото търговски центъра, може да посетите и централния пазар в Стария град. Той представлява закрита галерия над река Любляница, която продължава в площад от едната си страна. Всяко година там се организира и Коледен базар. В района на Градския площад също така има доста бутици и магазини за сувенири. Откритите пазари в малките улички на Стария град пък предлагат всякакви евтини стоки, антики, текстил и ръчно изработени съдове.

Our top-rated cheap hotels in Любляна

 • 143 лв на нощувка
  Очаквана цена за:5.03 - 6.03
 • 138 лв на нощувка
  Очаквана цена за:23.05 - 24.05
 • 194 лв на нощувка
  Очаквана цена за:28.02 - 29.02
  146 лв на нощувка
  Очаквана цена за:11.04 - 12.04
 • 87 лв на нощувка
  Очаквана цена за:5.03 - 6.03
  88 лв на нощувка
  Очаквана цена за:19.03 - 20.03
 • 125 лв на нощувка
  Очаквана цена за:26.07 - 27.07
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • 71 лв на нощувка
  Очаквана цена за:4.03 - 5.03

Хотели Любляна

Тези хотели също може да Ви харесат...

Квартали - Любляна

Забележителности - Любляна

Топ Дестинации

Още Топ Дестинации