Хотели в Корфу (Йонийски острови, Гърция)

  300 лв на нощувка
  Очаквана цена за:10.2024 г.
  132 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
  427 лв на нощувка
  Очаквана цена за:09.2024 г.
  471 лв на нощувка
  Очаквана цена за:10.2024 г.
 1. 133 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 2. Изберете дати, за да видите цени и наличност
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
 3. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 4. Изберете дати, за да видите цени и наличност
  Изберете дати, за да видите цени и наличност

Хотели в Корфу

Корфу, Гърция: намерете чудесни евтини хотели. Търсете и сравнявайте цените на оферти за настаняване, за да намерите съвсем ниски цени с trivago.

 • Регион
 • Намерете изгодни оферти за настаняване
 • Резервирайте на идеалната цена!

НАКРАТКО

Остров Корфу е един от най-красивите и предпочитани от туристите острови в Гърция. Спада към групата на Йонийските острови. Известен е и с местното си име Керкира. В митологията така се е наричала една от нимфите, в която е бил влюбен бог Посейдон. В остров Корфу се мият цели 3 морета – Адриатическо, Средиземно и разбира се Йонийско. Най-голям град и столица на Корфу е Керкира, като старата част на града е в списъка на ЮНЕСКО за световно културно наследство.

Пътуването от София до острова е около 10 часа с автомобил. Минава се през Солун, Метеора, прочут със скалните си манастири, Йоанина и от там по новопостроената магистрала до Игуменица, което е третото по натовареност пристанище в Гърция. От него до остров Корфу Ви делят около 2 часа път с ферибот. Много български туристически фирми организират екскурзии до Корфу с автобус на изгодни цени.

КУЛТУРА

Свидетелства за богатия културен и духовен живот по тези земи са се запазили до ден днешен. В Архелогоческия музей в столицата Керкира ще откриете разнообразие от предмети, показващи бита на местните жители преди векове. Близостта на Италия до остров Корфу неминуемо е повлияла и културния живот тук. Ярък пример за това е комплексът Листон, представляващ сграда на няколко етажа, чиято фасада е изпъстрена с венециански фенери.

Кухня

Кухнята на Корфу е типично средиземноморска. В нея преобладават многото подправки, маслини и изделията тип „паста“. И тук своето влияние оказва близостта на Италия. Характерните гръцки ястия навлизат и се разпространяват на острова доста по-късно – едва след края на Втората световна война. Разбира се остров Корфу е посещаван от голям брой туристи от цял свят и затова се предлагат и интернационални специалитети.

Фестивали и културни събития

Ако искате да изкарате един по-различен Великден, то остров Корфу е точно за Вас. По стар обичай на този ден от балконите се хвърлят глинени делви пълни с вода. Това според местните традиции е начин да се изгони злото и символизира новото начало. Ако Вашата почивка на Корфу съвпада със Светлите празници, непременно се слейте с тълпата и посрещнете Великден по този различен начин.

Началото на фестивала е денят на Великата събота, а отправната точка е църквата Свети Спиридон, находяща се в центъра на стария град. Точно в 11 часа от балкони, които предварително са обозначени с червени покривки със златен кант започва хвърлянето на съдовете. Колкото е по-заможно домакинството, толкова е по-голяма делвата. Ако успеете да си вземете парче от нея го наречете за здраве, късмет и благополучие. Празникът завършва с фойерверки, изстрелването на които започва точно в полунощ на Възкресение Христово и озарява небето в продължение на 20 минути.

КЛИМАТ, ОТДИХ И СПОРТ

Климатът на Корфу е средиземноморски. Не напразно го наричат Зеления остров. Обсипан е с маслинови и кипарисови дръвчета. Метеорологичните условия предразполагат за един дълъг летен сезон. Началото му се поставя с Великденските празници, а краят му е чак през октомври.

Тъй като поминъка на местните жители е зависим от туристите, те правят всичко възможно да направят Вашата почивка на Корфу едно незабравимо преживяване. По протежение на целия остров ще откриете редица хотели – от малки, семейни такива до пет звездни огромни комплекси. На остров Корфу няма да Ви липсват и водните спортове и атракции. Тяхното предлагане е основно съсредоточено в големите хотели.

КАКВО НЕ БИВА ДА ПРОПУСКАМЕ

Благоприятен климат, прекрасни хотели, екзотични плажове, гостоприемни домакини, интересни забележителности – това са основните неща, които карат всяка година стотици хиляди гости да предпочетат Корфу за своята лятна почивка.

град Корфу

Столицата на острова е град Корфу или Керкира. Тук ще откриете основната част от забележителностите на това приказно място. Една от тях е датиращата от края на 16 век цъква, носеща името на покровителя на града – Свети Спиридон. За любителите на източната култура интерес би представлявал азиатския музей с богатите си ориенталски колекции. Не пропускайте да изпиете по чаша кафе на Спианадата – централния столичен площад или да посетите Нео Фрурио – старинна военна крепост. Интересно за площад Спианада е, че на него е разположено игрище за крикет, спорт които се радва на добра популярност, тук на Смарагдовия остров.

Палеокастрица

Едни от най-прекрасните плажове на остров Корфу се намират именно в и около Палеокастрица.. Тази част от Корфу е истински рай за гмуркачите. За тези от Вас, които предпочитат по-спокойните преживявания се организират разходки с лодки с прозрачно дъно сред изумрудените морски води. Не липсват и забележителности, като манастирът Дева Мария или намиращия се в близост до Палеокастрица византийски замък Алгелокастро. В тази част на Корфу изобилства от малки хотели, предлагащи своето гостоприемство. Един от тях е категоризираният с 3 звезди Odysseus. Ако го изберете за Вашата почивка на Корфу, от стаята си ще се насладите на прекрасен изглед към залива.

Гувия

Гувия е курортно селце в северната част на остров Корфу, в близост до столицата. Той е предпочитан от семействата с деца, поради тишината, спокойствието и зеленината, които го заобикалят. Нощният живот не е развит в тази част на острова. Висока репутация сред туристите има четиризвездният Art Hotel Debono. Стилно обзаведени стаи и апартаменти ще откриете в този елегантен хотел, разположен в централните части на селото. Всички помещения са с прилежащ балкон от който се разкрива гледка към озеленената градина на хотела, а оборудването е така подбрано, че да не Ви липсва нищо по време на Вашия престои.

Независимо каква е целта на Вашето посещение на остров Корфу, тук няма да Ви липсва абсолютно нищо. Дали сте сами или с деца, дали обичате тишината или сте любители на нощния живот – това няма значение. Към всеки тип туристи домакините ще се отнесат с подобаващо внимание и ще му предложат почивка по вкуса. Остров Корфу привлича гостите си и с неговите природни дадености – мек и топъл климат, кристално сини и чисти води. Ако сте младоженци или търсите място където да отпразнувате друг специален повод, избирайки Корфу няма да сбъркате. Дори и извън сезона островът омайва със своя чар и красота. Екскурзии до Корфу се организират и през зимата – основно за Коледните и Новогодишни празници.