Хотели в Канарски острови (Испания)

 1. 404 лв на нощувка
  Очаквана цена за:14.05 - 15.05
 2. 170 лв на нощувка
  Очаквана цена за:24.03 - 25.03
 3. 390 лв на нощувка
  Очаквана цена за:13.04 - 14.04
 4. 222 лв на нощувка
  Очаквана цена за:1.05 - 2.05
 5. 374 лв на нощувка
  Очаквана цена за:4.06 - 5.06
  325 лв на нощувка
  Очаквана цена за:13.05 - 14.05
  112 лв на нощувка
  Очаквана цена за:14.07 - 15.07
 6. 158 лв на нощувка
  Очаквана цена за:22.04 - 23.04
 7. 179 лв на нощувка
  Очаквана цена за:28.05 - 29.05
 8. 340 лв на нощувка
  Очаквана цена за:21.06 - 22.06

Хотели в Канарски острови

Канарски острови, Испания: намерете чудесни евтини хотели. Търсете и сравнявайте цените на оферти за настаняване, за да намерите съвсем ниски цени с trivago.

 • Регион
 • Намерете изгодни оферти за настаняване
 • Резервирайте на идеалната цена!

Накратко

Канарските острови са група от седем големи и няколко по-малки острова с вулканичен произход, зашеметяващ курорт с прекрасни живописни пейзажи, невероятни плажове и разнообразие от различни атракции. Те са разположени в Атлантическия океан и са автономна област на Испания. Общата дължина на архипелага е 257 км, а площта му е 7273 км². Най-големият и най-населен остров е Тенерифе. Милиони туристи от цял свят все по-често избират да прекарат своята почивка на Канарите привлечени от отлично развитата туристическа инфраструктура, природните и културни забележителности. Топлият и мек климат, плодородните почви и отдалечеността от континента създават невероятен природен комплекс с уникална флора и фауна. Почти една четвърт от видовете живеещи на островите не се срещат никъде другаде по света.

Култура

Съвременната култура на Канарските острови е симбиоза от характерните особености на три континента — Африка, Америка и Европа. Тя е смесица от традициите на коренните жители Guanches (аборигени от северноафрикански произход), европейските нравите на кастилци, италианци и др., както и на американското влияние в резултат от търговските отношения с латинска Америка. В продължение на векове чуждото влияние се абсорбира и смесва с местните традиции, създавайки една уникална цивилизация с богата и разнообразна култура.

Кухня

Канарските острови са рай за любителите на вкусната храна. Многобройните ресторанти, барове, кръчми и кафенета могат буквално да задоволят всеки вкус – от традиционна местна храна, през интернационални специалитети, бързо хранене и др. Съвременната кухня на Канарските острови е повлияна от вкусовете и начина на живот на местните аборигени. Тя се състои от висококалорични, но отличаващи се с опростен начин на приготвяне блюда. Използват се много зеленчуци, агнешко, козе и говеждо месо и разбира се морски продукти. Основната храна на островите са гъстите супи, а най-често ползваните подправки – чесън и шафран. Типичен за островите е и сосът Mojo, който се използва като студена заливка за месо, риба и зеленчуци. Други превъзходни специалитети са рибните яхнии, печеният свински бут, картофите Papas Arrugadas, традиционният Sancocho, тортилята и паелята. По време на своята почивка на Канарските острови не пропускайте да опитате отличните, изискани вина и кози сирена, които се произвеждат на тук , както и колбасите хамон и чирозо. Най-популярната алкохолна напитка на островите е бирата.

Фестивали и културни събития

Канарските острови са домакини на разнообразни фестивали (фиести) през цялата година. Те са изключително колоритни и впечатляващи. Провеждат се на открито, съпроводени с много музика, танци и веселба. Най-много фестивали има в периода от май до септември. Понякога фестите продължават по няколко седмици и дори месец, като се местят от едно населено място на друго. Всеки град организира празненство в чест на своя патрон поне веднъж годишно. Всяка година от февруари до март Санта Круз де Тенерифе е домакин на най-грандиозния карнавал провеждан на архипелага. Ярки костюми, традиционни испански обичаи, разнообразни конкурси и нестихващи улични партита са само част от богатата програма на зрелищното събитие.

Климат, отдих и спорт

Канарските острови са разположени на 100 км от брега на Африка и имат тропичен, умерено горещ и сух климат, без резки температурни граници. Средната температура на въздуха както през лятото, така и през зимата е около 20-24 ° C, а на водата никога не пада под +20° C. Поради тази причина архипелага може да бъде посещаван целогодишно. Въпреки, че пиковия сезон започва в края на юли и продължава до края на октомври, все повече туристи избират да посрещнат нова година сред екзотиката на Канарските острови. Специфичният климат благоприятства за отглеждането на впечатляващи бананови плантации, невероятни цветни паркове и градини, които са символ на архипелага. От друга страна той осигурява отлични условия за спорт и прави островите чудесно място за любителите на активната почивка. Едни от най-популярните спортни занимания тук са ветроходство и уиндсърфинг, но също така се организират голф турнири, международни ралита, футболни мачове и др. През свободното си време можете да се гмуркате в дълбините на морето, да се разходите с кораб или обиколите на архипелага на яхта.

Какво не бива да пропускаме

Ако планирате екскурзия до Канарските острови в никакъв случай не пропускайте да посетите остров Гомера, известен с девствената си красота и най-необикновения остров на архипелаг Лансароте, популярен със своите вулкани и „лунни пейзажи”. Всеки остров на Канарите притежава своя собствена индивидуалност и неповторима красота. Незабравими спомени у вас ще оставят красивия Ла Палма както и най-малкият, недокоснат от индустриалната цивилизация остров Ел Йеро.

Тенерифе

Най-големият (2034 кв. км) и най-известен от всички Канарски острови е Тенерифе . Той се намира в центъра на архипелага и от средата на XX век се превръща в една от най-популярните дестинации за почивка сред европейците. Екзотичен, с прекрасен климат и разнообразие от възможности за почивка, всевъзможни забавления, шопинг и всякакви изкушения. Северната част на острова е по-подходящ за любителите на тиха и спокойна почивка. Има значително по-малко хотели и оживените туристически центрове. На север е столицата на острова - Санта Крус де Тенерифе .

Лансароте

Лансароте е най-източният и четвърти по големина от всички Канарски острови. Неговият климат е с пустинен характер. Столица е град Аресифе. Предпочитан е за почивка през зимните месеци, тъй като във вътрешността през лятото става доста горещо. Той е най-рано образувалия се остров и на него се намират едни от най-вулканичните места на Канарските острови. Вътрешността му е почти напълно лишена от растителност, обсипана с вулканични конуси и пещери. Тук се намира известния с неотдавнашната си активност вулкан Тиманфая. През 1993 година целият остров Лансароте е обявен за биосферен резерват.

Фуертевентура

Фуертевентура е най-слабо населеният от Канарските острови. Градовете са малки и дори столицата Пуерто дел Росарио може спокойно да се обходи пеша от край до край. Тук има хотели за всеки джоб и вкус, но преобладават апартаментските комплекси от затворен вид. Повече от половината му брегове граничат с великолепни плажове с бял или златист пясък.

Гомера

Гомера е малък планински остров, считан за най-зелената зона на архипелага. Повече от 70% от неговата територия е покрита с гъсти, вечно зелени гори, в които живеят над 40 вида птици. Най-подходящото време за почивка на тази част от Канарските острови е през пролетта и есента.