Хотели в Венеция (Венето, Италия)

  134 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 1. 527 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 2. 491 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 3. 121 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 4. 389 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
  871 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
 5. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 6. Изберете дати, за да видите цени и наличност
  Изберете дати, за да видите цени и наличност

Хотели в Венеция

Венеция, Италия: намерете чудесни евтини хотели. Търсете и сравнявайте цените на оферти за настаняване, за да намерите съвсем ниски цени с trivago.

 • Обширно търсене на хотели в Венеция онлайн
 • Намерете евтин хотел в Венеция!
 • Резервирайте на идеалната цена!

Сред Hotels с топ оценка в/ъв Венеция

 • 722 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • 313 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • 111 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност

Венеция, приказка без край

Църкви, дворци, мостове, водни канали с плаващи лодки и гондоли – това е естественият декор на Венеция, вдъхновение, което не угасва и магия, която се засилва във времето. Град на маски, карнавали и романтика, Венеция пленява и очарова с изключителните си сгради, обвити в история и легенди, които ѝ отреждат почетно място сред водещите световни дестинации. Потопете се и Вие в нейната митична вселена и открийте онова трепетно чувство, което ще Ви кара да я посещавате отново…

Исторически блясък

Разположена на множество малки острови в североизточна Италия, Венеция и нейната лагуна са част от списъка на ЮНЕСКО за Световното културно наследство. Градът притежава уникален архитектурен облик, а дървените подпори, които служат за основи на сградите само допълват автентичната атмосфера и напомнят за миналото, когато занаятите и търговията са заемали водещо място в икономическия живот на Венеция. Създаден през 9ти век, градът преминава през различни етапи на развитие: от важно пристанище и автономна държава, до владение на Австрия и присъединяване към Италия. Всяка една епоха е оставила своите белези по улиците и площадите, и разхождайки се из града, Вие ще бъдете покорени от великолепието на днешна Венеция.

Следите на историята ще Ви отведат до внушителните готически дворци Лоредайн и Бенсон, както и до най-красивия от тях – дворецът Лонгена , чието строителство отнема цели 100 години и завършва през далечната 1756 г. Музеят Корер ще Ви предложи вълнуваща екскурзия в свят на картини, графики, монети и оръжия, датиращи от Средновековието и Ренесанса, а в стария дворец Песаро ще откриете една от най-големите колекции на ориенталско изкуство в Европа. Не пропускайте и известния театър Фениче, който, подобно на феникс два пъти се възражда от пепелта и днес е дом на операта на Венеция. Близо до него се намира хотел Palazzo Minelli, който се помещава в къща от 16ти век и предлага просторни стаи и апартаменти за пълноценна почивка.

Една от емблемите на града е прочутото венецианско стъкло, което се произвежда на остров Мурано и има славата на цветно и майсторски изработено. В Музея на стъклото ще научите древните техники и ще видите изящни предмети от популярното стъкло Мурано. Едноименният остров разполага с отлични хотели на приемливи цени, които ще Ви позволят да се любувате на Венеция и нейните забележителности далеч от тълпите туристи. Може да отседнете в хотел Murano Palace, чийто изискан интериор е декориран със скъпи материи във венециански стил от 18ти век. От него се разкрива чудна гледка към канала на производителите на стъкло, която няма да позволи нито за миг да забравите, че се намирате в приказния свят на Венеция! !

Сан марко

Пешеходната разходка винаги започва от площад Сан Марко, кръстен на покровителя на града Свети Марко Евангелиста. Тук са разположени едни от най-големите забележителности на Венеция, ярки символи на нейната слава и величие. Погледът Ви неизменно попада върху базиликата Сан Марко , наричана още Златната църква, заради изумителната ѝ архитектура и пищни орнаменти. Внушителна с размерите си от 77 м дължина и 43 м височина, тя притежава богато украсена фасада с мрамор и гравюри, на която гордо се издига скулптурата на 4 бронзови коня. Особено ценен е украсеният със злато и скъпоценни камъни олтар, на който се виждат сцени от живота на Дева Мария, Христос и Свети Марко.

Друг архитектурен шедьовър, който спира дъха, е Дворецът на дожите. Изграден в готически стил, декориран с каменни дантели и с две червени колони, напомнящи за публичните екзекуции в миналото, той е бил седалище на правителството и Съдебна палата. Невероятният му интериор е изпълнен с огромни колони, сводове, рисувани тавани, картини от прочути художници и удивителни мебели. Не пропускайте да минете по Моста на въздишките, който е свързвал двореца със затвора. Изграден от светъл мрамор, с квадратни прозорци и каменни фигури, той е бил последната възможност за осъдените на смърт да се докоснат до красотата на Венеция. Техните въздишки за сбогом изпълват въздуха, а историята продължава да вълнува посетителите. За да почувствате огромната сила и въздействие, изберете за Вашата почивка традиционния хотел Locanda Al Leon или се изкачете до върха на Часовниковата кула – така цяла Венеция ще бъде в краката Ви!

Ако искате да се пренесете в пленителната атмосфера на 18ти век, трябва да отидете на екскурзия във Венеция в началото на годината, по време на емблематичния за града Карнавал , който трае цели десет дни. Балове с маски, пищни дефилета и безплатни концерти създават празнично настроение и еуфория сред посетителите. Кулминацията на събитието са хилядите фойерверки, които осветяват площад Сан Марко и предизвикват неповторимото усещане, че отново се чества Нова година. Въодушевлението е изписано по лицата на минувачите, венецианските хотели отдавна са препълнени, а търговците посрещат с миниатюрни евтини маски, като мил спомен за духа и магията на Венеция! !

Големият канал

Атрактивната визия на града не би била пълна без Канале Гранде, който е най-големият от водните канали на Венеция. По протежението му от близо 4 км се редят над 170 впечатляващи сгради, датиращи от 13ти до 18ти век. Сред тях е и елегантният дворец Ка Д‘Оро , който дължи името си на позлатената му в миналото мраморна декорация. Образец на характерния за Венеция готически стил, той интригува с ценни произведения на Матеня, Карпачо, Ван Дайк и много други, които са част от галерията Франкети, разположена на първите два етажа на двореца. Любителите на модерното изкуство могат да посетят музея на Пеги Гугенхайм, където са изложени творби на Пикасо, Дали и Полък, както и провокативното произведение на италианеца Марино Марини – „Градски ангел“, което изобразява статуя на кон с гол ездач, обърната с лице към Канале Гранде. Само на 5 мин. от това царство на авангарда се намира хотел Ca’ del Brocchi, който предлага идеални условия за почивка в сърцето на Венеция.

Сред важните забележителности тук е и мостът Риалто – най-старият и единствен път за преминаване на канала по суша. В сегашния си вид е изграден в края на 16ти век от архитекта Антонио да Понте , който е използвал 12 000 дървени подпори за укрепването на масивната му каменна арка. Днес, мостът е отрупан с магазинчета за италиански бижута, текстил, сувенири и стъкло. Не далече е и оживеният рибен пазар на Венеция, където цари непринудена атмосфера. Ако сте влюбени и искате тази любов да трае вечно, мостът Риалто е точното място за целувка с любимия човек. Така гласи легендата, а истината ще откриете сами…

Всяка година, Канале Гранде е сцена за историческата регата , която се провежда в първата неделя на м. септември. Тя е съпътствана от парад на гондолите и гондолиерите – пищно украсени и в пъстри костюми. За събитието се изграждат специални трибуни, но Вие може да го наблюдавате от крайбрежните улици до моста Риалто или от хотел Cà Arco Antico, чийто стаи са с изглед към Канале Гранде.

Прелестният свят на Венеция се разкрива пред очите Ви постепенно. Всяка разходка из тесните улици добавя нов и непознат щрих, а всяка кратка екскурзия с водно такси или гондола се превръща в истинско приключение. Като добавим разнообразието от хотели и италиански специалитети, престоят Ви в града на любовта ще бъде незабравим!

Our top-rated cheap hotels in Венеция

 • 341 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 • 281 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 • 284 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 • 326 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • 319 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност