Хотели в Българско Черноморие | Намирайте и сравнявайте идеалните оферти в trivago
Сравняване на цени от множество сайтове, за да откриете идеалното за Вас място за престой
Намерени места за престой: 0Претърсени сайтове за резервации: 95

Хотели в Българско Черноморие (България)

Хотели в Българско Черноморие

Българско Черноморие, България: намерете чудесни евтини хотели. Търсете и сравнявайте цените на оферти за настаняване, за да намерите съвсем ниски цени с trivago.

  • Регион
  • Намерете изгодни оферти за настаняване
  • Резервирайте на идеалната цена!

Българско Черноморие - Топ Дестинации

НАКРАТКО

Българското Черноморие обхваща цялата крайбрежна ивица на страната и в същото време е нейна източна граница. Простира се на площ от 378 км и включва над 70 плажа с фин и чист пясък. Началната му точка е при нос Сиврибурун и завършва при устието на река Резовска. Черноморието е една от основните туристически дестинации на България, притегателен център както за българските, така и за чуждестранните туристи предимно през летните месеци. Тук ще намерите всичко - от девствени плажове до развити модерни курорти, предлагащи многобройни и разнообразни възможности за отдих и забавление, независимо дали пътувате с деца, търсите релакс или забавление. Не на последно място, България е сравнително евтина дестинация и лесно бихте могли да откриете много изгодни оферти когато планирате вашите почивки на море.

КУЛТУРА

България е страна с 1300 годишна богата история, а земите по сегашното българско Черноморие са обитавани от дълбока древност. В много от морските градове и курорти можете да разгледате интересни исторически паметници и археологически останки. Сред най-завладяващите места са Созопол и Несебър, който е обявен за част от световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО

Кухня

Разбира се, по цялото българско Черноморие най-популярните ястия са рибните блюда и морските деликатеси. Няма ресторант, в който да не ви предложат прясно уловена риба приготвена по местна рецепта. Често в менюто на заведенията присъстват и гръцки рецепти. Причините са както близостта на Гърция до България, така и факта, че част от тези земи някога са били гръцки колонии.

Почивката ви на море в България не би била същата, ако поне веднъж не опитате рибно ястие. Ако все пак не сте почитатели на рибата, не се притеснявайте. Българската национална кухня е изключително разнообразна и вкусна. В ресторантите и заведенията за хранене ще ви предложат чудесен избор от българския ястия от всички краища на страната, както и богата гама от интернационални специалитети.

КЛИМАТ

Условно българското крайбрежие се дели на две части –северно Черноморие и южно. Въпреки че Черноморският тип климат (мека зима и топло, прохладно лято) е характерен за целия регион, температурите на юг от Бургас са традиционно по-високи заради средиземноморското влияние. За благотворния климат в района допринася и близостта на двете планини Странджа и Стара Планина, чиито последни склонове пресичат средната част на крайбрежието. Те обуславят и разнообразния и динамичен релеф на бреговата ивицата. Редуват се високи и каменисти местности с тихи заливи, лонгозни гори и живописни устия на реки. Прекрасното съчетание между планински и морски климат влияе благоприятно върху редица здравословни проблеми на дихателната система, опорно-двигателния апарат и др. Поради тази причина има изградени много санаторно-оздравителни комплекси и хотели по Черноморието, където можете да получите специализирана помощ.

КАКВО НЕ БИВА ДА ПРОПУСКАМЕ

Местата, които не бива да пропускате по време на вашата почивка на море тук, са неизброими. Задължително посетете столицата на българското Черноморие Варна, както и неотстъпващия му по красота друг голям град - Бургас. Несебър и Созопол са най-магнетични и пълнокръвни през летните месеци. В северната част на Черноморието се намира град Балчик, известен с ботаническата си градина и двореца на румънската кралица Мария. Всяко лято в Каварна, на 60 км. североизточно от град Варна, се събират хиляди фенове на рок музиката, за да се срещнат със своите идоли. Наред с градската среда и пулсиращите курорти, можете да посетите десетки резервати, езера, острови и др.

Бургас

Бургас е един от най-големите Български градове и е важен транспортен възел, който осигурява връзка с останалите курортите по българското южно Черноморие. През летните дни можете да съчетаете прохладата на морето и чистия пясък с удобствата на модерния град. Просторната морска градина е дом за редица културни събития, изложби, конкурси и фестивали през цялата година. Само на 30 км от Бургас се намира най-големият български курорт Слънчев бряг със стотици хотели, предлагащи както евтини, така и луксозни почивки на море. Повече информация за Бургас и хотелите в него можете да получите от пътеводителя на града в триваго.

Несебър

Несебър е един от най-старите морски градове, не само по цялото българско Черноморие, но и в страната. Той е и сред най-древните селища в Европа. Полуостровът е бил населен преди хилядолетия, още в края на бронзовата ера. Свидетелствата за динамичната и вълнуваща история на града са събрани в пет музейни експозиции. Сред най-интересните места за посещение са руините от крепостната стена, Ранновизантийските терми и църквите, по-голямата част от които са превърнати в картинни галерии. Освен че ще ви потопи в историята, Несебър ще очарова с гостоприемството си. В старата част на града почти няма къща, която да не е превърната в хотел, а ресторантите са буквално на всяка крачка.

Созопол

Созопол е другият античен град, привличащ хората, решили да прекарат своята почивка на Черно море. Красив и романтичен, с богата история, той е един от безценните паметници на античната култура в България. Впечатлява със своето културно-историческо минало и запазена архитектура от 18 - 19 век. В периода между 15 и17 век, по време на турското робство всички Средновековни църкви в Созопол били разрушени. Само век по-късно християнското населени започва да изгражда малки параклиси върху старите основи на храмовете. Част от тези параклиси можете да разгледате и днес. Типично морски град, с традиции в туристическия бизнес, Созопол няма да ви остави равнодушни към себе си.

Варна

От дълги години Варна е сочена за Столица на българското Черноморие. Тя е най-големият град не само по крайбрежието, но и в Северна България. Градът е уникален културен център, който ще ви завладее с десетки архитектурни сгради, музеи, галерии, дворци и църкви. С историята му можете да се запознаете във Варненския исторически музей, където се съхранява златно съкровище от халколита, считано за най-старото златно съкровище в света. Морската градина на Варна е основана преди повече от 100 години. Тя е чудесно място за разходки и спорт на открито. Простира се по крайбрежието на морето в продължение на няколко километра, а за най-малките, в Морската градина на Варна има предвидени специални забавления – Варненски Делфинариум, терариума и зоологическата градина.

Тези топ дестинации са само на един клик разстояние

Още Топ Дестинации