Хотели в Бора Бора (Дружествени острови, Френска Полинезия)

Зареждане

Хотели в Бора Бора

Бора Бора, Френска Полинезия: намерете чудесни евтини хотели. Търсете и сравнявайте цените на оферти за настаняване, за да намерите съвсем ниски цени с trivago.

  • Регион
  • Намерете изгодни оферти за настаняване
  • Резервирайте на идеалната цена!

Бора Бора - Топ Дестинации

НАКРАТКО

Сред безкрайните води на Тихия океан е сгушено малкото островче Бора Бора, чиято площ е приблизително 30 кв. км. Населението му наброява по-малко от 9 000 души, но годишно курортът се посещава от многократно повече гости. Бора Бора е известен и като Перлата на Френска Полинезия. От островната държава Таити го делят не повече от 230 км. Бора Бора е заобиколен от лагуна и бариерен риф, който се е превърнал в дом на милиони видове редки водни обитатели. Поради тази причина Бора Бора е притегателна точка за гмуркачи и водолази от цял свят. В сърцето на острова застинал вулкан образува 2 върха, като единият от тях се явява най-високата точка на Бора – 727 метра. Като цени Бора Бора спада към високия клас курорти, но със сигурност това е едно от местата по света, където в никакъв случай няма да съжалявате, че сте похарчили парите си.

КУЛТУРА

Бора Бора е заселен за пръв път през далечния 4 век от полинезийци, а европейците се появяват на него в началото на 18 век. По времето на Втората световна война това райско кътче е използвано от американците като военна база. След приключване на бойните действия много от тях са се влюбили безвъзвратно в острова и остават завинаги на него.

Най-разпространените езици на Бора са местния (таитянски) и френския. Но разбира се, благодарение на многото туристи, предпочели Бора Бора за своята екзотична почивка, то и английския се ползва от коренното население.

Кухня

Имайки предвид миналото и разположението на Бора Бора, то кухнята е почти изцяло под френско и полинезийско влияние. Естествено поради големия брой туристи от цял свят няма никакъв проблем да намерите ястия по Ваш вкус от всяко кътче на планетата. Особено търсено от световните знаменитости е заведението Bloody Mary’s. Собствениците му са увековечили тяхното присъстивие в почетен списък.

Фестивали и културни събития

Най-популярният фестивал на Бора Бора е т.нар Liquid Festival, който се провежда ежегодно през месец декември от 1999 г. насам. В него си дават среща аматьори и професионални състезатели от цял свят, които мерят силите си в редица водни спортове – сърф, кану, плуване и т.н. Всичко това е съчетано с различни забави – кино, музика, песни, танци. Така, че ако планирате Вашата екскурзия до Бора Бора през декемри не пропускайте това събитие, на което забавлението е гарантирано.

КЛИМАТ, ОТДИХ И СПОРТ

Бора Бора се характеризира с тропически климат и два сезона. Единият е сухия – от май до октомври, а през другия валежите са по-обилни, особено през декември и януари. Температурите през деня достигат около 30°С, а през нощта термометъра показва 7-8°С надолу. Влажността обаче е висока, което е предпоставка градусите да изглеждат значително повече.

Която и от многобройните оферти за екзотични почивки на Бора да изберете, въпросът какво да правите практически не съществува. От много хора Бора Бора е считан за най-красивото място на Земята. Начинът да разберете това е само един – да намерите подходящ полет и да дойдете сами да проверите.

Поради вечното лято акцентът е върху водните атракции – предлагат се водолазни екскурзии из лагуната, такива с корабчета, управление на сърф и кану. Любителите на адреналина могат да хранят скатове или акули. Други забавления, на разположение на туристите, са разходка с хеликоптер, за да се насладите от птичи поглед на острова или традиционен масаж, извършен от опитни професионалисти.

КАКВО НЕ БИВА ДА ПРОПУСКАМЕ

Независимо от миниатюрните си размери на територията на Бора Бора са съсредоточени множество луксозни хотели. Извън тях също няма начин да скучаете, тъй като освен многобройните атракции има и интересни забележителности, които може да посетите.

Основното селище на остров Бора Бора е Вайтапе. Едно от интересните места, което ще откриете в него е датиращата от близо 2 века църква на Маохи, която е действаща и в нея всеки неделен ден се провежда литургия. Дело е на британците. Друга вълнуваща забележителност е Лагунариума, където ще Ви се предостави уникалната възможност да поплувате заедно с обитателите на обкръжаващата Бора Бора лагуна.

Но едно от нещата с което Бора Бора се гордее са невероятните хотели. Най-високо оцененият такъв на острова е отличеният с 5 звезди Four Seasons Bora Bora. Настаняването се извършва във вили и апартаменти. От някои от тях се разкрива планински пейзаж, други са разположени на океанския бряг, а трети са директно сред спокойните води на Тихия океан. Всички хотелски единици са оборудвани със съвременни удобства. Любителите на спорта имат възможност да поддържат спортната си форма във фитнес центъра на комплекса, а тези от Вас, които са запленени от тениса могат да ползват по всяко време на денонощието един от двата корта на Four Seasons Bora Bora. Едно от впечатляващите места, които предлага този хотел е основният му басейн. От него ще се насладите на страхотна гледка към водите на Тихия океан.

Друг любим хотел на Бора Бора е Le Meridien Bora Bora. Категоризиран е с четири звезди. Хотелът разполага с няколко бара и ресторанта. Един от тях е Le Tipanie. В него имате възможност всеки четвъртък да опитате местната кухня. Под звуците на традиционна полинезийска музика ще Ви бъдат сервирани характерни за региона блюда.

Продължаваме прегледа на невероятните хотели на Бора Бора с Intercontinental Resort & Thalasso Spa. Ако гостувате в този хотел, задължително посетете уелнес центъра му, който е отличен с различни международни награди. На територията на целия комплекс са създадени удобства за хора в неравностойно положение.

Четиризвездният InterContinental Le Moana също се радва на висока оценка от вече посетилите Бора Бора туристи. Настаняването е в бунгала, построени в типичния за регона стил. Разположението им е на плажа, покрит с бял пясък, или директно сред обкръжаващата лагуна. Ако дори по време на Вашата почивка на острова не можете да се откъснете от служебните си задължения, в InterContinental Le Moana на Ваше разположение е бизнес център, предлагащ широк диапазон от услуги. Работи в часовете между 8.30 и 19.00 ч.

Не случайно Бора Бора е смятан за едно от най-красивите кътчета на земното кълбо. Веднъж дошли на него никога няма да поискате да си тръгнете. Вечното лято, което цари тук е предразполагащо за пълна почивка и релакс. Това романтично място е особено подходящо за младоженци, но не само. Дори и за най-малките гости са създадени абсолютно всички удобства. Може да поверите децата на грижите на професионални аниматори докато Вие се наслаждавате на прекрасните залези над Полинезия с чаша питие в ръка.

Тези топ дестинации са само на един клик разстояние

Още Топ Дестинации