Хотели в Белград (Сърбия)

 1. 179 лв на нощувка
  Очаквана цена за:05.2024 г.
 2. 342 лв на нощувка
  Очаквана цена за:05.2024 г.
 3. 194 лв на нощувка
  Очаквана цена за:05.2024 г.
 4. 254 лв на нощувка
  Очаквана цена за:05.2024 г.
 5. 359 лв на нощувка
  Очаквана цена за:05.2024 г.
 6. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 7. Изберете дати, за да видите цени и наличност
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
 8. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 9. Изберете дати, за да видите цени и наличност

Хотели в Белград

Белград, Сърбия: намерете чудесни евтини хотели. Търсете и сравнявайте цените на оферти за настаняване, за да намерите съвсем ниски цени с trivago.

 • Обширно търсене на хотели в Белград онлайн
 • Намерете евтин хотел в Белград!
 • Резервирайте на идеалната цена!

Сред Hotels с топ оценка в/ъв Белград

 • 132 лв на нощувка
  Очаквана цена за:05.2024 г.
  304 лв на нощувка
  Очаквана цена за:05.2024 г.
 • 274 лв на нощувка
  Очаквана цена за:05.2024 г.
 • 163 лв на нощувка
  Очаквана цена за:05.2024 г.
 • 167 лв на нощувка
  Очаквана цена за:05.2024 г.
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност

Белград, град на бохеми

Разположен в северната част на Сърбия, там, където се вливат реките Сава и Дунав, Белград е различната туристическа дестинация. Изпълнен с живот и енергия, той впечатлява с разнообразна архитектура и богата история. Неговата същност обаче, се крие в палитрата от автентични и модерни заведения, които създават неповторима приятелска атмосфера и Ви карат да се забавлявате до зори. Именно този неподправен дух на балканско веселие и гостоприемност създава очарованието на сръбската столица. Открийте го и Вие!

Спомен за миналото

Известен в миналото под името Сингидунум, което означава „кръгла крепост”, Белград е основан официално от българския княз Борис І. Истински подем, градът претърпява след Втората световна война, когато въпреки разрушенията, той се възстановява и разраства във всички посоки. Днес, Белград е основен политически, финансов, икономически, културен и образователен център на страната, а репутацията му на красив европейски град непрекъснато нараства. Една от причините за това е хармоничното съжителство между сгради в известния за османското време стил „дорчул” и модерната архитектура. Пример за постигнатото равновесие между старото и новото е и най-древното и забележително място в Белград – крепостта Калемегдан. Изключително автентична, носеща белега на различни владетели, тя се издига на хълма над устието на реките Сава и Дунав, напомняйки мълчаливо за отминалите векове. Съхранената идентичност, символ на победата и мира е пресъздадена с емблематичната за Белград статуя „Победник”, представляваща фигура на мъж, който държи в едната си ръка меч, а в другата – гълъб. Връзката с настоящето е великолепният парк, появил се около високите стени, кули и дълбоки ровове на Калемегдан. Добре оформените алеи водят до скулптури, църкви, интересни забележителности и до експонатите на Военно-историческия музей. Сред пищната зеленина ще откриете изключително богата на видове зоологическа градина, атрактивни спортни съоръжения и ресторанти, които са любимо място за отдих и почивка на жителите и гостите на Белград. А панорамата, която се разкрива към града е просто зашеметяваща! Възползвайте се от предложенията на разположените наблизо хотели и се насладете на вълнуващата вечерна гледка, когато крепостта, окъпана в светлина, носи незабравимото усещане за нещо магично.

Напускайки Калемегдан, Вие не се разделяте с автентичната атмосфера на Белград. Тя цари и на улица Княз Михаил, която е най-оживената в града. Запазената архитектура от края на 19 в. и множеството бутици, книжарници и кафенета, в които звучат последните музикални хитове, отново събират заедно минало и съвремие. Очарованието на пешеходната зона се простира до паметника на княз Михаил Обренович и площада на Републиката , което е най-известното място за срещи в града. Тук са Националният музей и Народното събрание, чиято сграда доминира над останалите със своя класически стил и богато украсен интериор. Заслужава си да посетите площада на нова година, когато той става център на страхотен празник. Бъдете неизменна част от шоуто, като се настаните в хотел Moskva, който освен, че е считан за местна забележителност, предлага елегантни стаи с модерни удобства и спа процедури. Почивката е гарантирана, настроението също!

Неувяхваща култура

Продължете Вашата екскурзия с разходка по бохемската улица „Скадарлия”. Калдъръмената настилка, нискоетажните сгради и прочутите кръчми са сърцето на Белград, което пулсира в ритъма на времето, запазвайки неповторимия му дух. Дом на едни от най-изтъкнатите сръбски интелектуалци и средище на културни дейци, тази знаменита улица често е сравнявана с парижкия Монмартър. Скулптури на бележити личности са пръснати по цялата ѝ дължина, подчертавайки нейния уникален характер. Ще срещнете седящата фигура на сръбския писател Джура Якшич, паметника на барабанчика, разпространявал години наред най-важните новини, както и фонтана, описан от самия Бранислав Нушич. Творческото мислене личи и във флага със символите на „Скадарлия” – гвоздей, бастун и сламена шапка на червен фон, който се издига всяка година за откриването на летния сезон. Ярката идентичност на тази улица струи и от претъпканите ресторанти и кафенета, където, под звуците на жива музика и стари градски песни, може да опитате традиционната сръбска плескавица и други местни специалитети. Вкусната храна и вежливото обслужване ще Ви накарат да удължите престоя си в Белград, а гостоприемните хотели ще се погрижат за Вашата приятна почивка. Но ако искате да сте близо до задушевната атмосфера на „Скадарлия” и да се възползвате от евтини нощувки в комфортни стаи, изберете хостел Indigo Skadarlija. Идеално разположен в популярния бохемски квартал, само на крачка от модерните нощни клубове, той е чудесна отправна точка за Вашето приключение, наречено нощен Белград!

Друга улица, която заслужава вниманието Ви, е „Краля Милана” , където ще откриете Стария дворец на династията Обреновичи, в който днес се помещава градския съвет, Новия дворец, построен в началото на ХХ в. и настоящо седалище на президента, както и сградата на сръбския парламент. Но най-внушителна от всички е катедралата „Св. Сава”. Кръстена на основателя на сръбската православна патриаршия, тя е най-големият православен храм на Балканския полуостров, изграден в неовизантийски стил по подобие на „Св. София” в Истанбул. Четири камбанарии, 18 позлатени кръста и декорация от мозайки са само част от великолепието на „Св. Сава” и заслужено ѝ отреждат място сред символите на Белград. В непосредствена близост до нея се намира уютният хостел Sun, а на тихата и спокойна улица „Крунска” ще откриете музея на видния сърбин Никола Тесла , прочут със своите научни постижения в областта на електричеството и магнетизма. Седемте помещения на музея са тематично обособени и обхващат различни етапи от живота и откритията на „човека, който изобрети 20 век”. Докоснете се до забележителния труд на Тесла и до красивата сграда на музея, дело на архитекта Драгица Брасован.

С поглед към бъдещето

От другата страна на река Сава се намира Нови Белград. Нов, защото тук се издигат трите най-високи сгради в страната, наречени „Вратите на Белград”, както и големи жилищни комплекси, модерни зали и търговски обекти, които му придават съвременен европейски облик и го превръщат в основен бизнес център на града. Сред важните сгради са тези на общината, Галерията на модерното изкуство и Белградска арена. На 300 м от нея се намира хотел Adresa, чийто елегантни стаи са проектирани от известен белградски дизайнер и са в синхрон с модерното лице на Нови Белград. Една амбициозна идея има за цел да преобрази източния бряг на река Сава в огромен ултрамодерен парк с апартаменти, хотели, офиси и 200-метрова кула. „Белград на вода” е съвместна инвестиция на Сърбия и Обединените арабски емирства, която през следващите десет години ще обогати и промени напълно визията на тази част от Белград. Контрастът между новото строителство и технологии, и богатото наследство на стария град, само ще подчертае автентичния му силует и ще превърне сръбската столица в притегателна сила за хиляди туристи. Има и една трета част от Белград, наречена Земун , която ще остане незасегната от промените. Разположена на хълм, който се вижда от Калемегдан, тя изненадва с архитектурата си – по-скоро унгарска, отколкото балканска, с улиците, и дори с автомобилите си, които са по-нови и по-хубави от тези в стария град. Крайбрежната ѝ алея е място за разходки и почивка, а в заведенията се усеща типичния белградски дух.

Ада Циганлия е поредното очарователно кътче на Белград. Територията на този остров е заета от парк, в който са изградени игрища, спортни съоръжения, детски площадки и други атракции. По бреговете му има плажове, което го прави предпочитана дестинация за лятна почивка, а сравнително близо до него се намира кварталът на сръбския елит, където може да посетите сградата на бивш кралски дворец, построен в национален стил.

Любителите на кратките екскурзии биха могли да посетят и прочутия хълм Авала , на който през 1442 г. е изградена крепост със същото име, чиято функция била да „безпокои” унгарците, които по онова време владеели Белград. Многобройните стъпала на хълма отвеждат посетителите до Паметника на незнайния воин, който е създаден през 1934 г. от именития скулптор Иван Местрович. Днес, на Авала се издига и новопостроената телевизионна кула, от чийто ресторант се открива изумителна панорамна гледка към Белград и околностите му. Открийте многообразието на сръбската столица и се потопете в колажа от пейзажи, които непрекъснато се сменят пред очите Ви!

Our top-rated cheap hotels in Белград

 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • 217 лв на нощувка
  Очаквана цена за:05.2024 г.
  137 лв на нощувка
  Очаквана цена за:05.2024 г.
 • 81 лв на нощувка
  Очаквана цена за:05.2024 г.
 • 106 лв на нощувка
  Очаквана цена за:05.2024 г.
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
 • Изберете дати, за да видите цени и наличност

Често задавани въпроси за Белград