Хотели в Бали (Nusa Tenggara, Индонезия)

 1. 218 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
  285 лв на нощувка
  Очаквана цена за:06.2024 г.
  469 лв на нощувка
  Очаквана цена за:11.2024 г.
 2. Изберете дати, за да видите цени и наличност
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
 3. Изберете дати, за да видите цени и наличност
 4. Изберете дати, за да видите цени и наличност
  Изберете дати, за да видите цени и наличност
  Изберете дати, за да видите цени и наличност

Хотели в Бали

Бали, Индонезия: намерете чудесни евтини хотели. Търсете и сравнявайте цените на оферти за настаняване, за да намерите съвсем ниски цени с trivago.

 • Регион
 • Намерете изгодни оферти за настаняване
 • Резервирайте на идеалната цена!

НАКРАТКО

Тропическият рай Бали е разположен в Индонезийския архипелаг, на няколко градуса от екватора. Затова там е вечно лято и е притегателно място за туристи от цял свят. Като цени на настаняване, остров Бали спада по-скоро към високия клас курорти, но винаги имате възможност да си намерите нещо по-изгодно. Какъвто и хотел обаче да изберете, знайте че ще получите отлично обслужване. За местните хора клиентът е най-ценното нещо.

Самият остров Бали не е малък – разпростира се на площ от над 5 500 кв.км. Коренните жители са повече от 3 милиона души. Освен туризъм, основният им поминък е риболова и земеделието, по- специално отглеждането на ориз.

КУЛТУРА

Остров Бали се слави с богатата си история и култура. На много места тук ще се насладите на характерните за региона танци. Населението на Бали в огромната си част са хиндуисти, а останалите мюсюлмани. Представителите на останалите религии са не повече от 2%. С английския език няма да имате проблеми в общуването, защото повечето от тукашните хора го говорят сносно.

Кухня

Едно от нещата, с което примамва Бали своите гости, е екзотичната кухня. Основна съставка в нея е пилето, а за ястията е характерно голямото количество най-разнообразни подправки вложени в тях. В различните ресторанти из острова малко или много храната е пригодена към европейския вкус. На много малко места ще Ви предложат неподправени, автентични специалитети. При посещение на някои от местните храмове, любезните домакини може да Ви сервират истинско местно блюдо върху листо от банан.

Ако имате късмет и бъдете поканени на вечеря в балийско семейство, трябва да се съобразявате с основни правила при храненето. Едно от тях е, че домакинята никога не се храни с гостите. Яде се само с дясната ръка, а храната всеки сам си я сервира от големите, общи чинии. Изчакайте преди да седнете на масата, домакините да Ви покажат Вашето място.

Фестивали и културни събития

В края на месец март започва традиционният за остров Бали Фестивал на духа. На него ще се насладите на различни местни танци като Баронг, Кесак, Рамаяна, съчетани с упражнения по йога на открито, в които ще имате възможност да се включите. По време на няколкодневния фестивал ще може да послушате характерни песни и да видите чудесни рисунки, дело на тукашни автори. Сцена на този чудесен празник е град Убуд.

КЛИМАТ, ОТДИХ И СПОРТ

Близостта на остров Бали до екватора обуславя доста по различния климат, на които е свикнал европееца. Тук сезоните са само два – дъждовен и сух. Тропическите дъждове започват някъде около началото на май и продължават до края на септември. По това време и цените на настаняване са значително по-ниски. Това трябва да го предвидите при планиране на Вашата екскурзия до Бали. Температурите са сравнително постоянни, но се чувстват по-високи поради голямата влажност на въздуха. Друга особеност е, че денят е приблизително равен на нощта, която настъпва много бързо – греейки слънце, около 18 часа за няколко минути следва непрогледна, тропическа нощ.

Бали е раят на гмуркачите. Под водата ще видите уникално красивите коралови рифове, черния пясък и редки животински и растителни видове. Уроци по гмуркане, сърф и други водни атракции се предлагат навсякъде из остров Бали. Много популярно за туристите е язденето на слонове. Също няма да имате затруднения, ако решите да пробвате това удоволствие.

КАКВО НЕ БИВА ДА ПРОПУСКАМЕ

По време на Вашата почивка в Бали, освен на тропическото слънце, прекрасната и екзотична кухня, безбрежния океан, ще имате рядката възможност да разгледате и множество забележителности. Заради безбройните си храмове и пагоди Бали е наричан и Острова на хилядата храма. Те са пръснати из цялата му територия.

Денпасар

Основен град и столица на Бали е Денпасар. Попаднали в него няма да повярвате, че сте на остров Бали. Градът е космополитен, модерен и изпълнен с модерни и високи бизнес сгради. В него живее близо една четвърт от населението на Бали. Заради международното летище мегаполисът е наричан входната врата към Бали. Най-известната забележителност тук е потъналият в зеленина площад Пуптан. На него са разположени Губернаторската резиденция и Паметникът на Кралското семейство, което е било разстреляно в началото на XX век от холандците.

Нуса Дуа

Нуса Дуа е град, разположен в южната част на Бали, който е особено популярен сред туристите с луксозните си хотели и прекрасните си плажове. Един такъв невероятен петзвезден хотел е Bali Nusa Dua. Новоизграденият комплекс се намира в близост до местния плаж и международно летище. Ако го изберете за Вашата почивка в Бали, ще може да се възползвате от всекидневния безплатен превоз, който са Ви осигурили домакините до известния с белия си пясък плаж Mengiat.

Кута

Много от гостите, отсядащи на остров Бали, предпочитат за своята почивка именно Кута. Тук ще откриете най-дългия плаж на острова, покрит с фин бял пясък. Поради вълните и кораловите рифове, които се образуват, плажът на Кута е сборно място за сърфисти и гмуркачи. На любителите фотографи се предоставя уникалната възможност вечер да снимат едни от най-хубавите залези, които могат да се наблюдават по тези места.

Убуд

Убуд е сравнително малък град в Бали. Разположеният сред оризови поля курорт е известен с местният Фестивал на йогата и духа и разбира се с луксозните хотели, гостоприемството си и прекрасните плажове. Той е безспорната културна столица на острова. На отлична популярност се радва притежаващият 4 звезди Maya Ubud Resort Bali. Разпростира се на площ от 10 хектара. Хотелът предлага гостоприемството си в стаи и вили от различни категории. Активно почиващите имат възможност да практикуват йога или да поддържат спортната си форма във фитнес центъра на Maya Ubud. В спа комплекса бихте могли да се оставите в ръцете на опитни масажисти, които ще Ви покажат тънкостите на източните масажи и терапии.

Ако Ви предстои да сключите брак, току-що сте го направили, желаете да подновите обетите си или просто сте романтици по душа, то остров Бали е точно за Вас. Това е мястото където любезните домакини ще направят всичко възможно да Ви оставят положителни спомени за цял живот. Което и от многобройните градчета на Бали да изберете, ще бъдете запленени от дългите, обсипани с бял пясък тропически плажове, кораловите рифове и будистките храмове. И когато се завърнете по родните си места екскурзията Ви до Бали ще Ви се струва като един невероятен и може би малко нереален сън.