Хотели Севлиево близо до Мотополигон Горна Росица

  • Намерете идеалния за Вас хотел в областта
  • Сравнете цените от различни уебсайтове
  • Резервирайте на чудесна цена!
Зареждане

Инфо за Мотополигон Горна Росица

Мотополигон Горна Росица е изграден върху естествен хълмист терен, разположен на около 7 км южно от центъра на гр. Севлиево, в близост до с. Горна Росица. Полигонът се намира край асфалтиран път и се ползва за провеждане на състезания по мотокрос. След направената през 2000 г. реконструкция, трасето получава международен лиценз и наред с кръгове от републиканското първенство, там започват да се провеждат също световни и европейски състезания.

Спортният комплекс включва мотописта с 28 скока и 18 завоя, медицински център със зали за реанимация, площадка с хале за медицински хеликоптер, открит паркинг, пресклуб и хотелска база. На територията на полигона са изградени трибуни с капацитет над 10 000 седящи места, от които има пълна видимост към трасето.

Неколкократно Мотописта Горна Росица е класирана от Международната федерация по мотоциклетизъм на първо място за трасе в световния шампионат по мотокрос в класове МХ1 и МХ2, а през 2011 г. съоръжението е отличено и с приз за най-добра инфраструктура в света.

Календар на спортните прояви, които предстои да бъдат проведени на Мотополигон Горна Росица, можете да откриете на сайта на Българската федерация по мотоциклетизъм.

Контакти

selo Gorna Rositsa, 5448, Севлиево, България
Телефон: +359(675)30833 | Факс: +359(675)32773 | Официална страница

Забележителности - Севлиево