Хотели Сандански

 • Обширно търсене на хотели в Сандански онлайн
 • Намерете евтин хотел в Сандански!
 • Резервирайте на най-добрата цена!

Резултати за: Сандански

Зареждане
 1. Interhotel Sandanski

  Interhotel Sandanski

  ‎Топ оценка

  Това е най-високо оцененият 4-звезден хотел в Сандански

  Сандански, 0,0 km до центъра на града

  Много добър – 83 / 100 (225 мнения)

  Other deals

 2. Свети Врач

  Свети Врач

  Сандански, 0,0 km до центъра на града

  Много добър – 82 / 100 (51 мнения)

  Other deals

  • Няма налична снимкова галерия

   Европас

   Сандански, 0,0 km до центъра на града

   Без оценка

   Other deals

  • Hotel Sveti Nikola

   Hotel Sveti Nikola

   Сандански, 0,0 km до центъра на града

   Много добър – 82 / 100 (137 мнения)

   Other deals

  • Медите Резорт СПА

   Медите Резорт СПА

   Ризорт

   Сандански, 0,0 km до центъра на града

   Добър – 79 / 100 (357 мнения)

   Other deals

  • Няма налична снимкова галерия

   Астра

   Сандански, 0,0 km до центъра на града

   Без оценка

   Other deals

   Покажи още хотели
   Хотели - Сандански

   Сандански – СПА дестинацията на България

    

   Сандански е популярен български балнеологичен и СПА курорт с добре развита туристическа инфраструктура, многобройни спа хотели, почивни станции, частни апартаменти и квартири предлагащи отлични условия за почивка и лечение.
    

   Местоположение и климат

    

   Градът е едно от най-топлите и слънчеви места в страната през цялата година. Той се намира в югозападната част на България и е разположен стъпаловидно по последните склонове и подножието на Национален парк Пирин планина. Неговото географско местоположение създава предпоставки за изключително благоприятни условия за почивка, рехабилитация и балнеолечение. Сандански е признат като най-добрата естествена лечебница за бронхиална астма на територията на Европа. Надморската му височина е почти 240 м. Въздухът е с изключителна чистота и в същото време с ниска относителна влажност, без резки температурни амплитуди. Тук осезателно се усеща благотворното влияние на средиземноморския климат заради топлите въздушни маси, нахлуващи от Егейско море. Средната годишна температура в курорта е около 14 градуса. Зимата е мека и топла, почти без снеговалежи и мъгли, а пролетта настъпва рано. Лятото е продължително и горещо с много малко валежи. Може би не знаете, че Сандански е един от най-старите европейски градове. Благоприятните климатични условия са причина районът да бъде заселен още в античността. През II хилядолетие преди нашата ера на неговото мястото е имало селище наричано Дезудава. По-късно славяните му дават името Свети Врач. Днес градът носи името на българския революционер и войвода Яне Сандански. Преданията разказва, че по тези земи е роден и живял легендарния тракийски вожд Спартак. Негов паметник е построен в началото на града и е превърнат в символ на курорта.
    

   Минерални извори

    

   Районът около Сандански е изключително богат на минерални води с лечебни качества. Те са били използвани и ценени от незапомнени времена. Повече от 80 топли извора са разположени от двете страни на река Врачка Бистрица. Водата в тях е слабо минерализирани, с богат химически състав и температура между 33 °С и 83 °С. Тя се използва успешно за вътрешно и за външно лечение и помага при множество заболявания, между които жлъчни, астматични, урологични, ставни и метаболитни проблеми. Високата температура дава възможност за къпане на открито през цялата година. Много хотели разполагат с външни басейни с минерална вода.

   Поради наличието на термалните извори и уникалния си климат Сандански се е развил през годините като реномирано балнеоложко селище. Отлично изградената курортна база, разполага с модерни лечебни центрове, хотели и спа комплекси, които предлагат разнообразни разкрасяващи и релаксиращи процедури, хидротерапии и др. на приемливи цени.
    

   Места за настаняване

    

   В Сандански лесно можете да намерите най-подходящите условия за почивка според търсените от вас критерии. Градът предлага изобилие от места за настаняване в различни по категория хотели, ваканционни къщи, квартири и др. Цените на нощувките варират в зависимост от тяхната категория и местоположение в града.

   Въпреки, че балнеотуризмът е основният вид туризъм тук, услугите, които се предлагат отдавна са насочени към по-широка потребителска аудитория. Подходящи условия за почивка могат да намерят не само хора, нуждаещи се от лечение и профилактика, но и здрави хора, търсещи релакс и бягство от ежедневния стрес. В многобройните хотели с модерни СПА центрове, съвременни технологии и нововъведения, висококвалифицирани лекари и физиотерапевти използват лечебните свойства на водата, за да възвърнат вашия тонус и здраве. През 2010 г. Сандански е избран за СПА дестинация на България.

   Ако желаете да отседнете в града и търсите пет-звезден лукс и спа процедури в едно, бихте могли да погледнете какви са актуални оферти за Парк хотел Пирин . Той е построен през 2007 година и е един от малкото комплекси в България, получил европейски сертификат за качество EUROPESPA WELLNESS от Европейската СПА асоциация (ЕСПА). Неговият спа център е разположен на площ от 2600 кв.м. Чудесни условия предлага и четири/звездният Интерхотел Сандански. Близо до него има минерален извор с температура на водата 76˚C, която се използва за лечение и в уелнес центъра на хотела. В Сандански се намира първият хотел в България, приет за член на организацията "Great Hotels of the World". Четири-звездниятМедите Резорт и СПА е разположен на мястото на бившата ботаническа градина. Той е награден и със златен медал за най-добър СПА хотел на България през 2005 година, а през 2007 получава приз за СПА хотел на годината от Travel Awords. Друг отличен хотел, носител на приза на БХРА за три-звезден градски хотел на 2009 година е СПА Хотел Свети Никола . Той се намира в идеалния център на ваканционния град.

   С помощта на Триваго Вие можете да направите своя избор на нощувка в Сандански по-бърз, прецизен и лесен. Ако се колебаете къде точно в да отседнете, можете да филтрирате резултатите според вашите приоритети и да намерите най-изгодните за вас цени.
    

   Забележителности

    

   Задължителните места, които трябва да видите по време на своята почивка в Сандански са археологическият музей, който съхранява експонати от късно античната епоха, църквата „Св. Георги”, манастирът „Св. Св. Кузма и Дамян” и художествената галерия. Двата чинара в града, които са обявени за природни забележителности са на повече от 500 години, а едното от тях е с височина над 25 м.

   Не пропускайте възможността да отделите време и да посетите близките населени места, които ще ви очароват не само с впечатляващата си природа, но и с богатото си исторически минало. Около 20 км. делят курортния град от селото, в което е живяла до смъртта си известната българска пророчица Баба Ванга. Защитената местност Рупите се намира в подножието на изгасналия вулкан Кожух планина и е известна с редките си растителни и животински видове, някои от които са включени в Червената книга на България. Тук се намира построеният от Ванга храм Света Петка, който се е превърнал се в място за поклонение на хиляди хора. Районът е богат на целебни термални извори и басейни с минерална вода. Бихте могли да разгледате орнитологичната станция, занимаваща се с движението на мигриращите птици в землището.

   Най-малкият град в България, Мелник, се намира само на 22 км. от Сандански в югоизточна посока. Той, както и Рупите е част от 100-те национални обекта на България. Обявен е за град-музей и ще ви грабне с неповторимата си автентична атмосфера. Винарските изби тук са известни не само в България, a и в цяла Европа. Не липсват и места за настаняване, ако решите да пренощувате тук.

   На 7 километра от Мелник се намира Роженският манастир. Ако обичате природата и разходките през гората има пряка пътека, която ще ви позволи да разгледате от близо феноменът Мелнишки пирамиди. Също така Мелник е изходна точка и за хижите Пирин и Малина в Пирин планина.
    

   Ценови диапазон

   от ‎22 лвдо ‎282 лв