Хотели Рибарица

 • Обширно търсене на хотели в Рибарица онлайн
 • Намерете евтин хотел в Рибарица!
 • Резервирайте на най-добрата цена!
Зареждане
 1. Паркхотел Рибарица

  Паркхотел Рибарица

  Рибарица, 0,6 km до центъра на града

  Добър – 77 / 100 (70 мнения)

  Other deals

 2. Арго

  Арго

  Рибарица, 1,5 km до центъра на града

  Много добър – 80 / 100 (69 мнения)

  Other deals

 3. Varbaka Complex

  Varbaka Complex

  Апартхотел

  Рибарица, 0,1 km до центъра на града

  Много добър – 82 / 100 (42 мнения)

  Other deals

 4. Планината Спа

  Планината Спа

  Рибарица, 0,1 km до центъра на града

  Добър – 79 / 100 (165 мнения)

  Other deals

 5. Федора

  Федора

  Рибарица, 1,6 km до центъра на града

  Много добър – 84 / 100 (119 мнения)

  Other deals

 6. Няма налична снимкова галерия

  Майкъл

  Рибарица, 3,6 km до центъра на града

  Много добър – 80 / 100 (28 мнения)

  Other deals

 7. Няма налична снимкова галерия

  Зорница

  Рибарица, 0,3 km до центъра на града

  Без оценка

  Other deals

 8. Няма налична снимкова галерия

  Villa Lalka

  Ваканционен дом

  Рибарица, 2,6 km до центъра на града

  Без оценка

  Other deals

 9. Няма налична снимкова галерия

  Starata Furna Guest House

  Рибарица, 23,2 km до центъра на града

  Без оценка

  Other deals

  • Няма налична снимкова галерия

   Villa Magnolia

   Рибарица, 0,0 km до центъра на града

   Без оценка

   Other deals

   • Няма налична снимкова галерия

    Luylyana Guesthouse

    Къща за гости

    Рибарица, 1,8 km до центъра на града

    Без оценка

    Other deals

    • Няма налична снимкова галерия

     Kostina Guest House

     Ваканционен дом

     Рибарица, 0,2 km до центъра на града

     Без оценка

     Other deals

    • Няма налична снимкова галерия

     Grandpas House

     Ваканционен дом

     Рибарица, 0,0 km до центъра на града

     Без оценка

     Other deals

     • Няма налична снимкова галерия

      Clock House

      Рибарица, 1,6 km до центъра на града

      Без оценка

      Other deals

      • Няма налична снимкова галерия

       Villa Don Maro

       B&B

       Рибарица, 1,7 km до центъра на града

       Без оценка

       Other deals

      Хотели - Рибарица

      Рибарица – из дебрите на Тетевенския балкан

       

      Село Рибарица, един от най – старите курорти в България, се намира в подножието на Тетевенския балкан в Стара планина. Разположено е край живописните брегове на река Бели Вит и е особено подходящо място за тези, които търсят почивка сред тишината и уюта на гористите хълмове. Въпреки, че туризмът е основен поминък в района, местните жители са успели да съхранят автентичната селска атмосфера и домашния уют, характерни за този край на България. Заради красивата природа и кристално чистият въздух през 1963 г. селото е обявено за планински климатичен курорт и е предпочитано място за отдих както от български, така и от чуждестранни туристи.

      Рибарица се намира на 12 км. източно от гр. Тетевен и на около 120 км. от София. Самото село е с дължина 12 км. и е сред най-дългите села в България. Разположено е от двете страни на главния път и няма много странични разклонения. До Тетевен можете да стигнете по автомагистрала Хемус, като се движите в посока София-Варна. Когато стигнете в гр. Ябланица, трябва да слезете от магистралата и да влезете в града. Движете се в посока към центъра и следвайте табелите. Разстоянието Ябланица-Тетевен е около 24 км и се изминава за около 30 мин. с кола. Пътят е ненатоварен, двулентов и добре поддържан. Надморската височина се увеличава плавно и няма остри завои. Пред погледа ви се движат нагънати планински масиви, усеща се живителния дъх на широколистна гора, ширят се тучни пасища и се чува шепота на бистри планински потоци. От Тетевен до Рибарица се стига за 20 мин. Друг вариант е да минете през Троян. Разстоянието между двете селища е 56 км. и има достатъчно табели, които да ви упътят.
       

      Еко туризъм

       

      Природата в региона е разнообразна, с неповторима флора и фауна. Рибарица попада в границите на защитената територия Национален парк "Централен Балкан", която започва от Габровския и завършва в Карловския регион. В околностите на курорта се намира биосферния резерват „Царичина“, до който се стига по еко пътека. Други две туристически пътеки водят до съседните на „Царичина” резервати – „Боатин” и “Козя стена”. Непременно се възползвайте шанса да се качите до хижа Вежен и връх Вежен, хижа Бенковски и лобното място на Георги Бенковски с кървавото кладенче. В този район е и защитена местност “Черният рът”.

      По време на вашата почивка в Рибарица ще имате възможност да организирате множество разходки и излети до интересни забележителности и туристически обекти в региона. Селото е изходен пункт за различни планински, пешеходни и вело маршрути водещи към дебрите на красивата Тетевенска планина. Можете да наемете велосипеди, високопланински колела, ATV-та, както и професионални водачи за пешеходните турове. В близост до курорта има подходящи места за пикници, риболов и др. В далечината над Рибарица се извисява Вежен – най-високият връх на местния планински дял, който със своите 2198 м е трети по височина в Стара Планина.

      Някои хотели в Рибарица предлагат организирани посещения на интересните места в района, така че е добре да се информирате за това на рецепцията. В района на близкия град Тетевен можете да посетите Водопадите Скока, Козница и Пръскалото. На 25 км северозападно от града е разположена пещерата Съева дупка, до която води поддържан асфалтиран път. Ако сте любители на пещерното дело и времето е подходящо за по-дълги разходки, може да посетите и други природни забележителности в землището на Тетевен като пещерите Лястовицата и Моровица.
       

      Почувствайте се като у дома си

       

      Разнообразието от възможности за настаняване в Рибарица е голямо. Първите ваканционни имоти в него се появяват още в началото на XX век. В последните години, с нарастването на популярността на курорта, неговата леглова база постоянно се увеличава. Можете да изберете нощувки в хотели, вили, къщи за гости, апартаменти или почивни станции, различни по категория и ценови клас. Голяма част от местата за настаняване в Рибарица наблягат на условия близки до домашният уют. Такива са например ваканционните къщи Рай и Слънчев цвят, вилите Омайниче, Аморе и Марчела. Вила Аморе е двуетажна с капацитет за 9 човека. Отоплява се с локална парна инсталация. На първия етаж се намира оборудвана кухня, дневна и битова стая с камина. Трите спални помещения и санитарните възли са разположени на втория етаж.

      С най-добри отзиви в Рибарица, сред потребителите в Триваго, е семеен хотел Къщата. Той е пригоден за целогодишно ползване и предлага чудесни условия за почивка и разтоварване от забързаното ежедневие. На Ваше разположение има басейн, барбекю, камини, както и специализиран кът за най-малките гости.

      Независимо в кой сезон ще посетите Рибарица, най-добре е предварително, преди датата на вашето заминаване да потърсите информация за различните хотели, да проверите какви оферти се предлагат, да направите своя избор и едва тогава да потеглите на път.
       

      Забележителности

       

      Най-голямата забележителност на Рибарица, разбира се, е дивата природа на Национален парк "Централен Балкан", в границите на който се намира селото. Но ако са ви омръзнали планинските походите и искате да разгледате други интересни места в района, най-добре е да се разходите до Тетевен. Освен историческия музей на града, бихте могли да разгледате различни други културни паметници и да се насладите на уникална старобългарска архитектура и съхранените до наши дни народни обичаи и традиции. Музеят е създаден през 1931 година, а експозицията му включва три раздела - археология, етнография и възраждане. В Тетевен може да посетите още музеите Йорговата къща, Бобевската и Хаджииванова къща – музей, която е една от най-посещаваните къщи в Тетевен.

      Струва си да посетите и манастира „Св. Великомъченик Георги Победоносец”, в Гложен. Селото се намира на около 24 км от Рибарица. Самият манастир е разположен е на източния склон на планинския рид Лисец, точно под връх Камен Лисец. Неговата архитектура копира тази на манастирите в Атон. Храмът е основан по време на Втората българска държава от руския княз Григорий Глож и днес е един от най-интересните старопланински манастири у нас. Най-видната личност в Гложенския манастир през 19 век e известният лечител игумен Евтимий от Сопот. Светата обител е била и любимо място на Васил Левски, чието скривалище се пази и до днес.

      По време на вашата почивка в Рибарица, не пропускайте да се разходите до минералните бани в село Шипково, което се намира на около 30 км от селото. В Шипково има три минерални извора и няколко сондажа, а температурата им варира от 18 до 35 градуса по Целзий. Курортът е смесица от природни богатства, минерална вода, красива околна среда, чист въздух и спокойствие, които ще ви помогнат максимално да се отърсите от ежедневния стрес, натрупан през годината.
       

      Ценови диапазон

      от ‎30 лвдо ‎282 лв

      Топ хотели

      Още Топ Хотели

      Забележителности - Рибарица