Хотели Плевен близо до ЖП Гара Плевен

  • Намерете идеалния за Вас хотел в областта
  • Сравнете цените от различни уебсайтове
  • Резервирайте на чудесна цена!
Зареждане

Инфо за ЖП Гара Плевен

ЖП Гара Плевен е основният входно-изходен железопътен пункт на град Плевен.
Гарата е разположена на площад "Иван Миндиликов" № 7 на няколкостотин метра от идеалния център на града. Непосредствено до жп гарата се намират Автогара Плевен, търговски и офис комплекс City Center Pleven и Mall Pleven.

До жп гарата може да се стигне посредством линиите на градския тролейбусен и автобусен транспорт. Пред гарата са разположени паркинг и таксиметрова колона.

Сградата на ЖП Гара Плевен е построена през 1931г. и е обявена за паметник на културата. През 2010 г. зданието и пероните са изцяло ремонтирани и обновени.

ЖП гарата разполага с входен, представителен салон, където се намират електронните табла с разписанията и салон за чакащите, в който са разположени гишетата за билети и информацията. В сградата функционират кафе-аперитив с топли и студени напитки и закуски, павилион за вестници и списания, полицейски офис. До основната сграда на гарата се намират реновиран WC възел и чешма.

ЖП Гара Плевен разполага с 3 перона, на които пристигат и заминават влакови композиции. Гарата е с леснодостъпна среда за хора в неравностойно положение.

Контакти

ulitsa Ivan Mindilikov 3, 5800, Плевен, България
Телефон: +359(64)831133 | Официална страница

Забележителности - Плевен