Места за настаняване, Златни пясъци, близо до Кабакум

  • Намерете идеалния за Вас хотел в областта
  • Сравнете цените от различни уебсайтове
  • Резервирайте на чудесна цена!
Зареждане

Инфо за Кабакум

На 10 км северно от Варна се намира плажът Кабакум, разполовяващ разстоянието между курортните комплекси Слънчев ден и Ривиера.

Пясъците са дали името на плажа - Кабакум, която е от турски произход и означава - едър пясък. Цветовете им са жълтеникави.
Морските води край Кабакум са чисти, но в преобладаващите случаи преходът на няколко метра от брега е дълбок, след което дъното става досегаемо и за деца.

Пясъчната ивица се поддържа, като част от нея се заема от чадъри на концесионери, а другата - е свободна зона за курортисти със собствени плажни аксесоари.

На Кабакум и в околностите му са разкрити редица заведения за хранене, магазинчета и барове. В частта непосредствено до плажната ивица се намират вили, малки, семейни и по-големи хотели, които са на разположение за настаняване.

Слизането до някои от околностите на плажа се затруднява от активизиралите се свлачища през последните години, заради които пътят на места е затворен.

Освен с личен превоз, варненци и гостите на града могат да достигнат до плаж Кабакум и с линии на градския транспорт с номера 8, 9, 209 и 409.

Контакти

kurorten kompleks Zlatni Pyasatsi , 9007, Златни пясъци, България
Телефон: +359(52)604106 |

Забележителности - Златни пясъци