Хотели Велико Търново близо до Самоводска чаршия

  • Намерете идеалния за Вас хотел в областта
  • Сравнете цените от различни уебсайтове
  • Резервирайте на чудесна цена!
Зареждане

Инфо за Самоводска чаршия

Самоводската чаршия е архитектурно-етнографски комплекс. В началото на 60-те - 70-те години на XIX в тук е била търговската улица на Велико Търново, със множество работилници, дюкяни на занаятчии и ханове. В един от най-известнтие ханове по онова време - ханът на хаджи Никола днес се намира Етнографския музей.

Началото на Самоводска чаршия е отбелязано с паметника на Стефан Стамболов. Тук, на тази улица се намира и къщата на писателя Емилиян Станев. В другия край на комплекса пък се намира паметника "Велчова завера“.

Сега мястото е възстановено, изградени са Самоводския пазар и чаршията и там могат да се видят работилнички направени в съответствие съ сстарите традиции. Има кожарска, тъкачна, дърводелска, има множество магазинчета за сувенири, както и няколко хотела. Майсторите в работилниците за направата на творенията си ползват техниките от едно време.

Работното време на работилниците и магазинчетата е от вторник до събота, от 9.00 до 18.00 часа. Самата улица не се затваря и може да я посетите по всяко време.

Контакти

ulitsa Georgi S. Rakovski, 5000, Велико Търново, България
Телефон: +359(62)622148 | Факс: +359(62)600768 | Официална страница

Забележителности - Велико Търново

Още забележителности - Велико Търново