Критерии716 847 Хотелаот 195 Уеб сайтаЛюбими
От Неделя, 04.05.14 до Понеделник, 05.05.14

Цура

Хотел 0
ploshtad Lavov most 2 1202 София България
Зареждане...
Покажи още хотели

Описание Цура

Хотел Цура

Адрес

 • Цура
 • ploshtad Lavov most 2
 • 1202София
 • България
 • Телефон: +359(2)9831062
 • Факс:+359(2)9831062
 • Официална страница

Удобства в стаята Цура

 • Прозорци (отваряеми)
 • Отопление
 • Хладилник

Спортни съоръжения

 • Билярд
 • Туристическа пътека

Вид настаняване

 • Хотел
 • Uspenie Bogorodichno

  Uspenie Bogorodichno

  Църквата Свето Успение Богородично(Старата църква ) се намира в Средната махала на Копривщица, в близост до центъра на града, къщата-музей на Тодор Каблешков и етнографския музей Лютова къща. Църквата е построена през 1817г. и нейният камбанен звън известява началото на Априлското въстание. Местните жители разказват, че смолски и мирковски майстори са издигнали храма за 11 дни. Църквата е изградена като ниска и широка постройка, леко вкопана в земята и е боядисана в син цвят. Интерес за посетитетелите представлява иконостасът, който е изработен за 4г. след издигането на църквата, от българския дърворезбар хаджи Георги от град Видин(Тетевенска школа). Иконите в храма са рисувани в периода 1837-1838г. и част от тях са произведения на Захари Зограф. В двора на църквата се намира и гробът на Димчо Дебелянов, с надгробния паметник “Майка”. Църквата е действаща и отворена за посещения всеки ден.
  още
  съкрати
 • Rila National Park

  Rila National Park

  Национален парк Рила се намира в западната част на България, на 100 км южно от столицата София. Паркът обхваща площ от 81046 хектара по най-високата част на Рила планина и на територията му се намират 4 резервата, най-високия връх на Балканския полуостров Мусала (2925 метра), над сто върхове с височина над 2000 метра, пещери, водопади, пропасти, каньони и езера. На територията на резервата 90% от екосистемите са естествени. Там се срещат някои редки животински видове и растения. Вековните гори са от бяла мура, смърч и бял бор. Името на планината идва от тракийската дума роула, която означава много вода. От Рила тръгват най-дългите и пълноводни реки на Балканския полуостров. На територията на парка има повече от 120 езера, голяма част от тях с ледников произход. Най-известните от тях са познати с името Седемте рилски езера. Територията на Национален парк Рила е обявена за зона защитена от човешка намеса и е включена в списъка на представителните защитени територии на ООН.
  още
  съкрати
 • Borovets

  Borovets

  Ски курорт Боровец се намира на 1300 метра надморска височина в северната част на Рила планина, на 70 километра от град София. Боровец е достъпен от всички части на България с кола или обществен транспорт. Курортът разполага с 24 писти с обща дължина 58 километра, обособени в три района - Маркуджик, Ситняково и Ястребец, като най-високата ски точка е на височина 2560 метра. Пистите са с различна степен на трудност и са подходящи за различни възрасти. Те предлагат условия за спускане, нощно каране, дълго бягане, екстремно спускане и биатлон. За сноубордистите е изградена специална халф пайп писта. За децата е осигурено ски училище и детска снежна писта. В района на курорта Боровец започват няколко туристически маршрута, включително и до Мусала, най-високият връх в България (2925 метра). На територията на курорта има множество барове и заведения за хранене. Средната температура в ски курорт Боровец през януари е 4,8° C, а продължителността на ски сезона е декември - април.
  още
  съкрати
 • Kashtata na Todor Kableshkov

  Kashtata na Todor Kableshkov

  Къща-музей Тодор Каблешков се намира в Средната Махала на Копривщица, близо до центъра на града, етнографския музей Лютова къща и църквата Свето Успение Богородично . В тази къща през 1851 г. се ражда големият български революционер Тодор Каблешков. Именно той поставя началото на Априлското въстание на 20 април 1876 г. и написва Кървавото писмо. След потушаването на въстанието Тодор Каблешков е арестуван близо до село Чифлик и на 17 юни същата година поставя край на живота си в конака в Габрово. Двуетажната сградата на днешния музея е построена от майстор Генчо Младенов през 1845 г., само няколко години преди раждането на Каблешков. Вътрешността на къщата е с богата наредба в типичен възрожденски стил и с дърворезби по таваните и вратите. В къщата музей може да се разгледа експозиция, свързана с живота и революционната дейност на големия българин. Работно реме: Почивен ден - понеделник Лятн: 1 април-1 ноември от 9,30ч. до 17,30ч. Зима 1 ноември-1 април от 9,00ч. до 17,00ч. Вход: за възрасни 2лв, за ученици 1лв Беседа на английски, френски и руски 2лв Заснемане с фотоапарат 5лв, с камера 10лв
  още
  съкрати
 • mestnost Kostina

  mestnost Kostina

  В най-високата част на Стара планина над Рибарица, сред чудна природа, се крие една мрачна история. Тук на 12 май 1876 г. е предаден и убит от турски заптиета Георги Бенковски. Водачът на Априлското въстание е обезглавен, а главата му измита в кладенче, което оттогава носи името Кървавото кладенче. Десет години след гибелта на Войводата предалият го овчар Въльо изработва дървен кръст и го поставя на лобното място на Бенковски. В памет на Георги Бенковски и загиналите в Априлското въстание всяка година на 25 май в местността Костина се пресъздава събитието от 1876 г., връщащо посетителите години назад в българската история.
  още
  съкрати
Споделете този хотел:
Към началото